Forum

iki nokta arası net...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

iki nokta arası network erişimi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
407 Görüntüleme
(@AydinCavus)
Gönderiler: 37
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba


Şöyle bir sorum olacak


İki lokasyonum var ve bu lokasyonlar farklı şehirlerde


Bu iki nokta şu anda ME ile birbirni bağlı


A noktasında İnternet - Email- SAP srv var


B noktası ise SAP srv 'yi - Email ve internet'i A noktasından kullanıyor.


TT kaynaklanan sebeplerden dolayı ME'de kesilmeler oluyor.


ME 'yi yedeklemek için Alternatif olarak ne onerirsiniz


( Noktadan Noktaya Uydu , GSM üzerinden APN, 3G vb. )


Teşekkürler

 
Gönderildi : 24/08/2009 15:02

(@mustafagokhankurt)
Gönderiler: 294
Reputable Member
 

Merhaba,


Metroetherneti "ME" bizde yedeklemeyi düşünüyoruz, ama bizimki tek locasyonlu. Destek veren firmadan aldığım cevabı bildiriyorum, umarım yardımcı olur. Geri bildirim ME yedeği olarak RodioLink RL hakkında.


Yedek linkten beklentiniz 5 Mb veya üzeri hızlarsa, hele hele işin içinde ISDN PRI hatlarınızın yedeklenmesi vs de varsa yani yüksek bir bant genişliği kullanımı olacaksa R/L dışında şansınız yok maalesef. Diğer çözümleri tek tek değerlendirecek olursak;



  • Karasal kablo :Modemle iletişim hızı en fazla 2 Mb. Yüksek hızlar istiyorsanız 2 Mb+2Mb gibi farklı farklı hatlar alıp multilink yapmanız lazım. Donanım maliyeti çok artar üstelik işletilmesi zor ve daha pahalıya çıkar. Ayrıca fiber şebekeyi çökerten bir sorun olursa genelde kablo şebekesi de gider , bu nedenle çok anlamlı değil.VDSL ile 8 Mb, 16 Mb hatlar alma şansınız olabiliyor ama TT ile mesafe 300-500 m olursa J

  • Uydu: Donanım maliyeti çok fazladır. Yüksek  hızlar isterseniz dedike kanallar şeklinde almanız lazım ki işletim maliyeti çok artar. 400 ms default gecikme süresi delay e duyarlı uygulamaları çalıştırmasını engeller.

  • EDGE/3G: Haziran gibi 3G 2 Mb hızlar verilecek diye biliyoruz. Ama şebeke yeni, fiyatların ne olacağı net değil, geçirdiğiniz paket miktarınca ödeme yaptığınızdan kurumsal hatlarda pozisyonlamak çok riskli, maliyetleri hesap etmek lazım ve operatörle flat-rate anlaşma yapmadan yürüyemezsiniz.. Bunun dışında performans ve operatörlerin 3G talebe yapması gereken link yatırımları belli değil. Yapı oturmadan ve 3G gerçek hız 7 Mb ler civarında servis verilmeden ciddi kurumsal hatlar için düşünmek çok erken olur. Download/upload hızı eşit olmayacak, simetrik değil.

 


Bu ndenle TT den R/L görüş mesafeniz varsa 1 dk bile düşünmeyin, en akıllıca yedekleme bu, pek çok ciddi firmada bizim kurduğumuz R/L yedeklemeler var, sorun yaşayan duymadım.


 


Bilgilerinize.


Saygılarımla.


 

 
Gönderildi : 24/08/2009 19:18

Paylaş: