Forum

Okulda Onedrive kul...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Okulda Onedrive kullanimi ve setupi

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
579 Görüntüleme
(@erkangulmez)
Gönderiler: 316
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaslar;

 

Yurtdisindayim ve Turkce klavyem yok, kusuruma bakmayin lutfen.

 

Bir okul musterimiz ve ogrencilerine de office 365 uzerinden mail hesabi actik ve malumunuz her bir accounta 1TB onedrive alani veriyor MS. Local storageda o kadar yer yok tahmin ettiginiz gibi. Ben bir makinede, bir kullanici icin, bilgisayarda ki My Document klasorunu onedrive - okuladi seklinde olan onedrive klasorune  redirect ettim. Ogrenci My DOcuments altina degil de OneDrive klasorune yaziyor datalarini ama bunun icin one drive'i kurmam gerekti, ogrecinin hesabiyla bilgisayarda onedrive oturmunu aktif etmem gerekti vs.

Kullanilan makinenin ve kullanicinin surekli degistigi bu ortamda nasil yapmaliyim ki, her kim ogrenci, hangi makinede windows oturumu acarsa acsin kendi adiyla oturum actigi anda, kendi Onedrive klasorune her hangi bir login islemi, kurulum vs gerekmeden yonlenmis olsun. Butun ogrencilere tek tek makineleri dolastirip, her birinin tek tek login olmalarini saglayamayiz haliyle. Benim dedigim olacak diye bir sey yok haliyle, maksat o 1 TB alani cocuklara kullandirtmak ve bunu da ekstra kurulum vs yapmadan yapmak/

DC Server 2012 R2 uzerinde ve clientlar da Win server 2012 r2 kullaniyor RDP ile.

 

Tesekkurler

EG

 

 
Gönderildi : 22/06/2016 20:20

(@umitseyhan)
Gönderiler: 367
Üye
 

Merhaba Erkan Bey,

 

Ayarların otomatik olarak farklı bilgisayarlarda çıkması için OneDrive for Business'ı bilgisayarlara network map olarak bağlayabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki powershell scriptinin işinize yarayacağını düşünüyorum.

 

https://gallery.technet.microsoft.com/office/OneDriveMapper-automaticall-d7d498b0

 

Networkmap olarak ayarları gerçekleştirmek istemiyorsanız, kullanıcılara OneDrive'ı web browser üzerinden kullandırmanız gerekecektir.

 

Bilginize.

 
Gönderildi : 23/06/2016 18:49

(@erkangulmez)
Gönderiler: 316
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ,

 

Yanitiniz icin tesekkur ederim Umit bey, olmadi map yapacagim artik.

 

Errorsuz gunler

EG

 
Gönderildi : 23/06/2016 19:25

(@erkangulmez)
Gönderiler: 316
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaslar,

 

Onerdiginiz script calisiyor, sagolun.

Ozellestirdim yeni sharepoint folderlari map ettim vs ama soyle bir sorunum var yardimci olabilirseniz sevinirim.

 

Server 2012 R2 kullaniyoruz ve SSO calisiyor off365 yapisiyla. Federeation service'inin calismasinda vs sorun yok ancak ben bu scripti GPO'da user altinda logon starta koydugum zaman acilista benden tekrar kullanici sifresi istiyor, giriyorum ama kabul etmiyor ve map olusturamiyor.

log off / log on yaparsam hic bir sey yapmama gerek kalmadan bu map folderlari geliyor.

Yeni user hesabi olusturdum ve onda bu scripti windows icinde elle calistirdim, calisiyor, map klasorlerini olusturuyor. sanki sorunum, windows daha tam acilmadan, script calismaya ve map yapmaya calisiyor da basaramiyor gibi.

Eger ki ornegin "windows acildiktan 5 dk sonra bu scripti calistir" gibi bir secenegim varsa guzel olur.

GPO icinde ki "delay start logon script" secenegini denedim ise yaramadi. Yaramadi cunku script ekranimi komple simsiyah yapiyor ve o sekilde bekliyor. Yani windows ekrani falan yok ortada, simsiyah ekran sadece ve bu surenin sonunda da map folderlari yok ortada.

Bir vbs buldum acildiktan 5 dk sonra benim powershell scriptimi tetikleyecek sekilde logon script yaptim calismadi.

script yazmayi da bilmem cok anladigimi da soyleyemem ama google vs yardimla yapiyorum. Kullanicilarimiz ise RDP kullaniyorlar server 2012 r2ye VDI ile.

 

 

Oneriniz var mi

Tesekkurler

EG

 

 

 
Gönderildi : 27/10/2016 19:27

Paylaş: