Forum

Outlook 2007 de ilk...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlook 2007 de ilk mail çok geç açılıyor.

Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

Merhaba,

 

Outlook 2007 ilk açıldığında mail göndermek için yeni posta iletisi butonuna basmamla form pencerenin açılması yarım dakikayı buluyor. Bu sırada outlook hiç bir işleme yanıt vermiyor.  Makinenin performasına göre bu süre uzayabiliyor.

Daha sonra Outlook açık kaldığı sürece bir sıkıntı olmadan çalışmaya devam ediyor. Ama Outlook'un her kapanıp açılmasında bu seramoni yaşanıyor. 

Bu sorunu gidermenin bir yolu var mıdır ?

 

 

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 12/01/2012 11:21
Can Bolat
(@canbolat)
Üye

Merhaba ,


 başlat > çalıştır > outlook /safe yazıp outlook'u güvenli modda açıp aynı sorunu yaşıyor musunuz kontrol edin.Yeni ileti oluştur dediğinizde outlook word uygulamasını kullanarak bu işlemi gerçekleştirir.Word uygulamasını kaldırıp yeniden kurun kontrol edin.

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/01/2012 11:24
Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

Belirttiğiniz şekilde açınca Yeni mail formu çok çabuk açılıyor. 

Ben daha önce office 2007 i onarmıştım. Sonra da kökünden çözmek için makineyi yeniden kurmuştum ama sıkıntı hala olduğu gibi devam ediyor. 

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 12/01/2012 12:29
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Tecrübeli Üye Forum Yöneticisi

Outlook eklentilerini kontrol edin, varsa antivirusun mail opsiyonu ve eklentisini devre dışı bırakarak deneyin.

Temiz bir pst de aynı problem oluşmuyorsa, pst'yi onarın daha iyisi temiz bir pst'ye tüm mailleri taşıyın. İndex problemleri olduğunda yaşanabiliyor bunlar.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/01/2012 15:08
Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

Mailler pst de tutulmuyor. Antivirüs de kurulu değil. 

 

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 12/01/2012 19:32
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Tecrübeli Üye Forum Yöneticisi

Dizin oluşturma hizmeti, birim gölge kopyalama servisi kaynaklı olabilir mi?

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/01/2012 20:13
Can Bolat
(@canbolat)
Üye

Kullanıcın temp dosyalarını temizleyin.Ardından C:\Documents and Settings\kullanıcı adı\Application Data\Microsoft\Templates normal.dot dosyasını silin.Word'ü açtığınızda kendliğinden oluşacaktır.Normal bir word dosyası açarkende aynı şekilde bekletiyor mu ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/01/2012 01:37
Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

Can bey söylediğiniz path deki normal.dot ve normalEmail.dot dosyalarını sildim. Kendisi yeniden oluşturdu ama hızda yinede bir değişiklik olmadı. Hayır word gayet hızlı 1 - 2 sn de açılıyor.

ibrahim Bey 

iki farklı makine  söz konusu birisi yeni kurulmuş bir windows 7 x64 diğeri windows 2008 x64 terminal server  

 

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 13/01/2012 10:17
Paylaş: