Forum

Mail problemi hakkı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Mail problemi hakkında

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
372 Görüntüleme
(@yunusemreeken)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba yeni karşılaştığım bir problem ile ilgili sizlerden yardım rica ediyorum.

Müşterilerimden bir tanesi mail alıp vermede sıkıntı yaşıyorlardı. Hemen web site adreslerine ve mail server adreslerine ping atma girişiminde bulundum ping atamadığımı fark ettim  ve sonrasında explorer üzerinden firmanın web sitesine giremediğimi fark ettim. Sonrasında telefonumun üzerinden baktığımda maillerinde firmanın web sayfası nında  düzgün bir şekilde çalıştığını gördüm. Dışarıdan bir kaç arkadaşıma denettirdim yine aynı şekilde problem olmadığını fark ettim. Sonrasında turktelekom firmasıyla görüştüm ip adresimizin sabit olmadığını bu şekilde problemin onlarla alakalı olmadığını söylediler.Sonrasında modem firmasıyla görüştüm. Modem firmasıda uzaktan bağlanarak kontroller sağladılar onlarda problemin onlarla alakalı olmadığını söylediler. Sonrasında hosting hizmetini dışardan bir firmadan alınıyordu Bende o hosting firmasına ulaştım hosting firmasındaki arkadaşlar onlarla alakalı problem olmadığını server üzerinde bulunan tüm müşterilerinin sorunsuz bir şekilde çalıştığını söylediler. Sonrasında bende modem arayüzündeki default olan dns adresine manuel yaparak çalışan  farklı bir dns adresi girdim modemi kapat aç yaptıktan sonra maillerim ve web sitemizin düzgün çalıştığını fark ettim fakat 10 dakika sonra aynı problem tekrar oldu. Modemi resetledim kurulum yaptım olmadı sonrasında modemi değiştirdim yine olmadı. Fakat çok dns adresini manuel olarak modem arayüzünden değiştirdiğim anda düzeliyor 10 dakika sonra gidiyordu. Bilgisayarımdaki dns adreslerini değiştirsem de düzelme olmuyordu.Tek tek bilgisayarları kapattım denedim işin içinden çıkamıyacağımı anlayınca da. 7 tane client vardı onların hepsini formatladım server olan bilgisayara dokunmadım ama  o sıra hepsinin network kablosunu çekmiştim. Problem bu şekilde düzeldi.

  Fakat gel gelelim şimdi aynı problem farklı bir firmamda var firmada domain sistemi yok bilgisayarlar workgroup olarak çalışıyor ve 10 tane bilgisayar var tüm bilgisayarlarda farklı farklı  third party programlar var hepside lisanslı. Bunu nasıl çözebilirim ? Bu virüs müdür ? Farklı bir şekilde çözüm sağlayabilir miyim ?  

Yardımlarınızı bekliyorum. 

 
Gönderildi : 21/12/2013 19:13

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Alan adınızı özelden bildirirseniz kontrollerini sağladıktan sonra size daha sağlıklı geri dönüş yapılabilir.

 
Gönderildi : 22/12/2013 01:30

(@yunusemreeken)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba sitenin reklamını yapmak istemiyorum. Kurumsal bir site kendi isimlerinin internette kullanılmasını istemiyor olabilirler. Ama dediğim gibi internet siteleriyle yada mailleriyle alakalı problem yok içeride bir problem söz konusu.

 
Gönderildi : 22/12/2013 18:55

Paylaş: