Forum

Open Office hakkınd...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Open Office hakkında

7 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
2,632 Görüntüleme
(@zekieren)
Gönderiler: 216
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Lisans sorunu sebebiyle şirket bilgisayarlarına Open Office kurmak istiyorum, Open Office Word ve Excel (2007-2010) ile uyumlumudur, ayrıca tam tersi Open Office ile oluşturduğum bir Open Office dosyasını daha sonradan Windows Office kurulu bir bilgisayarda açabilirmiyim veya bir Open Office dosyasını mail göndersem karşı taraftaki Windows Office kullanıcısı bunu açabilirmi, şimdiden teşekkürler... 

 
Gönderildi : 23/08/2012 13:49

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

son versiyonlarda her ikiside birbirine uyumlu

eski versiyonlarda ise Open office uyumlu ancak MsOffice  uyumlu değil.

Farklı kaydet ile msoffice formatına kaydedip gönderirseniz sorun olmaz.

 
Gönderildi : 23/08/2012 14:42

(@GokceKARGI)
Gönderiler: 53
Trusted Member
 

Lisans sorun nerde yokki 🙂 buna benzer bir proje yapmıştık open office adete çakıldı kaldı formüller tam anlamıyla çalışmıyor sap üzerinden alınan rapolarlar çalışmıyor v.s v.s sonrasında son kullanıcı Ms office yazılımı zor kullanıyor bunu kullanamıcak tabiki IT olarak size sığıncaklar tavsiye etmiyorum open office yazılımını.

Sorulara gelince dosyaları karşılıklı olarak sorunsuz açabilirsin ama dediğim gibi sağlam bir formül içeren excel hayli zorlucaktır sizi.

İyi çalışmalar  

 
Gönderildi : 23/08/2012 23:00

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Az kullanan, formülle çok işi olmayan, sadece görüntüleme yapan kullanıcılara open office kurun. Uzman kullanıcı tabir edilen, formüllerle tablolar oluşturan kullanıcılara MS Office alın. Bu kullanıcıların sayısı genelde fazla olmaz.

 
Gönderildi : 24/08/2012 01:05

(@zekieren)
Gönderiler: 216
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Yanıtlarınız çok faydalı oldu, zaten şirkette de uygulamalarda sorunlar yaşadık, hem resimler,formüller,outlook'un olmaması gibi konularda uyum sorunu yaşadık, hem de kullanıcı her nedense bir türlü adapte olamadı, iş göremez oldu, galiba lisanslama yapmak şu anda en mantıklısı. Yorumlarınız için hepinize teşekkürler.

 
Gönderildi : 24/08/2012 12:17

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhaba arkadaşlar,

benimde openoffice ile ilgili bir sorunum var. win 7 ve microsoft 2010 yüklü bir cihazdan paylaşıma dosya açtım. Excel dokümanınını openoffice yuklu başka bir cihazdan acıyorum fakat değişiklik yaptığımda farklı kaydet gibi işlem yapıyor. orjinal döküman üstünde değişiklik yapıp kaydetmek istiyorum. openoffice ayarlarından yapmaya çalıştım ama olmadı. nasıl yapabilirim bir fikri olan var mı? Teşekkürler..

 
Gönderildi : 11/09/2014 20:03

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4301
Co-Helper
 

Paylaşım tam haklı değilse read only olarak açılıyorsa farklı kaydet yapması normaldir. Bunun dışında uygulamada excel ile birebir olamıyor uyum sorunları çıkıyor dosyalarda içeriklerine göre. İçerikten dolayı dosya üzerine yazamıyordur bu durumda dosyanın daha ham halini openoffice de oluşturarak xls formatında kaydetmeli, üzerinde Mic. Excel ile çalışmalısınız yada Mic. Office kullanmaktan daha stabil bir yol henüz yok.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 11/09/2014 20:20

Paylaş: