Forum

Soru : Excel Form&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Soru : Excel Formüllerini Sütun Başlığına Göre Hazırlamak

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
461 Görüntüleme
(@OsmanOzkan)
Gönderiler: 30
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba, daha önce sorulmuşsa kusura bakmayın ama aramada bulamadım. Bir iki deneme yaptım ama ne olarak aratacağımı da bilemedim açıkçası.

Sorum Şu Şekilde; Excelde formülleri yazarken, BD2-BC2 yazmak yerine, Sütun Başlıklarına göre formül düzenleyebilir miyim? Mesela, Satış Fiyatı Başlıklı sütunun değeri - Alım Fiyatı Değeri gibi. Yani hücre koordinatlarını Excelin kısıtlarının dışına çıkarak Kendi sütun başlıklarıma göre düzenlemek istiyorum.

Merak Edenler yada daha iyi anlamak isteyenler için;

Problemim ve bu ithiyacımın gerekçesi şu şekilde; elimde büyük bir excel tablosu var ve bu tablodaki verilere göre özet bir rapor hazırlıyorum. 

Günlük iş akışı verilerimizi excel olarak ERP den alıyorum. Hazırladığım şablonda, bir veri sayfası, Bir Özet sayfası var. Verileri veri sayfasına kopyalıyorum, diğer tarafta da bu yeni verilere göre sayılar güncelleniyor ve özet raporum tamamlanıyor.

Problem şu ki, ERP yazılımımız halen gelişim sürecinde ve ERP'de benim veri aldığım yere yeni sütunlar gelebiliyor. Haliyle çektiğim verileri excele attığım zaman, raporum bozuluyor ve formüllerimi yeni sütun isimlerine göre yeniden düzenliyorum. (Çok sık olmuyor, 2-3 ayda bir oluyor).

Örnek vereyim; C Sütununda "Alım Fiyatı" Başlıklı verilerim var. Bir güncelleme gelince, C sütunundaki "Alım Fiyatı" verileri E sütununa kayabiliyor. Böyle birşey olunca gidiyorum rapor sayfasında C'ye göre hazırladığım formülleri E'ye göre yeniden düzenliyorum. Bu da zaman kaybı. Öldürmüyor ama süründürüyor.

Eğer soruma cevap bulabilirsem, tüm formüllerimi sütun başlıklarıma göre 1 defa hazırlayacağım, dataların yerleri değişse dahi, sütun başlıklarına bakarak doğru dataları seçip alacak Excel.

Şimdiden teşekkür ederim. Umarım bir çözüme ulaşabiliriz.

Saygılarımla.

 

 
Gönderildi : 14/07/2016 14:37

(@alper-yazgan)
Gönderiler: 51
Trusted Member

(@DenizAKBULUT)
Gönderiler: 8
Active Member
 

Formül yazma kısmının yanında bulunan yere Satırı Seçtiğinde A1 - B2 gibi yazan kısma Satış Fiyatı yazdıgında öyle kullanabiliyorsun.

 
Gönderildi : 18/07/2016 01:48

Paylaş: