Forum

Lisanslama Hk
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Lisanslama Hk

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
417 Görüntüleme
(@utkucol)
Gönderiler: 154
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar.Yeni başlamış olduğum şirkette daha önce lisansla ilgil faturalar düzgün saklanmamış.Open lisans alınmış.Open lisanslar ve bilgisayarda kurulu olan işletim sistemindeki sayılar tutuyorsa fatura olmaması sorun teşkil edermi.Birde bilgisayarlar mevcut olan lisans keyleri ile değilde farklı keyler ile kurulmuş olsa herhangi bir denetlemede korsan yazılım kullanmaya girermi yoksa open lisans aldığımız için sorun teşkil etmezmi.Birde denetleme esnasında sadece işletim sistemeleri ve officeleri mi inceliyorlar.Farklı programlarıda inceledikleri oluyormu.Bu konu hakkında aydınlatabilirmisiniz beni.Teşekkürler..

 
Gönderildi : 14/04/2015 20:28

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Farklı key le kurduysanız zaten o lisans sizin değildir. Kasaların üzerinde liasns etiketlerini ararlar, yada bilgisayarın faturası üzerinde lisans kalemi veya bilgisayarın lisanslı olduğu yazar. Elinizde fatura, lisans etiketi veya işletim sistemi kutusu yoksa lisanslarınız geçersiz olur. Office lisansları için faturanız veya lisans kutunuz olması gerekir.

Windows ve Office haricinde varsa Windows Server ve Exhange lisanslarına bakarlar. Ayrıca Adobe ürünleri, Autocad gibi lisans gerektiğinden ve BSA gelecekse eğer onların anlaşmalı olduğu tüm firma ürünlerini kontrol ederler. 

 
Gönderildi : 14/04/2015 20:42

(@utkucol)
Gönderiler: 154
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Open lisanslarda fatura gerekmiyor diye biliyorum ben.Oem lisanslarında fatura ibrazı gerekiyor.Microsofttan arayanda openlar için fatura gerekli değil dedi.20 kadar open lisansımız var diyelim.Bu pclerin open lisans keyimi yoksa başka bir keylemi kurulduğunu bilmiyorum.Hangi keyle kurulduğu önemlimi yada sayısı tutması yeterlemi.Hnagi keylerle kurulduğunu nasıl öğrenebilirim.Hangi keyle kurulu olmadığını bilmediğim için lisans sayısı ve işletim sistemleri sayısının tutması yeterlimilidir.

 
Gönderildi : 14/04/2015 23:36

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
 

Keyler düzgün kurulsa iyi olur ama denetimlerde key değil lisansların ibrası önemli. Normalde open lisans için fatura önemli değil tabi bu gelen denetçiye göre değişir. Ayrıca oem lisanslar ile bilgisayarın aynı faturada ve lisans stickerlerinin olması önemli. Ancak Windows7 sonrası sistemlerde sticker kalktı yerini windows logosu aldı.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 15/04/2015 17:33

Paylaş: