Forum

Ortalama 150 uç...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ortalama 150 uçlu network/kamera sistem sorunu

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
534 Görüntüleme
(@CihadSUKRUYASAR)
Gönderiler: 29
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

 

 

arkadaşlar yukarda resmini gördüğünüz şekilde okulumuzda  ortama 150 uçlu network-güvenlik sistemi ağımız var. sistemin önemli noktalarında ZyXEL swichler ve ara bağlantılarla güvenlik kameraları için cat-6 kablo kullanılmış durumda. ana binadaki swichlerden biri 3com 24 port swich olarak kullanıldı. ancak zaman zaman ağda, internette kesilmeler yaşanıyor, 44 kameradan aynı anda 10-15 tanesi aktif oluyor (network ağı boşken bile). sistemde kollezyon yaptıran kablolar yenilendi.

dün tüm network ağlarını iptal edip sadece 44 kamerayı bağladım. toplam 12, 12, 4, 8 tane değişen miktarlarda aktif olan kamera var. yani 44 kameradan en fazla 12 tanesi aktif oldu. bence sıkıntı ya dlink ip kameralardan kaynaklanıyor yada swichlere, sürekli servera kayıt yapan kameraların yükü ağır geliyor. zira  burada bir devlet hastanesindede aynı sıkıntı yaşanmış ve sistemi kuranlar swichleri hp ile değiştirince sıkıntı otomatikman çözülmüş.  aslında gönlüm swichlerin tamamını cisco ile değiştirmek ancak fiyatlar çok yüksek. bu durumda sizin sorunla ilgili önerileriniz, çıkarımlarınız ve cihaz önerileriniz nelerdir?

teşekkürler, iyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 11/07/2009 00:55

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


sizin de dediğiniz gibi muhtemelen active altyapıdan kaynaklanan bir durum gibi duruyor.


şuan bende ortalama 360 - 400 uca sahip bir networkün active altyapısını yapılandırma aşamasındayım. intTV,interaktif sistemler ve ve 170 tane pc bunun üzerinde çalışacak.


dolayısı ile HP gigabit switchlerle bu active altyapıyı yapmak istiyorum ki büyük bir ihtimalle öyle olacak. HP ProCurve 5400 serisi ile bu işi halletmeyi düşünüyorum.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 11/07/2009 11:27

(@onurkaramanli)
Gönderiler: 72
Estimable Member
 

Tabikide yönlendirme yapacağınız cihazların kapasiteleri iyi olmalı. Çünkü kameralı bir sistemi hem ağ, hemde güvenlik için kullanmaktasınız. Kameraların görüntüyüde sinyale dönüştürüp mevcut ağı kullandığınızı düşürnesiniz bu ağın belli noktalarında hafıza taşmasına sebebiyet verebilir. Bu durumda hub'lar o trafiği kesecektir. Aynı zamanda bu durum sizin için bir güvenlik zaafiyeti olarak ta karşınıza çıkacaktır.


 


Aslına bakarsanız o kadar sistem kurmuşsunuz maaliyeti gözden çıkarmışsınız ben derim ki cisco hub'ları mutlaka kullanın.

 
Gönderildi : 15/07/2009 14:30

(@Fyndhern)
Gönderiler: 19
Eminent Member
 

Bu sorunun aynısını bende 140 kameralı bir sistemde yaşamıştım. Ağı hafta boyunca(5 gün) ethereal ile izledim ve loglardan vardığım sonuçlara göre ip kameralar udp broadcast ile ağı müthiş yoruyordu. Sisteme bağlı herhangi bir pc nin bile hiç işlem yapmasa bile ethernet kartı deli gibi çalışıyordu.

Daha sonra Dlink ile görüşme yaptım ve onlar da kameraların bu şekilde çalıştığını doğruladılar ve bana tüm kameraların firmwarelarını update etmemi tavsiye ettiler. Yani kameralar görüntüleri belirli bir port üzerinden broadcast ediyor sunucu yazılımı ise bu broadcastleri topluyor. 

Normal olarak böyle bir ağda eğer anahtar cihazlarınız kaliteli diğiller ise ve ara bağlantılarda hub veya 3. seviye ye kadar anahtarlar kullandıysanız bu durumda ağ tabikide bildiğimiz sebeplerden müthiş yoğun oluyor.

 Bu durumda öncelikle hub(switch olduğunu iddia edenler de dahil) lardan mümkün olduğunca kurtulmanız ve kameraların yazılımlarını güncellemeniz herhalde en ucuz çözüm olucaktır. Ama tabikide omurgaları iyi birer cisco ile değiştirmek port flooding, spanning tree ve döngü gibi sorunları en kısa sürede engelliyecektir. Aslında ucuz anahtarlar da bu işi yapıyorlar fakat cevap verme ve keşif süreleri çok daha uzun olduğundan ağı yavaşlatmaktalar.

 
Gönderildi : 20/07/2009 20:24

Paylaş: