Forum

MS Outlook Mail Eng...

Bildirimler
Hepsini Temizle

MS Outlook Mail Engelleme

11 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
1,698 Görüntüleme
(@yasin_can)
Gönderiler: 191
Reputable Member
Konu başlatıcı

[#345051]

Merhabalar,

Outlook'a bazı kişilerden gelen maillerin eklerini indirmemesini sağlayabilir miyim?

Yani belir kişilerden gelen maillerde sadece üst bilgiyi indirsin. Ekleri indirip indirmemesini ben seçeyim. Mümkün müdür?

Gönderildi : 13/08/2012 19:58
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Merhaba

Outlook ve Exchange üzerinde böyle bir özellik bulunmamaktadır. Ancak Bright Mail, Forefront Protection for Exchange gibi ek ürünler ile X kişiden gelen maillerin eklerini sildirebilirsiniz. Ancak öyle ben bakayım seçeyim olayı ne yazık ki fantezi işlere girdiği için böyle bir özellik sunulmamaktadır.

Veya yine X kişiden gelen mail karantinaya düşsün dersiniz siz düzenli karantinaya bakar ve ona göre mailin iletilmesini işletebilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 14/08/2012 14:32
(@sonerkoca)
Gönderiler: 194
Reputable Member

Ben macro ile engelleyebilirim. Mail ekli olduğu zaman otomatik eki silinip sadece mail içeriğiyle gelcek. 🙂

Gönderildi : 14/08/2012 21:32
(@riza-sahan)
Gönderiler: 18017
_

:)) Söyleyinde bizde engelleyelim o halde 🙂 Bilgi paylaştıkça çoğalır.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

Gönderildi : 15/08/2012 00:35
(@sonerkoca)
Reputable Member

Çoğaltalım bilgileri. 🙂 [email protected]  adresinden ekli mail geldiğinde otomatik eki silinmiş şekilde posta kutusuna düşer. 

bu kodu kullandıktan bir kaç gün sonra forma gelip bana mail geliyo ama ekleri yok sorun ne olabilir demeyin 🙂 

Public WithEvents postakutum As Outlook.Items
Private Sub Application_Startup()
Set postakutum = Outlook.Session.GetDefaultFolder(olFolderInbox).Folders("Yazilim").Items
End Sub
Private Sub postakutum_ItemAdd(ByVal Item As Object)
Dim posta As Outlook.MailItem
Set posta = Item
If (posta.SenderEmailAddress = "[email protected]") Then
While posta.Attachments.Count > 0

snr = snr + 1
               posta.Attachments(1).Delete
           Wend
        posta.Save
End If
'**************************
Set posta = Nothing
End Sub

Gönderildi : 15/08/2012 11:10
(@riza-sahan)
Gönderiler: 18017
_

Teşekkürler 🙂

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

Gönderildi : 15/08/2012 11:57
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Makro nelere kadir 🙂 bu sanırım paylaştığınız ikinci makro oldu değil mi ?

Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 15/08/2012 16:27
(@sonerkoca)
Reputable Member

3 oldu, bundan önce birde mail boyutu engelleme ile ilgili yazmıstım.

Gönderildi : 15/08/2012 16:42
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Süpersin, sen bunları bir yerde sakla, 10 filan olunca makale yapalım yayınlayalım ne dersin ?

En çok ihtiyaç duyulan 10 Outlook Macro Komutları filan 🙂

istek üyelerden geldiği içinde daha güzel olur.

Gönderildi : 15/08/2012 17:19
(@yasin_can)
Gönderiler: 191
Reputable Member
Konu başlatıcı

Ben macro ile engelleyebilirim. Mail ekli olduğu zaman otomatik eki silinip sadece mail içeriğiyle gelcek. 🙂

Soner Bey,

Çok teşekkürler 🙂 Gerçekten x kişiden gelen ek sıkıntısından kurtardınız 🙂

Yalnız ben kaydedemedim makroyu.  En üst satır kırmızı renk oluyor

Public WithEvents postakutum As Outlook.Items

Nasıl çalıştıracağım konusunda da yardımcı olursanız sevinirim. Tekrardan teşekkürler.

Gönderildi : 17/08/2012 19:03
(@sonerkoca)
Reputable Member

Birincisi makro çalıştırmak için outlook tan macroyu enable etmelisin

ikincisi senin eposta altında Yazilim ismiyle klasor yok kodu ona göre düzenlemek lazım 

Gönderildi : 17/08/2012 19:50
Paylaş: