Forum

Microsoft Imagine P...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Microsoft Imagine Premium Üyelik

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
832 Görüntüleme
(@SevanAKAL)
Gönderiler: 130
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Okullar için araştırdığıma göre Microsoft Imagine Premium bir üyelik sistemi var siteden online şekilde bu üyelik etkinliştirilebiliyor anladığım kadarıyla.

Yıllık 500$ lık bir ücreti de var. Bu üyelik başlatıldığında internetten ödeme yapıldığında okullarda kullanılan bilgisayarlar için ekstra bir ödeme yapmak gerekecek mi yani ekstra CAL lisanslar alınacak mı? Bu üyelik ile aynı zamanda öğrencilerin de faydalanabileceği yazıyor.

Bilgilerinizi paylaşmanız dileğiyle

 

 
Gönderildi : 12/08/2017 17:54

(@SevanAKAL)
Gönderiler: 130
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Sorduğum soruya istinaden microsoft ile yaptığım yazışma doğrultusunda belki benden başka bu konu hakkında bilgi almak isteyen olur diye buradan bir açıklama yapmak istedim.

Microsoft Imagine eski adıyla DreamSpark okullar veya akademik kurumlar için. Fakat Microsoft Imagine Premium veya Standart aboneliğni kullanabilmeniz için kurumun aktif bir Volume Licencing e ihtiyacı var bunlar OVS, Open, Select veya Select Plus olabilir. Bu belirttiklerim lisanslama türleri. Bunların dışında Microsoft Imagine Academy üyesi bir fakülte veya okul iseniz de bu Standart veya Premium üyelikten faydalanabiliyorsunuz. 

Kısacası kurumda kullanılan bilgisayarların legal olarak yukarda belirttiğim lisans tiplerinden birine sahip olması gerekiyor.

Sonuca gelecek olursak kurumda herhangi bir lisansa sahip değilseniz yılda 100$(Standart için) veya 500$(Premium için) verip de kurumdaki bilgisayarlarınızı lisanlamış olmuyorsunuz.

 

 
Gönderildi : 14/08/2017 20:20

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
 

Bilgilendirme için teşekürler.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 15/08/2017 14:21

(@ozangunduz)
Gönderiler: 2
New Member
 

Merhaba;

 

Microsoft Imagine Standard ve Microsoft Imagine Premium üyelikleri, uygun olan eğitim kurumlarının çevrimiçi olarak satın alabildiği üyeliklerdir. Üyeliklerle ilgili detaylı bilgiye  https://imagine.microsoft.com/en-us/institutions/enroll  adresinden ulaşabilirsiniz. Bunun dışında Microsoft ile toplu lisans anlaşması olan (Kampüs Anlaşması ve OVS-ES Anlaşması) eğitim kurumları, bu üyeliklerden ücretsiz faydalanabilirler.

Bu iki üyelikten elde edilen lisanslar ve diğer faydalar sadece eğitim amaçlı olarak kullanılabilir. Örneğin, sadece ders esnasında kullanılan bilgisayar laboratuvarlarındaki PC'ler üzerinde bu üyeliklerden gelen lisanslar kullanılabilir. Tersi bir örnek olarak ise idari personele veya akademik personelin genel kullamına tahsis edilmiş PC'ler üzerinde bu üyeliklerden gelen lisanslar kullanılamaz. Dolayısıyla bir eğitim kurumundaki PC'lerin tamamını Microsoft Imagine üyelikleri ile lisanslayabilmek mümkün değildir.

 

Öğrenciler ise, mensubu oldukları eğitim kurumlarının Microsoft Imagine üyelikleri varsa bunlardan faydalanabilirler. Ayrıca şahsi başvuru yaparak Microsoft Imagine Standard'a üye olabilirler:  https://imagine.microsoft.com/en-us/account  

ilginiz için teşekkürler.

Ozan Gündüz

Eğitim Çözümleri Uzmanı - Microsoft

 
Gönderildi : 15/08/2017 17:54

Paylaş: