Forum

Local de Mail Serve...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Local de Mail Server Kurulumu Hk.

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,336 Görüntüleme
(@halimasa)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba değerli arkadaşlar bir konu hakkında yardıma ihtiyacım var konu hakkında yeti arkadaşlarımız yardımcı olurlarsa yada yönlendirirlerse çok sevinirim.

Ben bir eğitim firmasında çalışıyorum. Burada 5000 e yaklaşan kursiyerimiz var ve biz bunların mail adresleri telefonları gibi bilgilere sahibiz. Bu kursiyerlerimize periyodik duyurular yapmaktayız. Sınava girecek olanlara sınav duyurusu sınavı geçmiş olanlara iş imkanları ve meslek bilgisi hakkındaki duyurular ve bunun gibi bilgileri kursiyerlerimize mail atıyoruz. Mail sorunu ile çok boğuştuğum için birkaç araştırma yaptım. Mailchimp i de kullandım ve önce google grupları (5000 kişiden sadece 41 kişi katılınca bu iş yattı) daha sonrasında da facebook grubu oluşturdum (buradada şimdilik 5000 kişiden 401 kişi üye oldu.) Kursiyerlerimizin yaş ortalamasının yüksek olmasınında bunda payı büyük.

Firmamıza ait alan adından [email protected] adında bir mail açtım ancak hosting (natro)in kısıtlamasından dolayı saatte sadece 100 mail gönderebiliyorum bu da duyurularımın zamanında ulaşmamasına neden oluyor.

Bu sebeple lokalde bir mail server kurulumu için araştırma yapmaya başladım. Buradaki bir kaç konu ve google da gördüğüm arama sonuçları ile hmail server ı ve win2k3 serverin smtp serverini kullanmaya başladım. Ancak kurulumu hakkında detaylı bir konu bulamadığım için (detaydan kastım alan adının yönlendirilmesi hmail ile ilişkilendirilmesi hosting de hangi işlemleri yapmam gerekiyor. vs.) denemelerim havada kaldı ve mail server kurulumunu yapamadım.

Amacım spam posta değil bu konuda sizi inandıramam belki ancak bu konu hakkında yalan söylemenin gereksiz olduğunun farkında olacağınız hissiyatıyla yazıma devma ediyorum.

Bu sorunumu aşmam için ilk önce ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Elimdeki materyaller

win2k3 server (win7 kurulu bilgisayarım var denemeler için bunu kullanabileceksem daha iyi olur.)

bir adet natro hostingden alınmış domain

ptr kaydı yapılmış sabit bir ip (natrodan alınmış domain adı ve ip adresini istediler bu bilgileri verip ptr kaydını oluşturdular ancak bu kayıt gercekleşmiş mi bunun kontrolünü nereden yapabilirim bilmiyorum.)

 

 

 
Gönderildi : 02/07/2013 13:09

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Böyle bir işlem yerine Mailing hizmeti almanız daha sağlıklı olacaktır.

 
Gönderildi : 02/07/2013 14:08

(@halimasa)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Öneriniz için teşekkür ederim. Ancak ben lokalde bu iş yapılabiliyorsa bunu da yapmak istiyorum. Bunun için yapmam gerekenler hakkında da yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi Çalışmalar

 
Gönderildi : 02/07/2013 14:16

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Siz Mailing yapmazsanız sürekli olarak spam liste düşer sorun yaşarsınız.

İlla sisteme mail server kuracağım derseniz..

1-G.SHDSL ile static ip temin etmelisiniz.

2-Mail server' ı donanım konfigi güçlü bir sunucuya kurmalısınız.

3-Mail server' ın önüne MTA seviyesinde Gateway koymalısınız.

4-Bu işlemlerin güvenliği için arada bir firewall olmalıdır.

 

Böyle devam eder..

 

 
Gönderildi : 02/07/2013 14:25

(@halimasa)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Ayrıntılı yanıtınız için tekrar teşekkürler

 
Gönderildi : 02/07/2013 14:38

Paylaş: