Forum

Pop3 Mail Local Sun...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Pop3 Mail Local Sunucuya yönlendirme

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
860 Görüntüleme
(@malik.ahmet)
Gönderiler: 368
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

Destek verdiğim firmada 10 kullanıcı Doruknet'ten pop3 mail hizmeti alıyor. kullanıcılarda Outlook 2010 var. firmaya Güvenlik duvarı olarak Pfsense 2.2.5 kurduk yapmak istediğimiz ise şöyle Doruknet'ten POP3 mail hizmeti almaya devam edeceğiz ve maillerin hem spam hemde belirlediğimiz ek'li dosyaları denetlemek için Pfsense üzerinde Postfix Forvarder kurmak istiyorum . Postfixforvarder'ın çalışması için içeride mail sunucusu olması gerekiyor. bunu aşmak için içeriye Mailenable Free edition kurmak istiyorum. Sistemin çalışma şekli; mail önce DoruknetPOP3 e gelicek ordan PFsense Postfix' te kontrol edilip içerideki mailenable a düşecek clientlarda mailenable'dan outlook'una çekecek. Bu yapı olurmu nasıl yapabilirim.

şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 10/12/2015 20:54

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Bu yapı sol kulağınızı sağ elinizi geçtim sağ ayağınız ile tutmaya çalışmak gibi birşey olur 🙂

Eğer mailler localinizden çekilecekse doruktaki mail hizmeti neden açık duruyor ?  

Kendi networkunuze güvenmediğiniz için doruktan kullanıyorsanız mail çözümünü kullanıcılar neden en son localdeki sunucudan çekecek mailleri ? 

Hadi hepsini yapabildiniz diyelim mailleri doruktan locale çekebildiniz , kullanıcılar mail göndermek istediğinde locale baglanacaklar maili localden basacaklar sizin localdeki mailenable smart host olarak doruktakini gostermeniz gerekiyor yada spf 'e localdekini ipleride tanımlamak gerekiyor vs.vs.vs. 

Yani gereksiz yere fantazi diyebiliriz. 

Eğer spam'dan yorulduysanız spam almak istemiyorsanız bir spam gateway çözümü kullanın mailler doruktakinden önce spam gateway'e gelsin sonra doruktaki mail çözümünüze gelsin bu şekilde hem gelen mailler hem giden mailler temiz bir şekilde gelir ve gider. 

Bu şekilde çözüm sunduğumuz firmalar mevcut ve gayet mutlular 🙂

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 11/12/2015 02:03

(@malik.ahmet)
Gönderiler: 368
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Peki hocam  Spam gateway'i alıp Doruknet'in mail sunucusunun önüne mi konulması gerekiyor eğer öyleyse o bizim işimiz değilki

 
Gönderildi : 11/12/2015 14:38

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

doruk.net ile görüşmeniz lazım böyle bir hizmet veriyorlar mı , eğer böyle bir hizmet veriyorlarsa onlardan alabilirsiniz ancak böyle bir hizmet vermiyorlarsa alternatif çözüm sunan firmalar ile görüşmenizi tavsiye ederim. 

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 11/12/2015 14:58

Paylaş: