Forum

Excel 2021-2024 ver...

Bildirimler
Hepsini Temizle

Excel 2021-2024 versiyonlarında kopyalama hatası

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
777 Görüntüleme
(@serkanaksu)
Gönderiler: 101
Estimable Member
Konu başlatıcı

[#550958]

Merhabalar;

Excel 21-24 versiyonlarında hücreleri kopyalama yaparken ( Resim çok büyük ve sığmayan kısımlar kesilecek ) hatası veriyor, hücrelerde resim olmamasına rağmen 2016 ve 2019 versiyonlarında bu hatayı vermiyor

böyle bir hatayla karşılaşan oldu mu acaba

Gönderildi : 09/07/2026 15:09
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Merhaba, bu uyarı her zaman hücre içinde gerçekten bir resim olduğu anlamına gelmeyebiliyor, excel bazen kopyalanan alanı clipboard’a resim formatı olarak da aktarmaya çalıştığı için özellikle bu tip uyarılar çıkabiliyor.

Kontrol etmenizi öneririm:

1. Dosyada gizli obje, şekil, kamera aracı çıktısı, yorum/not, imza, logo veya görünmeyen bir nesne olabilir mi?
  2. Giriş > Bul ve Seç > Seçim Bölmesi üzerinden sayfada gizli nesne var mı bakılabilir.
  3. Aynı aralık yeni ve boş bir Excel dosyasına kopyalandığında da hata devam ediyor mu?
  4. Dosya .xls formatından geliyorsa .xlsx olarak kaydedip tekrar denemek faydalı olabilir.
  5. Office 2021/2024 tarafında güncelleme kaynaklı bir davranış da olabilir; aynı dosyanın 2016/2019’da hata vermemesi bunu düşündürüyor.

Benzer durumlarda sorun çoğu zaman hücrede görünen bir resimden değil, dosyanın içinde kalan gizli nesnelerden veya Excel’in kopyalama sırasında kullandığı clipboard formatından kaynaklanıyor.

Burada da benzer bir durum var çünkü;

https://www.reddit.com/r/excel/comments/o8xz7g/copy_as_picture_does_not_capture_the_entire

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 09/07/2026 17:08
(@serkanaksu)
Estimable Member
Konu başlatıcı

hakan hocam

yazmış olduğunuz bütün maddeleri denedim daha önce, sıfır excel dosyası xls,xlsx olarak içi boş açıyorum yazı resim vs vs olmamasına rağmen gene veriyor hatayı, sürümlerle ilgili hata da olabilir tabii internet de çok araştırdım çözüm bulamadım

Gönderildi : 09/07/2026 17:35
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Bunun genel bir sorun olmadığı kesin, sonuçta milyonlarca office kullanıcısı var, demek ki sizin dosyalar, makrolar, linkler ile ilgili bir durum olmalı. Ofis sürümlerinden de olabilir, örnek aynı sürüm ama build number farklı mı bakmak lazım, yani eğer yukarıdaki yöntemler ile olmuyor ise geleneksel deneme yöntemlerini ile ilerlemen lazım. Örnek 4 tane sanal makine, hepsine farklı ofis sürümü, aynı dosyayı atıp, sonra sıfır temiz dosyalarda denemelisiniz, %99 dosyanın kendisi ile ilgili çıkacaktır. Burada ayrıca bölgesel ayarlar, saat ayarları, dil ayarları, eklenti, anti virüs gibi konularıda test etmiş olacaksın. Zaten OS temiz olsun, örnek av vs hiç bir şey yüklü olmasın.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 09/07/2026 17:38
(@serkanaksu)
Estimable Member
Konu başlatıcı

kontrol edicem hocam

Gönderildi : 09/07/2026 17:59
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Mac office tarafının ole, xml mimari detaylarında farklar var o detaylardan yaşanıyor olabilir. 
Benzer şeyler yaşadığınızda önce kopyalanacak verileri notepad'e yapıştırın tekrar kopyalayın, transfer edin hatta text'in son ve başlarına backspace yapın. Kaynak alınan veri noktasıyla ilgili yaşanıyor genellikle.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 10/07/2026 06:02
Paylaş: