Forum

kerio mail server s...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

kerio mail server spam sorunu

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
383 Görüntüleme
(@berkcekisbas)
Gönderiler: 46
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba arkadaşlar. sunucumda kerio connect 7 kurulu. hiçbir sıkıntım yok gayet güzel mail alıp gönderebiliyorum. hotmail için spf kaydımı da yaptım. gereksiz e gitmiyo du mail leirm. taki son 5 güne kadar. 5  gündür. blacklistler ler uğraşıyorum. sürekli CBL ve baracuda nın kara listesine giriyor ip adresim. açıklamaya göre sucum üzerinden botnet yada spam mail yapıldığı tesbit edilmiş. kerio nun loglarına baktığımda sunucuya birçok kullanıcı adı denemesi ile bir hesaba bağlanılmaya çalışıldığını gördüm. hemde çok fazla bir brute force atak var ve de sanırım bu kişi başarılı olmuş ama mail loglarında ise giden mail göremiyorum. zaten sunucuda şuanda 1 domain ve 1 user kayıtlı. mail sunucusu konusunda uzman arkadaşlarım. ne yapabilirim lütfen yardım ???

 
Gönderildi : 22/04/2011 02:39

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Kerio Lisanslımıdır ?

Ben olsam şu şekilde yapardım.

 Öncelikle Kerio ' u günceller ve tum kullanıcı hesaplarını gözden geçirirdim. Kerio kurulu makineyi virus taramasından geçirir süphelendiğim olayları çözerdim. Türk Telekom'dan ip değiştirmelerini isterdim. ve SPF , PTR , MX kayıtlarının yeni ip'e göre düzenlenmesini hostingi hizmeti aldığınız firmaya bildirirdim.

 

 
Gönderildi : 22/04/2011 16:35

(@berkcekisbas)
Gönderiler: 46
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

samet bey. kerio lisanslı değil deneme sürümü kurudm. zaten stabil çalıştırdıktan sonra firma ya lisansını aldırıcam. ondan önce denemeik istedim. ama şöyle zaten ip adresimiz değişimişti telekom ile görüşmüştük. mail sunucusunu kurmadan önce hiçbir blacklist de yer almıyordu ip adesim. ptr spf ve mx kayıtları , ve dns sunucumuz sorunsuz şu an.

 
Gönderildi : 22/04/2011 17:01

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Giden maillerin raporlamasını yaparmısınız ? Logları kontrol edin makinenizde büyük ihtimal virus var.

 
Gönderildi : 22/04/2011 18:05

Paylaş: