Forum

Exchange-Active Dir...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange-Active Directory hesap oluşturma hatası

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
641 Görüntüleme
(@seyfiyilmaz)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese iyi günler dileklerimle,

- Sistemimde 2003 Active Directory ve 2003 Exchange Server kurulu.

1)  Active Directory'de oluşturduğum hesap için Exchange-->Active directory Users and Computers'deki Exchange Tasks... menüsünden (Exchange Task Wizard) [Create Mailbox] işlemi yapıyorum ve sihirbaz işlemi başarılı olarak sonuçlandırıyor. 

2)  Akabinde hesap oluşturduğum kullanıcı bilgisayarına Outlook kurulumu yaparken isim çözümlenmedi uyarısı alıyorum.

3)  Exchange System Manager'da ....MAILSERVER-->First Storage Group-->MailBox Store(MAILSERVER)-->Mailboxes bölümüne baktığımda ilgili (Exchange Task -->Create Mailbox işlemi başarılı olan) kullanıcının tanımlanmadığını veya bu kutuya giremediğini fark ettim.

4)  Aynı kullanıcının Exchange-->Active directory Users and Computers'deki hesabını incelediğimde "E-Mail Adresses" bölümünde sadece SMTP hizmeti olduğunu fakat daha önceden yapılandırdığım kullanıcılarda bulunan X.400 hizmetinin bulunmadığını fark ettim.

5) Hizmetler bölümünde Exchange ile ilgili servisleri restart yaptım ve kullanıcı hesabının  "E-Mail Adresses" bölümünde New... butonu yardımıyla X.400 seçeneğini manuel seçip işlem yapmak istediğimde de aşağıdaki hatayı aldım.

ID no-->c10312ea (Active Directory-Exchange Extension)

ADMD(Administrative management domain) is a required field for the X.400 adress. In the ADMD (a) box type a domain name the X.400 site.

6) Exchange Server'ın kurulu olduğu  diskte 6-7GB boş alan mevcut.

Sorunum hakkındaki yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 01/11/2012 16:11

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

rus (recipient update service) çalıştığından emin olun. system manager>recipients>recipient update service rebuild ve update edin. durumu bildirirseniz sorun devam ederse kontrol edelim.

 
Gönderildi : 09/11/2012 00:05

Paylaş: