Forum

iPad 3 Fabrika Ayar...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

iPad 3 Fabrika Ayarlarına alıp Uygulamaları tekrar yüklemek

7 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
410 Görüntüleme
(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar ;


iPad3 ile yaşadığım bir sorunu sizle paylaşmak isterim, ve bir konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şöyle ki ;


iPad 3'de yaklaşık olarak 160 adet oyun ve uygulamalar var. iPad 3 orginal yazılım kullanıyorum ( jailbreak'siz ). iTunes'den satın aldığım yada ücretsiz yüklediğim uygulamarda, cihaz ile Pc'yi eşzamanlayıp 1 tane uygulama ve oyun yüklesem dahi mutlak suretle yedekleme yapıb öyle çıkarım iTunes'den. PC'ye bir gün virüs girdi ve cihazdaki ;


Müziğim\iTunes\iTunes Media\Mobile Applications   ve


***\Application Data\Apple Computer


'da bulunan uygulamalarıı ve iTunes ait verileri kurtaramadım. Sonuçta iPad 3 üzerinde uygulamalar düzenli bir şekilde durduğu için sorun etmedim. PC'ye format attım. iTunes'i yükledim ve iPad 3 ile PC'yi bağladım. iTunes ilk açıldığında otomatik olarak kendi işlevlerini yaptıktan sonra, iTunes üzerinden '' Eşzamanla '' diyerek işlemi başlattım. Ve başlattığıma binpişman oldum. Çünkü iPad'i komple fabrika ayarlarına getirdi, iPad üzerinde hiç bir oyun, uygulama vs. hiç bir şey kalmadı. Hepsi silindi. Burda merak ettiğim iTunes üzerinden yaptığınız Eşzamanlama hangi cihazı baz almaktadır. Eşzamanla dediğimde iPad 3 üzerindeki uygulamalar neden PC üzerine gitmedi. Eşzamanlama yapmadan önce Satın Alınanları Aktar'mı demeliydim. iPad 3'e eski haline getirene kadar gerçekten çok uğraştım. Her ne kadar Apple Store'dan satın aldığınız ürünler kimliğinizle girdiğinizde ücretsiz iPad 3'ünüze yüklensede, uygulama ve oyun içinde yer alan Reklamları İptal için aldığım paketleri iTunes görmedi. Reklamları iptal eden paketleri tekrardan almam gerekti. Ve bana pahalıya patladı bu iş. Konuyu Apple Store yetkilileri ile paylaşmama rağmen, oradaki yetkililer burnundan kıl aldırmıyor. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını uygulamaları nasıl ücretsiz olarak aldıysanız, paketlerinde aynı bu yolla ücretsiz olarak alabileceğimden bahsetti. Yaklaşık 15 adet mail trafiğinden ben mağlup ayrıldım. Nerde hata yaptım bunu halen çözmüş değilim.


Bir başka konu ise. iPad 3'ü bir süreliğine benden almak isteyen biri var ( yakınım ) fakat ben ona iPad 3 içersindeki uygulama ve oyunları ona tahsis etmek istemiyorum. Ben ona iPad 3'ü ilk halinde yani üzerinde hiç bir uygulama vs. bir şeyin olmadığı yalın haliyle vermek istiyorum. Bunun için iPad 3 Ayarlarında Fabrika Ayarlarına geri dön üzerinden ilerlersem, iPad 3'deki her şeyi silecektir. Fakat sonra cihaz bana geldiğinde tekrar eski haline getirmem için nasıl bir yol izlemeliyim.


Bir başka merak ettiğim bir konuyuda sizlerle paylaşmak istiyorum, başka bir konu açmaktansa burda yazmanın daha doğru olduğuna inanıyorum. iPad 3 üzerinde hiç bir uygulama, oyunların olmadığı ilk aldığım halinde ilk açılış hızı gayet iyiydi. Fakat cihazın içine bir çok şey yükledikten sonra açılış hızı gözle görülür derecede düştü. PC mantığıyla gidiyorum aklımdan. PC'de yüklediğiniz programlar zaman geçtikçe disk üzerinde parçalanmalara, bölünmelere neden oluyor. Defrag yaptığınızda PC bir nebzede olsa kendini topluyor. Ben iPad 3'ü fabrika ayarlarına getirip tekrar cihaza uygulamaları atsam cihazın açılış hızında bir değişiklik olurmu sizce.


Saygılarımla.


 

 
Gönderildi : 06/12/2012 13:18

(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Konu hakkında bilgi sahibi olan varmı aranızda acaba ?


Saygılarımla.


 

 
Gönderildi : 14/12/2012 12:04

(@muratusen)
Gönderiler: 248
Reputable Member
 

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun.

Sorularınızı bildiğim kadarı ile paragraf paragraf yanıtlamaya çalışacağım.

"PC'ye format attım. iTunes'i yükledim ve iPad 3 ile PC'yi bağladım. iTunes ilk açıldığında otomatik olarak kendi işlevlerini yaptıktan sonra, iTunes üzerinden '' Eşzamanla '' diyerek işlemi başlattım. Ve başlattığıma binpişman oldum. Çünkü iPad'i komple fabrika ayarlarına getirdi, iPad üzerinde hiç bir oyun, uygulama vs. hiç bir şey kalmadı. Hepsi silindi. Burda merak ettiğim iTunes üzerinden yaptığınız Eşzamanlama hangi cihazı baz almaktadır. Eşzamanla dediğimde iPad 3 üzerindeki uygulamalar neden PC üzerine gitmedi. Eşzamanlama yapmadan önce Satın Alınanları Aktar'mı demeliydim."

1) İlk etapta bilgisayar yetkilendirilmediği için burada cihaz bağlandığı bilgisayarı yeni bir makina olarak algılamış ve olmayan uygulama listesi ile eşzamanlamaya çalıştığınız için cihazdaki bilgileri silmesi normal. Öncelikle bilgisayarı yetkilendirmeli ve sonrasında "Transfer Purchased Items" yani "Satın Alınan Öğeleri Aktar" seçeneği ile iTunes'in App invertory'sine uygulamalarınızı geri getirmeliydiniz, bu durumda eşzamanlama yapmanıza bile gerek yoktu ki olsa bile herhangi bir veri kaybına sebep olmayacaktı.

2) Eşzamanla butonuna tıklandıktan sonra ilk görev, eğer bilgisayar yetkilendirilmişse karşılıklı senkronizasyondur. Daha sonraki eşzamanla seçiminiz, ilk değişikliğin yapıldığı cihazdan diğerine doğru olacaktır.

3) Şuanda da bağladığınız iPad 3'teki oturum açılmış Apple ID ile bilgisayarınızı yetkilendirip, "Satın Alınan Öğeleri Aktar" seçeneğini seçtiğinizde, şimdiye kadar tüm satın almış olduğunuz uygulamaların iTunes'a gelmesi gerekiyor. Gelmiyorsa anormal bir durum var demektir ki kesinlikle Apple ile görüşülmesi gerekir diye düşünüyorum.

"Bir başka konu ise. iPad 3'ü bir süreliğine benden almak isteyen biri var ( yakınım ) fakat ben ona iPad 3 içersindeki uygulama ve oyunları ona tahsis etmek istemiyorum. Ben ona iPad 3'ü ilk halinde yani üzerinde hiç bir uygulama vs. bir şeyin olmadığı yalın haliyle vermek istiyorum. Bunun için iPad 3 Ayarlarında Fabrika Ayarlarına geri dön üzerinden ilerlersem, iPad 3'deki her şeyi silecektir. Fakat sonra cihaz bana geldiğinde tekrar eski haline getirmem için nasıl bir yol izlemeliyim."

* Bilgisayarınızı iTunes üzerinden kullandığınız Apple ID ile yetkilendirip "Satın Alınan Öğeleri Aktar" seçeneğini seçin ve uygulamalar iTunes'a aktarıldıktan sonra cihazınızın full yedeğini alın. Daha sonra cihazı uygulamalar ve tüm ayarları sil seçeneğini seçerek fabrika ayarlarına getirip, iPad'inizi yakınınıza teslim edebilirsiniz. Geri aldığınızda ise öncelikle cihazı tekrar fabrika ayarlarına döndürerek, daha önce aldığınız backup'a geri yükledikten sonra uygulamalar sekmesinden uygulamalarınızı eş zamanlayarak cihazınızı eskisi gibi kullanabilirsiniz.

"Bir başka merak ettiğim bir konuyuda sizlerle paylaşmak istiyorum, başka bir konu açmaktansa burda yazmanın daha doğru olduğuna inanıyorum. iPad 3 üzerinde hiç bir uygulama, oyunların olmadığı ilk aldığım halinde ilk açılış hızı gayet iyiydi. Fakat cihazın içine bir çok şey yükledikten sonra açılış hızı gözle görülür derecede düştü. PC mantığıyla gidiyorum aklımdan. PC'de yüklediğiniz programlar zaman geçtikçe disk üzerinde parçalanmalara, bölünmelere neden oluyor. Defrag yaptığınızda PC bir nebzede olsa kendini topluyor. Ben iPad 3'ü fabrika ayarlarına getirip tekrar cihaza uygulamaları atsam cihazın açılış hızında bir değişiklik olurmu sizce." 

* Sizin için ufak çaplı bir araştırma yaptım ve genelde hızı etkileyen en önemli faktörün cihazdaki free space olduğunu yazmışlar. Dolayısı ile cihazda gereksiz uygulamaların silinmesi en mantıklısı gibi görünüyor. Ayrıca sistemi hızlandırıcı ekstra uygulamalar da mevcut fakat baktıklarımın çoğu kernel'ı editlediği için jailbreak istiyor. Dilerseniz arama yaparak ulaşabilirsiniz. 

Ayrıca aşağıdaki bağlantıda da hız ile ilgili 7 adet ipucu paylaşmışlar.

http://websiteconfetti.hubpages.com/hub/7-Tips-to-Speed-Up-Your-Ipad 

Saygılar..

Murat 

 
Gönderildi : 18/12/2012 02:39

(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Murat Bey ;


Hani beklediğine deydi derler ya, hakikaten öyle. Makale tadında bir yazı olmuş. Çok teşekkür ederim ilgi ve alakanıza. Gayet açıklayıcı bir yazı.


Kafamdaki tüm soru işaretlerine sayenizde cevap buldum.


Tekrar teşekkür ederim.


Saygılarımla.


 

 
Gönderildi : 18/12/2012 12:08

(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Murat bey bir konu hakkında daha sizden yardım almak isterim. Şöyleki ;


Android bazlı telefonlarda açtığınız uygulamayı kapatıyorsunuz. Arka planda çalışan uygulamaları telefon üzerinden görebilir hepsini tek tek sonladırabiliyorsunuz. iPad'de böyle bir yol varmı. Örnek veriyorum, çalıştığınız uygulama yada oynadığın oyundan çıkarken Home tuşuyla çıkıyoruz. Oyun içinde yada program içinde Çıkış, Exit gibi bir bölüm olmadığı için sonlandırmak için Home tuşuyla çıkıyorum. O uygulama ve oyun arka planda halen çalışıyormu. Yukarıda verdiğiniz linkte en son ipucunda ;


6. Shutdown iPad Apps Properly


Simply double click the home button to access your multitask tray and reveal which iPad apps are still running. To turn off the application from this tray, simply hold down the application icon for a few moments till an x appears on that app's icon and then simply click on the x to shut it down.


Anladığım kadarıyla uygulamadan çıktıktan sonra Home tuşuna basıp yada basılı tutup arka planda çalışan uygulamaları görebilirsiniz, X tuşuyla o uygulamanın çalışmasını durdurup, kapatabilirsiniz.


diyor, eğer anlış yorumlamadıysam. Doğrumudur ? ( iPad yanımda olmadığı için deneme yapamadım )


Saygılarımla.


 

 
Gönderildi : 18/12/2012 12:22

(@muratusen)
Gönderiler: 248
Reputable Member
 

Dogrudur.

Ana ekrana dondukten sonra HOME tusuna 2 defa hizlica bastiginizda calisan uygulamalar en altta yatay bir serit icerisinde goruntulenecek. Bu serit icerisindeki her hangi bir uygulamanin uzerine basili tuttugunuzda, tum calisan uygulamalarin sallandigini goreceksiniz. Sonlandirmak istediginiz uygulamanin uzerindeki "-" (eksi) isaretine basarak calisan uygulamayi sonlandirabilirsiniz.

Saygilar..

Murat 

 
Gönderildi : 18/12/2012 14:40

(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim Murat bey.


Saygılarımla.


 

 
Gönderildi : 18/12/2012 15:55

Paylaş: