Forum

Outlook 2016 Türkçe...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Outlook 2016 Türkçe Karakter Sorunu

İbrahim Baran Özkul
(@iozkul34)
Üye

Merhaba ,

 

Paylaştığım resimde gördüğünüz üzere sadece bir kullanıcı her mail'de değil misal işbankasından ve yasad dan gelen maillerde türkçe karakter sorunuyla karşılaşıyoruz . Şuanlık sadece 1 kullanıcıda var bu sorun . 

 

İyi Çalışmalar

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 24/11/2021 12:11
Konu Etiketleri

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Tecrübeli Üye Forum Yöneticisi

SS görünmüyor fakat muhtemelen encoding ile ilgilidir.

https://www.howtogeek.com/403137/how-to-change-the-character-encoding-in-outlook/

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/11/2021 15:20

İbrahim Baran Özkul
(@iozkul34)
Üye

@ibrahimyildiz

Office 2016

 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 24/11/2021 15:48

Burak Yılmaz
(@burakyilmaz23)
Üye

Merhabalar, aynı sorunu bende şirkette bulunan Office 2013te yaşıyorum.Pop3 mail kullanırken hiçbir sorun yaşamıyorduk.Activesync özelliği olan bir posta sağlayıcısına geçtikten sonra Outlookta sorun yaşamaya başladık.

İşin enteresan tarafı tüm kullanıcılar Office 2013 var fakat hepsinde aynı sorun yok.2-3 haftadır bu sorunla uğraşıyorum falan bir türlü çözemedim.

Yardımcı olabilecek var mıdır ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/12/2021 11:09

İbrahim Baran Özkul
(@iozkul34)
Üye

@burakyilmaz23 

 

Merhaba Hocam ,

Get-RemoteDomain Default | fl 

CharacterSet : 
NonMimeCharacterSet : 

ne olarak çıktı veriyor ?

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 20/12/2021 11:20

İbrahim Baran Özkul
(@iozkul34)
Üye
Gönderen: @iozkul34

@burakyilmaz23 

 

Merhaba Hocam ,

Get-RemoteDomain Default | fl 

CharacterSet : 
NonMimeCharacterSet : 

ne olarak çıktı veriyor ?

Eğer UTF-8 dönmüyorsa EMS de aşağıdaki komutları çalıştırıp tüm servisleri restart edip deneyebilirsiniz ..

 

Set-RemoteDomain Default -CharacterSet utf-8

Set-RemoteDomain Default -NonMimeCharacterSet utf-8

 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 20/12/2021 11:37

Burak Yılmaz
(@burakyilmaz23)
Üye

Get-RemoteDomain Default | fl komutunu nereye yazmam gerekiyor ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/12/2021 12:34

İbrahim Baran Özkul
(@iozkul34)
Üye

EMS (Exchange Management Shell)

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 20/12/2021 13:17

Burak Yılmaz
(@burakyilmaz23)
Üye

Sorunu çözdüm.Elimdeki kutulu lisanslı cd'lerden kurmaktan ziyade yeni bir Office 2013 ev ve iş iso'su indirip oradan kurunca sorun çözüldü.

 

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/12/2021 16:06
Hakan Uzuner beğendi

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Geçmiş olsun.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/12/2021 17:43

Paylaş: