Forum

Yandex Mail'de dns ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yandex Mail'de dns ve hosting sunucu değişikliği sonrası işlemler

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
2,234 Görüntüleme
(@MehmetNecmiOzdemir)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

Yandex kurum mail kullanan müşterilerim var ve hosting firmamı değiştirdim. Sonrasında tabi dnsler değişti yeni hesaplar oluşturuldu. Yeni hesaplarda mx ayarlarını yapmam rağmen yandex kuruma bağlı mailler hala çalışmıyor. Ne yapmamız lazım?

 

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 02/05/2017 17:55

(@ErdemKara)
Gönderiler: 196
Reputable Member
 

Hocam selam,

yandex kurumsal mail üzerinden mx kayıtlarını güncelledikten sonra bir kaç doğrulama adımları istiyordu onları yaptınız sanırım? bu işlemler sonunda ttl süresine bağlı olarak en az 2-3 saat geçmesi gerekiyor.

 
Gönderildi : 02/05/2017 18:08

(@MehmetNecmiOzdemir)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle ilginize teşekkürler. Şimdi ilk kurulum olmadığı için html dosyasını ana dizine atamıyorum büyük ihtimalle sorunda buradan kaynaklanıyor. dns ve hosting sunucu değişikliği yapıldığı zaman mx kaydını güncellemek yetmiyor. Yaklaşık 3 gün oldu sorun devam ediyor.

 
Gönderildi : 02/05/2017 18:34

(@zulfumehmetozcifci)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

Sorunu çözebildiniz mi? MX ayarlarının doğru yapıldığından emin misiniz? Taşınmış olduğunuz ip bloğu yandex tarafından banlanmış olma ihtimali var mı? Host taşısanız bile mx  yarlarını yaptıktan sonra hemen çalışır vaziyette olması gerekiyor. Geçiş yapmış olduğunuz ip bloğu il ilgili bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. 

 

Kişisel bir olay

 
Gönderildi : 03/05/2017 21:57

Paylaş: