Bildirimler
Hepsini Temizle

Email kurulumu  

  RSS
Andaç Kartal
(@andackartal)
Üye

Değerli Üyeler;

Şirket kullanıcılarına email kurulumu yaparken yaşadığım bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Denetim Masası\Mail  üzerinden yeni hesap ekle diyerek kurulum işlemine başlıyorum.

Bilgileri ekranda ki alanlara girdikten sonra next'e tıklıyorum. Aşağıda görebileceğiniz gibi 3 satır var bu 3 satırında yeşil ok olması gerekiyor.
Şifreyi bir önceki ekranda (bkz. üstteki görsel) girdiğim halde bana 2. ve 3. satırda yeşil ok çıkmadan önce 2 kere daha şifre ekranı geliyor ve buralara tekrar mail adresi ile şifreyi giriyorum.

 

Özetle bir kullanıcaya mail hesabı eklerken, şifreyi ve mail adresini toplam 4 kere giriyorum. Kurulum bittikden sonra 
Outlook u açınca bir kez de orada soruyor ve oraya da son kez girince mail hesabı açılıyor. 

Tüm ekranlarda şifreyi kaydeti seçiyorum. (remember my credentials)
sizce bunun sebebi nedir. ? daha pratik bir hale getirebilirim mail kurulumunu ?

Saygılarımla

Alıntı
Gönderildi : 19/08/2017 16:33
Turan COŞKUN
(@turancoskun)
Tecrübeli Üye Forum Yöneticisi

merhaba,

control panel/credential manager altında bulunan kayıtları temizleyip, tekrar deneyin.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/08/2017 17:07
Andaç Kartal
(@andackartal)
Üye

Merhaba bu problem tüm clientlar için geçerli.  Sıfır bir bilgisayar kurulum yaparken de aynı problemle karşılaşıyorum.

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/08/2017 17:41
Andaç Kartal
(@andackartal)
Üye

Güncel

CevapAlıntı
Gönderildi : 21/08/2017 12:52
Turan COŞKUN
(@turancoskun)
Tecrübeli Üye Forum Yöneticisi

sorunlu hostlar üzerinde, ilgili domain için nslookup çıktıları doğru mu ? mx/txt vb.

"C:\Users\*user*\AppData\Local\Microsoft\Outlook\" altında *autodiscover.xml isimli dosyanın ismini değiştirip, profili tekrar oluturmayı deneyin.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 22/08/2017 03:24
CumhurAltan
(@cumhuraltan)
Üye Forum Yöneticisi

Selamlar ;

 

Mail  altyapısı olarak ne ( Office365 , Exchange V? , Pop3Hosting ,  Zimbra vb )  kullanıyorsunuz ? 

 

[quote user="Andaç Kartal"]

Değerli Üyeler;

Şirket kullanıcılarına email kurulumu yaparken yaşadığım bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Denetim Masası\Mail  üzerinden yeni hesap ekle diyerek kurulum işlemine başlıyorum.

Bilgileri ekranda ki alanlara girdikten sonra next'e tıklıyorum. Aşağıda görebileceğiniz gibi 3 satır var bu 3 satırında yeşil ok olması gerekiyor.
Şifreyi bir önceki ekranda (bkz. üstteki görsel) girdiğim halde bana 2. ve 3. satırda yeşil ok çıkmadan önce 2 kere daha şifre ekranı geliyor ve buralara tekrar mail adresi ile şifreyi giriyorum.

 

Özetle bir kullanıcaya mail hesabı eklerken, şifreyi ve mail adresini toplam 4 kere giriyorum. Kurulum bittikden sonra 
Outlook u açınca bir kez de orada soruyor ve oraya da son kez girince mail hesabı açılıyor. 

Tüm ekranlarda şifreyi kaydeti seçiyorum. (remember my credentials)
sizce bunun sebebi nedir. ? daha pratik bir hale getirebilirim mail kurulumunu ?

Saygılarımla

[/quote]

***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "ÇÖZÜLDÜ" olarak işaretleyerek benzer problemi yaşayanlara yardımcı olabilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 22/08/2017 03:54
Andaç Kartal
(@andackartal)
Üye

Merhaba,

Exchange kullanıyoruz.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 22/08/2017 11:15
Turan COŞKUN
(@turancoskun)
Tecrübeli Üye Forum Yöneticisi

Andaç bey,

önerdiğim yöntemi denediniz mi ?

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/08/2017 03:01
Andaç Kartal
(@andackartal)
Üye

[quote user="Turan COŞKUN"]

Andaç bey,

önerdiğim yöntemi denediniz mi ?

[/quote]

 

Turan Bey Merhaba,
Benim problemim 1-2 bilgisayar da değil domain de ki tüm bilgisayarlar da bu problem var. 
İsterseniz sıfırdan formatlayıp kurun yine üstte anlattığım şekilde gerçekleştirilebiliyor mail kurulumu. 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/08/2017 11:06
Turan COŞKUN
(@turancoskun)
Tecrübeli Üye Forum Yöneticisi

tüm hostlarınzda bu sorunu yaşadığınızı üsttede belirtmiştiniz, durumun farkındayım.

ancak bir host üzerinde belirli testleri gerçekleştirip, sorunu tespit etmeniz gerecek.

farklı işletim sistemi ve outlook versiyonlarında test ettiniz mi ?

hostlarda dns çıktılarınızı incelediniz mi ? 

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/08/2017 11:24
Paylaş: