Forum

E-posta eki kaç...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

E-posta eki kaç mb olmalı?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
1,020 Görüntüleme
(@iLYASBAYRAM)
Gönderiler: 165
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Bazı firmalara 3 megabayttan fazla ekli bir mail attığımda ulaşmıyor. Bunu güvenlik için mi yapıyorlar. Amaç nedir? Gerekli midir?

 

 
Gönderildi : 15/05/2015 01:14

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

Normalde aslında böyle bir sınırlama yok. Yani dosya tiplerinde bir sınırlama yok. Ama Pratik olarak insanlara fazla boyutlu dosya gönderemezsiniz. Teorik olarak siz bir mail attığınızda bir kaç sunucudan zıplayarak transfer edildiğinden ve bu zıplamalar anında sunucuların dosyları ıletmeden saklamak zorunda olduklarından dosya boyutlamalarına sınırlamalar getırılmektedır.

Sonuc olarak local networkunuzde dırek olarak dosya boyutlarına takılmadan emaıl atabılırsınız ama ınternet uzerınde bunu yapamazsınız. Aslında bu boyutlandırmalar bana gore keyfı olmakla beraber, ınternet ve sunucu guvenlıklerı ıcınde olması gereken bır sey gıbı. Netıcede bazı sunucular bu eklerın vırus taramalarını yaparak ıletıyorlar sız 300 mb bır dosya gonderırsenız maılın hem sızden cıkarken hem sunucuda taranma esnasında hemde sunucudan karsı bıreye yonlendırılırken bır zaman gececek ve bu konforunuzu dogrudan etkıleyecektır

saygılarımla

 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 15/05/2015 01:57

Paylaş: