Forum

Hotmail hesabını Ou...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Hotmail hesabını Outlook'a ekleyemiyorum?

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
5,293 Görüntüleme
(@volkankarakus)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Üstatlar hayırlı günler. 

Ufak bir sorun gibi gözükse de 3 saattir çözmek için uğraştığım bir sorunum var. Şehir dışındaki proje bilgisayarlarından birinin kullanıcısı bana, hotmail hesabına sürekli browser üzerinden girerek işlem yapmaktan sıkıldığını ifade ederek benden, bu hesabı bilgisayarında yüklü olan Microsoft Office Outlook 2007'ye tanımlamamı rica etti. Bende zaten Outlook 2013 yüklü olan kendi bilgisayarımda da hotmail hesaplarımı bu şekilde kullandığım için kolay olduğunu düşünerek yaparız dedim lakin işin içinden çıkamadım. 

Proje bilgisayarına teamviewer ile bağlanıp hesabı eklerken yaptığım işlemlerin ekran görüntülerini paylaşıyorum;

 

 
Browser üzerinden sorunsuzca girdiğim aynı şifreyi, Outlook a da tanımlamama rağmen her seferinde "Ağ Parolasını Girin" uyarısı veriyor. Şifreyi defalarca üst üste girmeme rağmen kabul etmedi.

 

Sırf meraktan aynı e-posta hesabını Office 2013 yüklü olan kendi bilgisayarımın Outlook'una kaydetmeyi denedim ve sorunsuzca kaydettiğini gördüm. Hatta benim bilgisayarımda el ile kuruluma gerek kalmadan hesabı direkt tanıdı;

 

 

 

 Ardından sorunlu bilgisayara geri dönüp orada elle kurulum ayarlarını karıştırmadan kendi bilgisayarımda olduğu gibi direkt hesabı Outlook a tanımlamaya çalıştım ama onda da hata verdi. Hatta kendi bilgisayarımda kullandığım tanımlı hesapları da aşağıdaki ve elle kurulum ayarları yöntemi ile tek tek denedim hiç birini tanımlamadı; 

 

 

 

Bunun üzerine bağlandığım bilgisayarda güvenlik duvarını komple kapatarak hesabı tanımlamaya çalıştım ama gene olmadı. Bu nasıl bir sorundur böyle anlamış değilim zira 3 saattir bu sorunu çözmeye uğraşıyorum. Diğer ayarlar kısmında olası tüm port ve güvenlik ayarlarını denedim. Acaba bağlandığım bilgisayardaki Office 2007'de mi sorun var, arkadaşa silip Office 2013 yüklemesini mi söylemeliyim?

 Değerli üstatlar, yardımcı olursanız minnettar kalırım.

 

 

 
Gönderildi : 20/08/2015 22:20

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba sorunlu makinadan telnet çekerek outlook pop ve smtp adreslerinin portlarına gidebiliyor musunuz?
http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/outlook/outlook-connector

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 20/08/2015 23:46

(@volkankarakus)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam cevap için teşekkürler. Sorunu kısmen, "Outlook Hotmail Connector" ü kurup hesabı bunun üzerinden aşağıdaki şekilde ekleyerek aştım;

 

 

 

 

 

 

lakin bu sefer de outlook a girdiğimde "Outlook.pst dosyası bulunamıyor" hatası alıyorum. Veri dosyasını sildim, gelen kutusu onarım aracı olan SCANPST'yi çalıştırıp aşağıdaki işlemi yaptım ama nafile. Hala outlook açılışında bu uyarıyı alıyorum.

 
Gönderildi : 21/08/2015 00:07

(@volkankarakus)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba sorunlu makinadan telnet çekerek outlook pop ve smtp adreslerinin portlarına gidebiliyor musunuz?
http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/outlook/outlook-connector

 Hocam sorunu şu şekilde kısmen çözdüm;

 Gelen Outlook.pst uyarısına tamam deyip ardından gelen pencerede de direkt aç dedikten sonra, kişisel klasör oluştur ekranına tamam deyip ilgili dosyayı veri penceresinden sildim hocam. Lakin deneme amaçlı kendi e-postam ile karşıdaki bilgisayara tanımladığım e-posta ya bir posta gönderdim ama gitmediğini fark ettim ama karşıdan kendime gönderdiğimde geliyor. Ve en altta da Sunucu Durumunda "Posta, Takvim, Kişiler" in karşısında Bağlanıyor ibaresi yer alıyor. Bu hesaba posta gelmemesinin sebebi bumudur bilemiyorum.

 

 

 

 Yani yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim ve şu anda hiç bir hata iletisi almıyorum. Hesaptan posta gönderebiliyorum ama sadece alamıyorum tek sorun bu. Aklınıza gelen bir şeyler var ise söyleyin zira ben o zamana kadar hala sorunu çözemedi isem zevk ile önerinizi denerim. 

 
Gönderildi : 21/08/2015 01:09

(@volkankarakus)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Sorun çözülmüştür hocam. Zira gelen-giden postaların yüklenmesi bayağı bir zaman alıyormuş. Yardımcı olduğunuz için teşekkür eder, hayırlı akşamlar dilerim.

 
Gönderildi : 21/08/2015 02:57

(@tahakivancirak)
Gönderiler: 33
Eminent Member
 

Merhabalar, Outlook.com dan hesap ayarlarına girip pop3 ve imap ı etkinleştir demeniz gerekiyor. Bu işlemi yaparsanız Outlook connector e gerek kalmadan sorunsuz kullanabilirsiniz.

 
Gönderildi : 21/08/2015 12:20

(@volkankarakus)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Cevap için teşekkürler hocam. Yaptığım tüm işlemleri önceki mesajlarım da ekran görüntüsü olarak paylaştım. Hesap ayarları kısmında yaptığım ayarlardan bahsetmiyor musunuz? Zira eğer öyle ise zaten pop3 ve imap giden-gelen sunucularını ve portlarını yazarak tanımlamaya çalıştığım halde olmadı. Acaba benim görmediğim bir yerden mi bahsediyorsunuz? Eğer öyle ise, biraz daha açarsanız sevinirim.  

 
Gönderildi : 21/08/2015 16:09

(@tahakivancirak)
Gönderiler: 33
Eminent Member
 

Merhabalar, outlook.com adresinde hesabınızda oturum açtıktan sonra microsoftun web sitesi içerisinde bir hesap ayarları var.

Burada: http://prntscr.com/89hdtm

Daha sonra: http://prntscr.com/89he4a

ve son olarak : http://prntscr.com/89hec5

Eğer bu şekilde pop protokolünü etkinleştirirseniz outlook connector eklentisine ihtiyaç duymayacaksınız. Çünkü yaptığınız ayarların hepsi doğru. Muhtemelen sıkıntı bu.

 
Gönderildi : 27/08/2015 19:19

Paylaş: