Forum

mailenable 4'ten fa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

mailenable 4'ten fazla dns blacklist girişi - mail sunucu stres testi

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
451 Görüntüleme
(@erenbalta)
Gönderiler: 170
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

mailenable pro sürümünü test ediyorum. Hakan uzuner hocanın paylaştığı dns blacklistler var. 10 tane falan. Ben bunların hepsini girsem sıkıntı olurmu buşekilde kullanan var mı? 4'ten fazla yazarsanız inbound timeout 'a düşer gibi bir uyarı veriyor.

bugün denediğimde 10060 socket was rejected hatası verdi sunucu. acaba bunun sebebi benim blacklist fazlalığı mı yoksa başka bi sebepten mi? 

bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Ayrıca mail server'ı stres testi yapabileceğim bir uygulama var mı bildiğiniz?

 
Gönderildi : 28/10/2015 00:23

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

MailEnable DNS Blacklist tarafında 4ten fazla yazılması halinde gelen maillerde blacklist kontrolü yapacağı için mailler timeout'a düşebilir diyor. Bu kesin düşeceği anlamına gelmez fakat yinede risk alınabilecek bir konu olmaması sebebiyle yani size mail gelecek hata ile geri dönecek sonra yöneticileriniz mail gelmiyor diye size bildirimde bulunacak vs. risk almaya gerek yok. On binlerce mail hesabı ve ondan fazla mail enable sunucu yöneten birisi olarak size tavsiyem mailenable tarafında ne blacklist kontrolünü kullanmanız ne spf kontrolünü nede graylist kontrolünü tamamen bir spam gateway çözümü bulmanız sizin için çok daha uğraşsız olacaktır. 

Kolay gelsin. 

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 28/10/2015 17:56

(@erenbalta)
Gönderiler: 170
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

cevap için teşekkürler peki antivirus konusunda ne düşünüyorsunuz? gerek varmıdır yoksa clientlara kurulsa kâfimidir? yada mailenable'ın önüne mi kurmak lazım utm gibi bişey

 
Gönderildi : 28/10/2015 20:25

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

İyi bir spam gateway kullanırsanız anti-virüs'e çok fazla birşey düşmüyor. Regedit üzerinde bir kaç işlem yaptıktan sonra Eset desteği geliyor mailenable için onu kullanabilirsiniz aslında. Ancak belirtmek istiyorum çok fazla ram ve cpu tüketimine sebep oluyor. O yüzden mailenable lisans tarafını iyi düşünmeniz gerekiyor kaç cpu olacağı konusu vb. Ayrıca mailenable database yapısını kullanmanızı tavsiye ederim. 

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 28/10/2015 22:46

Paylaş: