Forum

Outlook 2003'te Yan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlook 2003'te Yanıtlarken yanlış adresten gidiyor

16 Yazılar
7 Üyeler
0 Likes
1,401 Görüntüleme
(@RizaAKTAS)
Gönderiler: 29
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


Öncelikle gerekli olabilecek bilgileri vereyim. İşletim sistemi XP Pro, Office 2003 yüklü. Ofiste Exchange server kurulu ve mailler burada tutuluyor. Exchange de 2 ayrı firmanın mailleri tutuluyor.


Sorun: Bir kullanıcım hem [email protected] hemde [email protected] mail adresi mevcut (Exchange de). Kullanıcımın Outlook'unda tek profile altında, tek mailbox içinde her iki mail hesabı da tanımlı. [email protected] mail adresi hem exchange üzerinde hem Outlook içinde varsayılan olarak belirtildi. Her iki mail adresine gönderilen maillerde kullanıcıma ulaşıyor. Yeni mail gönderirken varsayılan mailden gönderiyor ve isterse hesabı değiştirebiliyor. ANCAAAK, kendisine gelen maillere cevap yazmak yada iletmek istediğinde, hangi adrese gelen maili yanıtlarsa yanıtlasın her seferinde [email protected] adresinden gidiyor. Halbuki hem exchange hem outlook ta [email protected] adresi varsayılan. Üstelik her ikiside pop3 olarak tanımlı. (Test için kendi makinemde [email protected] adresini exchange hesabı olarak kurmama rağmen [email protected] adresinden reply yapıyor!!!. RealAccount ismide bir add-on kurdum ama nafile. Microsoft'a göre hangi mail adresine mail geldiyse reply yapınca o adresten gider ama böyle olmuyor. Yine Microsoft'a göre hesaplardan biri exchange hesabı oalrak kayıtlıysa öncelik ondadır ama bunu da kabul etmiyor.


Lütfe acil yardım şaşırdım kaldım. Ya geldiği adresten reply yapsın yada belirteceğim başka adresten. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.


Sevgiyle kalın


Rıza AKTAŞ

 
Gönderildi : 19/03/2010 20:59

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


peki ilet derken From kısmı çıkmıyor mu? oradan size ikinci bir hesabı seçtiriyor olması gerekir ki şimdi test ettim bir sistem üzerinde o şekilde yaptırıyor. yani gelen bir maili ilet yada reply ederken FROM kısmından eklemiş olduğum 4 farklı hesaptan birisini seçerek gönderebiliyorum.


outlook seçeneklerinde sanırım FROM kısmının eklenmesi vardı onu yaparak denermisiniz tekrar.


yada hesap ayarlarında Reply Address olarak bir adres tanımlanmış olabilir mi?


kolay gelsin 

 
Gönderildi : 20/03/2010 14:17

(@RizaAKTAS)
Gönderiler: 29
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar Mümin bey,


Normalde from kısmı kapalı tüm kullanıcılarımda. Ayrıca dediğiniz işlemi menü çubuğunda hesaplar tuşuna basarakta yapabilir. Ancak kullanıcı genel müdür olunca, bunları yapmayı reddediyor. Ki bence de haklı. Zira [email protected] adresine gelen bir maili yanıtlayınca, neden [email protected] adresinden gitsin? Ya da neden seçmek durumunda kalayım diyor? Unuturum diyor, veya madem illa 2 adresten birinden, sabit bir adresten gidecek o zaman [email protected] dan niye gitmiyor diyor vs. vs. Kısacası ya bu sorunu çözersin yada ... diyor. Hala yardımlarınızı bekliyorum, lütfen.

 
Gönderildi : 22/03/2010 17:14

(@RizaAKTAS)
Gönderiler: 29
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Yokmu bir cevap hiç kimseden?

 
Gönderildi : 23/03/2010 16:39

(@RizaAKTAS)
Gönderiler: 29
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar tejrar merhaba.


Acaba bu sorunla ilgili olarak kimsenin bilgisi yokmu? Gerçekten yardımlarınıza ihtiyacım var 🙁

 
Gönderildi : 31/03/2010 13:35

(@HakanGURSOY)
Gönderiler: 21
Eminent Member
 

Yeni bir mail ekranı açmanızı ve bu sayfanın Options Bölümünden, Message Options bölümüne girmenizi rica ederim. Orada, reply adresi bölümü var, burada sizin gönderilmesini istemediğiniz adres tanımlı olabilir. Eğer böyleyse bunu değiştirebilir misiniz ? Versiyona göre, Message Options, Send Options' ta olabiliyor. 2007 outlook' ta Direct Replies To diye bir buton var.

 
Gönderildi : 31/03/2010 15:26

(@SelcukUNAL)
Gönderiler: 319
Reputable Member
 

[email protected] yada [email protected] posta adreslerinden herhangi birine gelen iletiler diğerine yönlendirilmiş durumda olabilir mi?

 
Gönderildi : 31/03/2010 15:44

(@RizaAKTAS)
Gönderiler: 29
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Maalesef johndakadze. Her hangi bir yönlendirme yok Active Directory de.

 
Gönderildi : 08/04/2010 20:13

(@RizaAKTAS)
Gönderiler: 29
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Hakan bey,


Yaptırmak istediklerinizi tam olarak anlamadım maalesef. Outlook 2003 Türkçe kullanmaktayız. Buna göre tarif ederseniz memnun olurum. Ayrıca Outlook 2003'te yeni ileti açtım. Burada ileti seçeneklerinde yanıtları gönder diye bir alan var. Oraya istediğimi girdim ancak yine olmadı. Ancak aynı ekranda iken hesaplardan istediğimi seçersem oluyor. İlginize teşekkür ederim

 
Gönderildi : 08/04/2010 20:21

(@RizaAKTAS)
Gönderiler: 29
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar sorun şu an itibarı ile devam etmektedir. Yardım ve bilgilerinizi bekliyorum


Rıza AKTAŞ

 
Gönderildi : 08/04/2010 20:22

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Siz bu seçim olmasın, x kullanıcısı hangi adrese mail attıysa, reply'i de oradan olsun istiyorsunuz değil mi?

 
Gönderildi : 08/04/2010 20:52

(@RizaAKTAS)
Gönderiler: 29
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Alper bey.


Asıl olarak istediğimiz diğer adresten gitmesi. Ancak bu mümkün olamayacak ise, dediğiniz gibi hangi adrese mail geldi ise reply' yapınca oradan gitsin en azından.

 
Gönderildi : 08/04/2010 21:03

(@RizaAKTAS)
Gönderiler: 29
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar tekrar selamlar. Denizde kum bende sorun bitmiyor maalesef. Yine aynı konu ile başınızı ağrıtacağım. Bu konu henüz çözülmedi.


Ancak kendi PC'm de yaptığım denemelerde birşeyi farkettim. Varsayılan mail adresim Exchange tipinde kayıtlı ve Primary olarak hem exchange de hem Outlook 2K3 de ayarlı. 2. mail adresimi pop3 olarak tanıtıyorum. 2 adreste aynı exchange üzerinde, farklı domain isimlerine sahip, ancak gelen mailler, adresler aynı Exchange de olduklarından aynı mailbox'a düşüyor. Okunan mailler koyu yazılı değil. Ancak ne zaman gönder al dersem, Exchange tanımlı adresten okuduğunda bir problem ve değişiklik yok iken, devamında Pop3 tanımlı olandan almaya başlayınca, okunan mailler tekrar koyu (okunmamış) tipine dönüyor. Ayrıca hangi adrese gelirse gelsin hep pop3 olandan gidiyor sorunu da bundan kaynaklı diye düşünüyorum. Şöyleki, Primary adresime (Exchange tipinde) yeni bir mail geldiğinde gönder al demeden reply yapınca doğru yerden yani geldiği primary adresten gidiyor. Ancak ne zaman gönder al deyip, pop3 mail adresinden alım yapınca okunan mail yine koyu(okunmamış) olduğu gibi, reply yapınca bu sefer pop3 de tanıtılan 2. mail adresinden gidiyor. Sanırım bu durum, Exchange tipinde kayıtlı adrese gelen maillerin Outlook a aktarımından sonra Exchange de halen okunmamış gibi durmasından ve gönder al deyince pop3 tipindeki adresde aynı mailbox a erişip okunmamışları tekrar çektiğinden kaynaklanıyor.


Her şekilde, maillerin Exchangeden silinmesine sebep olmadan bu sorunu nasıl çözebiliriz?


Yardımlarınızı bekliyorum.

 
Gönderildi : 30/04/2010 15:37

(@osman456)
Gönderiler: 2
New Member
 

benimde başıma gelmişti aynı sorun

 
Gönderildi : 03/05/2010 18:36

(@MuratISIKOGULLARI)
Gönderiler: 118
Estimable Member
 

Arkadaşlar bende de aynı sorun var çözebilen var mı? İyi akşamlar...

 
Gönderildi : 12/01/2011 20:41

(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
 

Merhabalar,


Bu sorun şuan bendede mevcut. gerçi 1 sene önceki bir konu ama. çözüme ulaşmamış sanırım. çözümü bilen varsa yardımcı olabilirmi

 
Gönderildi : 30/03/2012 12:07

Paylaş: