Forum

Lotus Notes NSF den...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Lotus Notes NSF den Outlook PST ye geçiş

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
509 Görüntüleme
(@AliYonca)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Çalıştığım firmada Domino Server 7.02 kullanılmakta ve kullanıcılarımızın çoğu Outlook kullanıyor. Outlook kullanıcılarının bazıları POP3/SMTP ile Domino ya bağlanırken, diğerleri Converter yardımıyla IMAP tarzı bir bağlantıyla Domino ya bağlanıyorlar. Kullanıcılarımızdan az bir kısmı ise Lotus Notes kullanıyorlar.

Domino Server'ın upgrade maliyetleri ve yıllık ücretleri çok yüksek olduğundan Kerio Connect mail sunucusuna geçiş kararı aldık.

Bu geçiş işlemini daha önce yapmış olan arkadaşlardan tecrübelerini ve geçiş işlemi için önerilerini benimle paylaşmalarını istiyorum.

Saygılarımla.

 
Gönderildi : 14/07/2010 11:28

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Daha önce şirketimizde Domino kullanılıyordu ve bizde maliyetler v.b. nedenlerden ötürü Exchange geçiş yaptık. Exchange geçişte Domino üzerinden tüm mailboxları almak ve convert etmek için 3. party program kullanmamız gerekti ancak o da inanılmaz pahalı.


Bu nedenle tek kullanıcı bir nsf convert pst alıp domino administrator sertifikası ile ve lotus client yüklü olmak şartı da olursa pst çevirebilirsiniz. (Biz bu şekilde yaptık ki 20 kullanıcı convert edip daha sonra exchange geçmek 1 gün sürdü.)

 
Gönderildi : 14/07/2010 19:36

Paylaş: