Forum

Htx One X Rom Updat...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Htx One X Rom Update Hatası

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
817 Görüntüleme
(@serkantas)
Gönderiler: 950
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar ,

Yurtdışından Bir Telefon Geldi Cihazı 3 Gün Kadar Kullandım Herhangi Bir Sorun Yoktu Bu Sabah Video'ları Seyrederken Resetlemeye Başladı . Cihazı Araştırdım Yurtdışında HTC İle Görüştüm Rom Update Yapın Dediler. Uyumlu Rom Bulamadım Custom Rom Yüklemeye Çalıştım Derken Cihaz Artık Hiç Açılmıyor Sürekli Reset Atıyor 🙂 india'ya Ait Olan Tüm Rom'ları Denedim Hepsinde 131 - 150 Gibi Hata Kodları ile Güncelleme Başarısız Oluyor fastboot flash update update.zip olarak'da denedim bu write error diye kalıyor. boot boot.img başarılı recovery recovery.img başarılı ama userdata ve system denediğimde write error diye kalıyor yazamıyor. cihazı çok uğraştım dün geceden beri uyumadım yapabilirim diye ama ne kadar india rom varsa hepsinde sürüm uyumsuz diye hatalar veriyor bendeki görüntü kodu 1.29. 720.11 yanlız buna ait exe olarak yükleme paketi bulamadım cihazı unlook ettim geri relock ederek yükleme denedim yine başarısız. hangi rom'u yüklersem yükleyim hata veriyor. bunu çözümü varmı yoksa 1.500 tl çöpe mi gitti 🙂 yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

 
Gönderildi : 06/08/2012 01:04

(@evrenbanger)
Gönderiler: 2439
Üye
 

Eger yapabilirsen geri gonder degistirirler. Nerden geldiğini bilmiyorum ama.

 
Gönderildi : 06/08/2012 06:29

(@serkantas)
Gönderiler: 950
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Ürünün Uluslar Arası Garantisi Var Türkiye'de Geçerli Ama Cihaz Unlock Edilince Garanti Kapsamı Dışında Kalıyor. Bu Saçma Bişey Aslında Cihazı Alıyorsun Yanlız Adam Koşul Koymuş Cihazın Boot Kilidini Açmayacaksın Diye 🙂 Hani ios'u Anlarım çünkü Adam Yazılımını Sır Gibi Saklıyor Ama Android 30 Marka Cep Telefonunda Kullanılıyor. Htc'nin Bu Konudaki Açıklaması Sense Yazılımının Kaynak Kodlarının Alınmaması 🙂 O Kodu Almak İsteyen Adam Widfire Cihazı 300 Tl Onu Alır Ordan Kopyalar 🙂 Saçma Sapan Bir Durum 🙂 Cihazı Servis'te Ücretli Yaptıracağım Ama Ne Fiyat İsteyecekler Bilmiyorum Çok Yüksek Bir Fiyat Çekerlerse Yaptırmam Gider Yenisini Alır Onu'da Unlock Eder Boot İmg.'ları Ordan Çeker Bu Cihaza'da Yükler Kullanırım Tanıdığım Birine'de Uygun Fiyatla Satarım Bu Cihazı Ama Yine'de Çok Faiş Bir Para Ödemem Bu İşlem İçin 🙂

 
Gönderildi : 07/08/2012 02:01

(@serkantas)
Gönderiler: 950
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Başınıza Gelirse Diye Yazma Gereği Duydum. Avrupa Dışında Bir Cihaz Alır Ve Rom Update Yapmak İsterseniz Cihazınızın CID Koduna Göre Rom İndirip Yüklemeniz Lazım Mesela HTC_038 İse Bu İndia'nin (Hindistan) CID koduymuş. Yanlız Bu Kez Şu Şekilde Bir Sorun Yaşadık Cihaza Orjinal ROM Geçmeye Çalıştığımız Halde 140 Sürüm Uyumsuzluğu Hatası Çıktı. Araştırdım Çözüm Bulamadım. HTC Türkiye Ve HTC Amerika İle Görüşmelerim Sonucunda Cihazın CID Kodu india Gösteriyor Olabilir Ama Cihaz Eğerki simfree Ve WWE Cihaz İse Hangi ROM'u Kullandığını Bulamıyorlar. Dolayısıyla 85 Tane Rom'u İndirdim (45 gb) Hepsini itina İle Tek Tek Denedim Yine Yüklemedi 🙂 (Yine Aynı Hatalar 131 130 140 155 Vb) en Son Herşeyi Göze Aldım WWE Cihaz Olup Uluslar Arası Garanti Kapsamındaki Cihazımı Unlock Ederek Garantiden Vazgeçtim KVK Yazılım Recovery işlemlerinin Garanti Kapsamına Girmediğini Söylüyor. Peki Unlock İşleminde Cihaz Neden Garanti Kapsamı Dışında Kalıyor Unlock Yazılımsal Bir Durum Dediğimde Bu Konuda Cevap Verecek Bir Ses Duyamadım Telefonun Diğer Ucunda 🙂 Utanmadan 300 Usd İstediler Yükleme İçin 574 Tl Sadece Yazılım Yükleme Vereceğim Üstüne Birde Unlock Olursa Sorumluluk Kabul Etmiyorlarmış. Sanki Ben Unlock Ettiğimden Sonra Custom Rom Yükleyip Çalıştıramayacağım 🙂 Bütün Bu Yaşadıklarımdan Sonra Şu Kanıya Vardım HTC , Samsung , Sony , Motorola Gibi Cihaz Unlock Edildiğinde Garanti Dışı Sayan Firmalardan Telefon Almayacağım. O Zaman Tek Çare Kalıyor (Şu Anda 4S Kullanıyorum HTC'yi Büyük Merak Ve Beklentilerle Aldım ) İphone 🙂 Yaşasın ios Diyerek Burdan Steve Jobs'u Rahmetle Anıyorum.

 

Cihazı Çalıştırırken Yararlandığım Post'u Sizin için Ayrıntılı olarak Aşağıya Yazıyorum Link'ler Legal Olmadığı için Burdan Veremem Link İsteyen Arkadaşlarıma Mail Yollarım. Bu İşlemler İçin Cihazınız Unlock Olmuş Ve Clockworkmod Recovery Olması Lazım Zaten Clockworkmod Recovery Yaparsanız Cihazın Recovery Menüsüne Girince Cihazınızı Pc'de Çıkarılabilir Disk Olarak Görürsünüz Burdan Sonra Aşağıki Adımları Uygulamanız Lazım Sonra Direk Cihazınız çalışıyor Kişiselleştirme Yapıyorsunuz Hafıza Kartı Hariç Tüm Verileri Formatlıyor.



1) ÖN HAZIRLIK 

* HTC ONE X cihazınızın şarjının en az %50'de olmasına dikkat edin! 

* Cihazınızda bulunan tüm önemli dosyalarınızı PC'ye yedekleyiniz! İlk custom rom kurulumunda cihaz sıfırlanacaktır, tüm verilerinizi kaybetme riskiniz vardır! 

* PC'de HTCSYNC programı kurulu değilse kurunuz, aksi halde PC'niz HTC cihazınızı tanımayacaktır. 

* ROM dosyasını şu linkten indirin, MD5 kontrolünü yapın ve asla zipten çıkartmayın!; 

* kernel & ramdisk dosyasını şu linkten indirin, MD5 kontrolünü yapın ve zipten çıkartın;  

* Süper wipe dosyasını şu linkten indirin, MD5 kontrolünü yapın ve asla zipten çıkartmayın!; 


2)CUSTOM ROM YÜKLEME 

* Cihazınızı açıkken USB kablosu ile PC'ye bağlayın, USB bağlantı türünü 'DİSK SÜRÜCÜ' olarak seçip onaylayınız. 

* İndirmiş olduğunuz ROM ve Super Wipe dosyalarını (zipli halde!) SD Kartın ana kök dizinize atınız. (Veya ROM adında bir klasör oluşturup oraya atın, bu dosyaları yeni Rom güncelleme dosyası gelene kadar silmeyin!) 

* Kopyalama işlemi bitince Güç düğmesi+Ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutun ve bootloader ekranı gelene kadar basmaya devam edin. 

* Güç düğmesine bir kere basarak fastbootUSB konumuna alın. 

* PC'nizde indirmiş ve zipten çıkartmış olduğunuz kernel & ramdisk dosyalarının olduğu klasöre girin. (Windows yüklü sistemler için) install-boot-windows.bat dosyasına çift tıklayın. Açılan shell penceresinde herhangi bir tuşa basıp devam edin. Bir iki saniye içinde işlemin tamamlandığı yazısını göreceksiniz. pencereyi kapatın. (mac için; install-boot-mac.sh, linux için; install-boot-linux.sh) 

* Cihazın USB kablosunu PC'den ayırın ve bootloader menüsünden 'Recovery' kısmını seçin. Bir kaç saniye içinde recovery menüsü karşınızda olacaktır. 

* Ana menüden 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ve 'Super wipe' zipli dosyasını attığınız yere gidip dosyayı seçin. Bir kaç saniye içinde cihaz formatlanacak ve tekrar recovery menüye dönecektir. 

* Bir kez daha ana menüden 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ve bu sefer zipli haldeki ROM dosyasını seçin. Rom'a ait aroma yükleme ekranı geldiğinde onaylamanız gereken yerleri onaylayıp devam edin. Seçmek istediğiniz özel ayarları ihtiyacınıza göre seçin ve kuruluma başlayın. Kurulum kısa sürede bitecek ve restart işlemi için onayınızı soracak, onaylayıp restart ettirin. 

* İlk kurulumda açılış biraz uzun sürecek ve ardından 'güncelleme' ekranı gelecek. Bu işlemin ardından custom romlu HTC ONE X'iniz artık kullanıma hazır. Tüm ayarlarınızı yapın, uygulamalarınız yükleyin ve mutlaka backup alın. 

ROM GÜNCELLEMESİ YAPMAK:
Örneğin ARHD 7.1.1 güncellemesi çıktı diyelim, bunu yüklemek için geçeceğiniz yol yukardaki ile aynı. Tek fark 'super wipe' yapmayacaksınız!!! Yaparsanız her şey silinir ve tüm ayarlarınızı yeniden yapmanız, uygulamaları yeniden yüklemeniz gerekir. Tıpkı OTA güncelleme gibi, gelecek olan güncellemeleri mevcut sürüm üzerine kuracaksınız tüm ayarlarınız, uygulama ve dosyalarınız korunacak. 
Ancak köklü değişim yapılmış bir sürüm çıktığında (Örneğin 8.0.0 sürümü çıktığında) mutlaka süper wipe yapmanız şart! 

 Tüm Arkadaşlarıma Başarılar Diliyorum . 

 
Gönderildi : 08/08/2012 02:04

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Eline sağlık Serkan,
Baya cebelleşmiş strese girmiş ve sinirlenmişsin. Neyseki mutlu sona kavuştun. 🙂

 

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 08/08/2012 15:56

(@serkantas)
Gönderiler: 950
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Abi Yok Böyle Saçmalık 🙂 Çok Sinir oldum Ama Artık Android'e Tamamen Elveda Dedim Yeni iphone Bekliyorum Çıkar çıkmaz Alacağım 🙂

 
Gönderildi : 17/08/2012 21:01

Paylaş: