Forum

outlook 2007 ve out...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

outlook 2007 ve outlook 2003' de mail hesap kutularini kontrol edebilmek

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
559 Görüntüleme
(@bariscagri)
Gönderiler: 58
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Bu paylasimimda Gmail, Yahoo, Hotmail-Windowslive-MSN gibi mail hesaplarini Outlook 2007 veya Outlook 2003 de kullanmaya aktif hale getirebilmemiz için ilgili mail hesaplari üzerinde ne gibi degisiklikler yapmaniz gerektigini açiklayacagim.


Outlook üzerinde yapilan ayarlari sitemizin Outlook 2007 bölümünde “Outlook 2007 de Mail Hesaplarini Kontrol Etme”  adli dersimizi izleyerek ögrenebilirsiniz.


 


<!--[if !supportLists]-->1-      <!--[endif]-->Gmail de Yapilmasi Gereken Ayarlar


                Gmail, e-posta hesabimizi Outlook 2007 veya  Outlook 2003 te kullanmak istersek. Önce ilgili Gmail hesabimiz üzerinden POP ’u etkinlestirmemiz gerek. 


                Bunun için ilgili gmail hesabimiza girdikten sonra sag üst tarafta bulunan ‘Ayarlar’ butonuna tikliyoruz.  Ayni pencerede asagida da görüldügü gibi Yönlendirme ve POP/IMAP kismina tikliyoruz.


 



 



Daha sonra gelen ekranda POP Indirme kisminda 2 tane seçenek var.  Bu seçeneklerden birini isaretleyip Degisiklikleri Kaydet butonuna tikliyoruz.


<!--[if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->Tüm postalar için POP’u etkinlestir: Bu seçenegi isaretleyip Degisiklikleri Kaydet dersek, o anda Gmail de tutulan okunmus veya okunmamis tüm postalari Outlook a aktaracaktir.


<!--[if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->Su andan itibaren gelen postalar içi POP’u etkinlestir: Bu seçenegi isaretleyip Degisiklikleri Kaydet dersek, o andan itibaren gelecek olan e-postalarimizi Outlook a aktaracaktir.


 



 


 



Gmail hesaplarimizi kontrol edebilmek için, Gmail hesabimiz üzerinden bu ayarlari yapmamiz yeterli olacaktir.


Not: Outlook 2007 kullaniyorsaniz yukaridaki ayarlari yapip mail hesabinizi Outlook a eklediginizde bazi sunucu ayarlari ve baglanti noktalarini Outlook 2007 otomatik ayarliyor fakat, Outlook 2003 te böyle bir sansiniz yok bu nedenle Outlook 2003’e mail hesabinizi eklerken asagidaki ayarlari bilip belirtilen degerleri ilgili kisimlara girmeniz gerekiyor.


 


 


 



 


 



<!--[if !supportLists]-->2-      <!--[endif]-->Yahoo da Yapilmasi Gereken Ayarlar


Yahoo, e-posta hesabimizi Outlook 2007 veya  Outlook 2003 te kullanmak istersek. Önce ilgili Yahoo hesabimiz üzerinden POP ’u etkinlestirmemiz gerek.


Bunun için yine ilgili Yahoo hesabimiza girdikten sonra sap tarafta bulunan ‘Seçenekler’ butonuna tikliyoruz.


 


 



Daha sonra gelen ekranda POP Erisimi ve Yönlendirme butonuna tikliyoruz.


 


 



 



 


Gelen ekranda Web ve POP Erisimi radyo butonunu tikliyoruz ve ardindan asagida bulunan Sakla butonuna tiklayarak yaptigimiz degisiklerin kaydolmasini sagliyoruz.


 


 



 


 


 



Yahoo mail hesaplarimizi kontrol edebilmek için, Yahoo hesabimiz üzerinden bu ayarlari yapmamiz yeterli olacaktir.


Not: Outlook 2007 kullaniyorsaniz yukaridaki ayarlari yapip mail hesabinizi Outlook a eklediginizde bazi sunucu ayarlari ve baglanti noktalarini Outlook 2007 otomatik ayarliyor fakat, Outlook 2003 te böyle bir sansiniz yok bu nedenle Outlook 2003’e mail hesabinizi eklerken asagidaki ayarlari bilip belirtilen degerleri ilgili kisimlara girmeniz gerekiyor.


 


 



 


 



<!--[if !supportLists]-->3-      <!--[endif]-->Hotmail - Msn- WindowsLive de Yapilmasi Gereken Ayarlar


Hotmail web tabanli bir mail servisi oldugu için POP3 veya SMTP sunuculari yok. Bundan dolayi da Hotmail de POP yönlendirmesi yapmayacagiz.


Tek yapmamiz gereken Microsoft Office Outlook  Baglayici uygulamasini (Outlook Connector) bilgisayarimiza yüklemek olacak.


 




Outlook Connector Indir : http://download.microsoft.com/download/d/b/7/db7ab950-5db1-47c7-a9c5-b6d40fb95c6c/OutlookConnector.exe


 


                Tüm islemleri dogru yaptiginiz ve Outlook a mail hesabimizi ekledigimiz takdirde sonuç asagidaki gibi olacaktir.


 


 



 


 


 



NOT: BU AYARLAR, MAIL HESABINIZI OUTLOOK ÜZERINDEN KONTROL EDEBILMEK IÇIN ILGILI MAIL HESAPLARI ÜZERINDE YAPILMASI GEREKEN AYARLARDIR...

 
Gönderildi : 12/04/2010 17:27

(@selimatmaca)
Gönderiler: 242
Reputable Member
 

Güzel Paylaşım fakat bunun makaleler kısmında yer alması daha doğru olurdu

 
Gönderildi : 12/04/2010 18:25

Paylaş: