Forum

Oultook Pop3 ayarı ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Oultook Pop3 ayarı ve Excahnge kişi listesi paylaşımı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
368 Görüntüleme
(@MehmetAKSU)
Gönderiler: 321
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Forumda 2dir soruyorum çok özür diliyorum şimdi benim asıl yapmak istediğim mail adresini kurarken Yeni diyorum ve POP3 olarak kuruyorum işte mail.example.com.tr kurdum diyelim tabi mail hizmetini dışarıdan alıyorum ben excahnge server kurucam sadece kişileri otomatik olarak kişi listesinde göstermek için mesela benim POP3 domain adım mail.example.com.tr ama iç yapımdaki domain adım fabrikam.local  ben kullanıcı açarken excahngeden yada farklı bir domain oluşturup adınıda mail.example.com.tr yaptım excahnge server üstüne kurdum diyelim kullanuıcılarıda oluşturdum sanki dışarıdaki mail sunucuyla aynı gibi kullanıc adları aynı ünvanlarda tanımlandı son aşamada yapmam gereken nedir çünkü outlookta hem excahnge hemde pop3 ü aynı anda kullanamıyoruz profil oluşturmak gerekiyor.profil oluşturunca oluyor fakat ben profil oluşturmadan excahngeden ve outlooktan nasıl ayar yapabilirim.

 
Gönderildi : 17/05/2010 21:52

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
 

Merhaba ,


Bunun için önereceğim en basit yol.Örneğin bir [email protected] mail adresiniz olsun.Localde exchange üzerinde bu kullanıcının adreside [email protected] olsun.Sizin hesaplarda local bir exchange ve bir pop hesabınız var.Bu durumda siz localdeki maillerin özelliklerine girerek sadece mail adreslerinin uzantısını com olarak değiştirin.Yani localdede durum ne olacak [email protected] bu durumda kullanıcılarınızın var sayılan maili pop 3 olsun.


Bu durumda ne olacak tüm mailler pop3 ten gidecek gelecek localdekiler bile .Sonuçta ne olacak local kullanıcılarınızın kişi listesinden seçilen isimlere var sayılan adres pop3 olduğu için yine mail gidip gelecektir.


Ben bunu öneriyorum ama değerli hocalarımızdan daha güzle yanıtlar gelebilir.


Saygılarımla.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 18/05/2010 00:07

Paylaş: