Forum

Windows XP GGK Lisa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows XP GGK Lisanslama

10 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
805 Görüntüleme
(@yilmazkara)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Uzman arkadaşlar firmada kullanılan bilgisayar var ve bunlar alınırken lisanslarıda alınmamış bende xp ggk kitini satın aldım windows'ları yeniden kurmadan yeni aldığım xp ggk kitinin serial numaralarını mevcut kurulu windows üzerinden nasıl degiştirebilirim.


Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.


İyi Çalışmalar...

 
Gönderildi : 04/03/2009 14:28

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

eğer daha önce piyasadan alma bir korsan kopya sahibiyseniz internetten bulabileceğiniz cd key değiştirme programları işinize yaramayacaktır. (magical jelly key finder, vb.)


en kolay metod windows açıkken cd yi takmak ve karşınıza gelen ekrandan "yükselt (önerilen)" (upgrade (recommended)) seçmek. bu işlem tipik bir windows yüklemesi ama yüklü programlarınız ve kişisel dosyalarınıza herhangi bir etkisi olmuyor. 

 
Gönderildi : 04/03/2009 14:35

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba.

GGK pakedinin içindeki kitapçığın arka kapağında step by step anlatılıyor.

Yönergedeki linkten indireceğiniz tool'u işletim sistemine kopyalıyorsunuz, çalıştırıp product key'i giriyorsunuz ve işlemi tamamlıyorsunuz hepsi bu. Upgrade, kurulum vs.. gerek yok.

 
Gönderildi : 04/03/2009 14:38

(@yilmazkara)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba serhat bey vermiş oldugunuz yanıt için çok teşekkür ederim fakat olmadı KEY leri giriyorum beni baya bekletiyor ve hata mesajı veriyor (güncelleme işlemi gerçekleştirelemedi network ve internet bağlantınızı kontrol edin diye bir hata mesajı) internet bağlantımda var gayet hızlı bir şekilde bağlanıyorum, 18 adet bilgisayar var bu şekilde hepsini tek tek yeniden kurmaya kalkarsam yanmışım ben :)) farklı bir yöntemi varmı bu işlemin yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

 
Gönderildi : 04/03/2009 16:58

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Hayır yeniden kurmanıza gerek yok. GGK'nın espirisi, var olan donanımı lisanslamasının yanında sistemi yeniden kurmak zorunda olmayışınızdır.

PC'ler firewall yada proxy arkasında olabilir mi?

Herhangi bir PC'yi direk adsl üzerinden nete çıkartın ve tekrar deneyin.

Problem key update yazılımının MS aktivasyon merkezine bağlanamamasından kaynaklanıyor. 

 
Gönderildi : 04/03/2009 17:35

(@yilmazkara)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba dediginiz gibi yapıyorum fakat genede olmuyor güvenlik duvarını devre dışı bıraktım,antivirüsüde aynı şekilde ve adsl modem üzerinden çıkış yapmış olmama rağmen aynı hata mesajını veriyor,


Birşey soracam biraz abes ve gereksiz olacak ama ben bunları yeniden kurmasam herhangi bir denetimde lisansın var fakat kurulu degil nasıl olur sorun çıkartırlarmı.

 
Gönderildi : 05/03/2009 13:29

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

Yılmaz Bey tekrar yükleme yapmak o kadar zor bir şey değil. işiniz bittikten sonra herhangi bir sürücü bulma, office gitti ne yapsam, domaine çıkarıp soksam gibi dertler yok ki.


denetim konusunda da daha önce nasıl bir lisans sahibi olduğunuzu öğrenin mesela korsan cd ise büyük ihtimal vlk lisanstır, veya bir oem alıp hepsine ondan yükleme mi yaptınız. buna karşılık da elinizdeki lisansın (ggknın) nasıl bir lisanslama metodu olduğunu öğrenin. ikisi arasındaki fark o denetim de ortaya çıkarsa sorun yaşayabilirsiniz.

 
Gönderildi : 05/03/2009 14:41

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Efe bey reinstall belki bir bilgisayar için zaman almayabilir ama senaryoda 18 bilgisayar var. Kaldı ki key update şansı varken neden reinstall seçilsin ki.

Artı olarak GGK sandığınız gibi bir ürün değil. GGK ile lisanslanmak istenen donanım üzerindeki işletim sisteminin crackli, korsan vlk, korsan oem vs.. olması sonucu değiştirmez çünkü bu ürünün amacı zaten budur. Yani kaçak Windows XP Pro işletim sistemlerini, çalıştıkları donanım ile birlikte lisanslamaktır. Korsan kopyanın XP Professional olması yeterlidir.

 

Yılmaz bey aldığınız uyarı gayet açık ve net. Mutlaka internet çıkışında bir yere takılıyorsunuz. Key update işleminin gerçekleşebilmesi için, key update aracının internet üzerinden aktivasyon merkezine erişebiliyor olması gerekir.

Aktivasyon işlemi HTTP ve HTTPS üzerinen gerçekleşir. Yani 80 ve 443 portları.

Aktivasyon yapamadığınız pclerden

http://www.microsoft.com:80

https://www.microsoft.com:443

adreslerine erişmeyi denermisiniz.

 

Ayrıca key update yönergelerine yeniden göz atmak isterseniz :

http://www.microsoft.com/genuine/selfhelp/XPPkuinst.aspx?displaylang=tr&sGuid=3b8419db-3b08-4006-aa7a-e5c04eaaa478

 

 
Gönderildi : 05/03/2009 23:23

(@yilmazkara)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Serhat Bey


İlk önce vermiş oldunuz sitelere girmeyi denedim ve her iki siteyede " http://www.microsoft.com:80 , https://www.microsoft.com:443 " sorunsuz ve hatasız girmeyi başardım.


Ama ne oldu veya nasıl oldu bende bilmiyorum bu işlemden sonra tekrar gönderdiğiniz linkten KeyUpdateTool_tur_.exe yi indirdim ve tekrar denedim.


Sonuç olumlu oldu windows key'i degişti.


Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.


Bu siteyi çok yakından takip ediyorum ve gerçekten adı gibi işleyişide aynı işi yapıyor çözüm üretiyor.


Bence burası çok büyük bir çözüm Fabrikası.


Çalışmalarınızda başarılar dilerim ve göstermiş olduğunuz alaka içinde teşekkür ederim.


 

 
Gönderildi : 13/03/2009 11:36

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Rica ederiz.

 
Gönderildi : 13/03/2009 13:21

Paylaş: