Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

hotmail sorunu

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,177 Görüntüleme
(@farukcakir)
Gönderiler: 104
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar , forum içerisinde tüm junkla ilgili makaleleleri okudum spf , rdns, dkim , dmarc kayıtlarım hepsi sorunsuz , hiç bir black listte yokum.Mail sunucusu olarak zimbra kullanıyorum ve yeni yapılandırdım.Acaba ne hata olabilirki benim yolladığım mailler hala microsoftun sahip olduğu domainlere önemsiz klasorune düşmektedir.Gmail de boyle bir sorun yaşamıyorum ,gerçekten deliricem bir türlü çözemedim yardım lütfen.

 
Gönderildi : 17/11/2015 13:24

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

mail gönderimi yaptığınız domain yeni bir domain mi ? 

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 19/11/2015 12:31

(@farukcakir)
Gönderiler: 104
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Sayılır domain 2 yıldır açık , mail atmaya 1 haftadır başladık daha önce mail yapılandırması yoktu ,dolayısı ile yeni sayılır heralde 🙂 , bu arada yandex , yahoo , mynet , gmail bu domainlere göndediğim mailler gelen kutusuna düşmekte.Microsoft domainlerinde güvenli bu ileti diyerek junka düşen iletiyi güvenli hale getirerek işlem yapıyorum

 
Gönderildi : 19/11/2015 18:35

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Hotmail tarafında inbox düşürme işi biraz farklı işliyor. Öncelikle düzenli bir mail trafiğinizin olması lazım hotmail tarafına ve hotmail istatisliklerinde domaininizden gelen maillerin gerçek bir spam olmadığını tespit etmesi lazım. Yani mail atmaya başlar başlamaz hotmail tarafında inbox düşen domain ben bugüne kadar hiç görmedim 🙂 

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 19/11/2015 18:39

(@farukcakir)
Gönderiler: 104
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Çok teşekkürler bende sunucu yapılandırmasında hata yaptım düşünüyordum.Bu şekilde bir işleyiş varsa bekleyeceğiz ozaman.Sağolun yeniden.

 
Gönderildi : 19/11/2015 19:12

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Spf,  PTR kayıtlarınız doğru yapıldıysa bundan sonraki süreçte hotmail göndereceğiniz temiz içerikler zamanla inbox düşmesine sebep olacaktır. 

Rica ederim, kolay gelsin. 

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 19/11/2015 19:32

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
 

Hotmail, gmail, yahoo, yandex gibi mail sunucularına mail atarken bazı kriterlere bakıyorlar..

Gelen mailde birincisi domaina kayıtlı dns serverdaki mx kayıtlarına bakar. Mx kayıtlarında stmp port 25,587 portları tarar. Portlar aktif ise, mx kayıtlarındaki mail sunucusunda mail adresi varmı ona bakar.

Gelen mailde ikinci olarak domaina kayıtlı dns serverdaki txt (spf) kaydına bakar. SPF kaydı bir DNS kayıt tipi ile göndericinin bu alan adı için mail atmaya yetkisi olup olmadığını kontrol eden bir doğrulama mekanizmasıdır. Mail sunucular bu meknizmayı Spam maillerin önlenmesi amacı ile kullanırlar. Sunucunuz üzerinden domain adresinize açtığınız mail hesaplarından mail gönderemiyorsanız spf kaydı açmanız sorununuzu çözebilir. Spf kaydı, gönderdiğiniz maillerin spam mail olmasını engellemek için oluşturulan kayıttır. Amacı mail sunucunuzun gerçek bir sunucu olduğunu onaylatmaktır. 

Gelen mailde üçüncü olarak olarak mail çıkış ipsini kontrol etmektedir. Mailler hangi ip üzerinden çıkış yapiyorsa o ipye ait resolve dns olması gerekiyor. Resolve dns kaydına ait ip için hostname girilmesi gerekiyor. Örneğin 212.212.1.2 mail sunucunuz olsun. resolve dns kaydındaki hostname de mx.site.com olsun.

Bu sekilde 212.212.1.2 ipsinde mx.site.com mail sunucusu varmı kontrol eder. Mail sunucusunu doğrularsa, domain gerçekmi kontrol eder.

Son olarak mail sunucunuzun çıkış yapacağı dns sunucularını iyi seçmelisiniz. Mailler yazdığınız dns sunucusu üzerinden çıkış yapacaktır. Public güvensiz bir dns sunucusu spama düşebilir veya mailler gitmeyebilir. Google, Opendns gibi dns serverleri mail hizmeti için kullanmayınız.  Büyük firmalar mail sunucularındaki dns çıkışları firewall üzerinden yaparlar. Böylece spam gönderim olayını yüzde 80 oaranda azaltmışlardır.

 

Bu dediklerimi yaparsanız sorunsuz mail gönderimi yaparsınız.. Bir de son kontrol blacklist kontrol yapınız. Mail çıkış ipleriniz blackliste görünüyorsa, başka ip kullanınınız.

İster domaininiz 1 haftalık olsun, ister 2 aylık önemli değil... Mail trafiğiniz çok olması veya az olması da önemli değil.. Yapılandırmayı düzgün yaptıktan sonra, tüm dns serverler üzerinde yapılandırmanız oturduktan sonra sorunsuz kullanırsınız. Yeni yapılandırma yapılan sistemler için 72 saat geçmesi lazim. Tüm dns serverler üzerinde ayalarınızın geçerli olması için..

Not: Kullandığınız mail sunucusunu orjinal üreticisi sitesinden indirip, kurunuz. Lisans özelliği varsa firmadan temin ediniz. Kopya ve inregal lisanslama yöntemleri spama yol açar...

 

 
Gönderildi : 23/12/2015 03:33

Paylaş: