Forum

İlginç : Sadec...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

İlginç : Sadece 1 kullanıcım 1 adrese mail atamıyor

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
340 Görüntüleme
(@RizaAKTAS)
Gönderiler: 29
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar.


Problemler hiç bitmiyor maalesef. Bir önceki sorun çözülmeden yenisi çıktı.


Sorun : ThinClient kullanan bir arkadaşım belirli bir adrese mail atınca gitmiyor (Deneme maili bile gitmiyor). Hata maili dönüyor anında. Ancak aynı adrese Masa üstü PC den  veya başka bir ThinClient kullanan arkadaşım rahatlıkla mail atabiliyor. Dönen hata mesajı aşağıdaki gibidir. (Adresler değiştirilmiştir). Sorunun çözümü varmıdır veya sorun neden kaynaklanıyor olabilir??


İletiniz, belirlenen alıcılardan bazılarına veya tümüne ulaşmadı.


      Konu:     Merhaba


      Tarih:    31.03.2010 09:56



Aşağıdaki alıcılara ulaşılamadı:


      '[email protected]',31.03.2010 09:56


            Alıcının bilinmeyen veya geçersiz bir e-posta sistemi olduğundan ileti teslim edilemedi. Lütfen adresi denetleyip yeniden deneyin veya alıcının bu eposta sistemine olan bağlanabilirliği doğrulamak için yöneticinize başvurun.


            <mail.gönderen.com #5.1.2>

 
Gönderildi : 31/03/2010 13:45

(@SelcukUNAL)
Gönderiler: 319
Reputable Member
 

bu kullanıcı outlook üzerinden gönderiyor sanırım. Outlook harici mail gönderme imkanı varsa bir de öyle denesin. Outlook harici maillere tarayıcıdan birşekilde ulaşıyordur eminim. Bir de böyle deneyin. Buna göre hareket edelim.

 
Gönderildi : 31/03/2010 15:39

(@RizaAKTAS)
Gönderiler: 29
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar johndazake.


Doğrudur. Sistemde Exchange 2003 ve Outlook 2003 (türkçe) kullanılmakta. Ancak dediğim gibi kullanıcım normalde herhangi bir mail adresine Outlook kullanarak mail atabilmekte. Sadece 1 adrese mail atamamakta. Ancak adres doğru ve başka kullanıcılar mail atmakta. Yani Exchange veya Antivirüs tarafında engelleme de yok. Yukarda yazıdığım, gelen hata mesajı da zaten karşıdan değil bizden dönüyor görünüyor. Ve bu sorun da halen devam ediyor.

 
Gönderildi : 08/04/2010 20:31

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

selam, pmden bir msj atmıştım bir önceki sorunla ilgili, dönüş bekliyorum. Bu probleme gelelim, spesifik bir sorundan söz ediyoruz, öncelikli olarak OWA kullanıyorsunuzdur. Kullanıcı başka bir bilgisayara geçip OWA üzerinden e-maili tekrar göndersin kendi hesabına logon olarak. Bu size şunu gösterir; e-mail giderse problem makinede, gitmezse kullanıcı hesabında. Peki çözüm yolu ne olabilir? Şunlar : E-mailin başka bir makineden gittiği durumda,makinede 25 portuyla nasıl iletişime geçildiğine bakın, ipconfig /flushdns, ipconfig /registerdns komutlarıyla cachleri temizleyip dns kayıtlarını yenileyin. Kullanıcıya özel bir sorun olduğu için exchange tarafında (sorunlu kullanıcı için bir restricted durum söz konusu değil ise) problem yok anlaşılan. DNS kayıtları yeniden yaratıldıktan sonra(host kaydı), problem sürüyorsa, önerim; e-maillerini .pst'ye backup alıp, outlook profilini yeniden oluşturmanız. Mümkünse yeniden outlook install edip, cache yokken e-mail atmanız. Her durumda e-mail hiç bir yerden o kullanıcı ile gitmiyorsa, exchange üzerinde kullanıcının mailbox yedeğini alın, silip yeniden yaratın.

 
Gönderildi : 09/04/2010 00:49

Paylaş: