Forum

iki lokasyonu birbi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

iki lokasyonu birbirine bağlamak

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
2,604 Görüntüleme
(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

bir merkez ve birde ofis var bunlarda airtes modem kullanılıyor. firma genel merkezi ve dış ofisi nasıl birbirine bağlarım yani aynı network yapmak istiyorum, dosya paylaşmakda olacak

 
Gönderildi : 16/08/2009 17:02

(@eroldursun)
Gönderiler: 2171
Famed Member
 

modemlerin vpn desteği varsa bu işlemi yapabilirsin .


büyük dsoya paylaşımlarında adsl bağlantı yavaş kalacaktır.


her iki lokasyon farklı bloklarda olsun . sonra sında vpn yapılandır.


 

 
Gönderildi : 16/08/2009 17:08

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

biraz daha konfigurasyonu yazabilirmiisn yada iki airtes modemi birbirine bağlama dokumanı varmı?


tesekkurler..

 
Gönderildi : 17/08/2009 02:27

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Arkadaşımda belirtiği üzere bu işlemi VPN kurarak yapılandırabilirsiniz. Öncelikle Airteis hangi modelini kullandığınıza bağlı bu işlem farklılaşabilir. Her modemin VPN özelliği yoktur. Siz dosya paylaşımı yapacağınızdan bahsetmişsiniz ancak bu dosyların boyutları bağlantınızda sorunlar çıkarabilir. Bunun için daha sağlıkla bağlantı yapıları kullanmanız firmanızın çıkarına olacaktır.


Modeminizin kitapcığında veya distirübitör firmasından Donanımsal VPN desteği olup olmadığını inceleyebilirsiniz. Eğer yoksa bile Şube'den Merkeze software ile VPN kurulumu yaparakta kullanabilirsiniz. Yapınızı biraz açarsanız size çözüm yolu önerebiliriz. Örneğin merkezdeki sunucunuzun üzerinde yüklü roller, şubede bir sunucu olup olmadığı, network yapınız, clientler v.s. v.s.

 
Gönderildi : 17/08/2009 03:38

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

merkezde sbs 2003 server, checkpoint safe@office 500 , Airties Rt103-rt, server uzerinde bir muhasebe programı bunu uzak ofisdeki kullanıılar bağlanıp kullanıyor. ip uzerinden bağlanıyor su an servere.


 officede server yok, xp ve vista clientlar var. mobil kullanıcılarda olacak. chekpoint uzerinden vpn yapmak istedim ama modem bridgede değil ve kablo yapısı ve modem ayarları değişeceğinden yardım almak istedim. birdge modu ve değişek yada değişmicek modem/chekpoint bağlantı hakkında bilgi verebilirmisiniz..

 
Gönderildi : 18/08/2009 15:55

Paylaş: