Forum

Outlook 2016 Toplan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlook 2016 Toplantı Oluşturma Sorunu

Hakan Yurtsever
(@hakanyurtsever)
Üye

Merhaba,

kullandığımız bir bilgisayarda kabul edilen toplantı teklifi karşı tarafa "Kabul Edildi" mailini göndermiyor, mail Giden Kutusunda kalıyor. yeni outlook profili oluşturmak da dahil olmak üzere bir çok işlemi denedik ama sonuç değişmedi. Neyden kaynaklanıyor olabilir sorun?

Toplantı kabul onayını gönderirken Gönderme/Alma penceresinde görünen hata ise şu şekilde;

"Sending’ reported error (0x800CCC13): Cannot connect to the network. Verify your network connection or modem."

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 23/09/2019 10:38
Engin Kosova
(@enginkosova)
Üye Forum Yöneticisi

Merhaba,

Farklı bir clientta sorunu yaşayan kullanıcı ile profil açarak sorunu tekrar test edebilir misiniz?

****************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/09/2019 10:58
Hakan Yurtsever
(@hakanyurtsever)
Üye

@enginkosova

açtık Engin Bey sorun yaşanmıyor farklı client'da. Sadece bu client'de sorun var.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 23/09/2019 11:11
Engin Kosova
(@enginkosova)
Üye Forum Yöneticisi
Gönderen: @hakanyurtsever

@enginkosova

açtık Engin Bey sorun yaşanmıyor farklı client'da. Sadece bu client'de sorun var.

Çok zamanınızı alabilir çözümlemek, mümkün ise temiz kurulum en iyisi.

****************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/09/2019 12:50
Deniz Acar
(@acar)
Üye

Merhabalar,

CMD'yi Administrator olarak çalıştırıp, "sfc /scannow" komutunu dener misiniz?
CevapAlıntı
Gönderildi : 25/09/2019 10:49
Hakan Yurtsever
(@hakanyurtsever)
Üye

@acar

Onu da denedik ama malesef sorunu düzeltmedi. Sanırım yeniden sistem kurulumu yapacağız.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 25/09/2019 11:32
Deniz Acar
(@acar)
Üye
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Selam, OS kaynaklı sorun gibi, yeniden kurmanız en temizi.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/09/2019 23:03
Paylaş: