Forum

lisans devir
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

lisans devir

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
1,250 Görüntüleme
(@yigitbelevi)
Gönderiler: 132
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar

Bir konuda yardıma ihtiyacım var.Müşterilerimden bir tanesinin şirketinde kullandığı tüm demirbaşları (bunlara server ve lisanslar dahil olmak üzere) başka bir şirkete değeri üzerinden fatura etmiş.Bu durum yeni şirket açışından bir sorun teşkil edermi? Lisanslama açısından soruyorum. 

 Lisanslara server lisansları ve client lisansları dahildir. 

 
Gönderildi : 02/06/2012 16:05

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
 

Noter satışı ile yapılması gerekiyor sanırım. Lisanlar Microsoft lisansları ise ayrıntılı bilgiyi 0212 336 69 99 numaralı telefondan alabilirsiniz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 02/06/2012 20:26

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

faturalama yapıldıysa ile sorun çıkarmaz.

ama faturalama nasıl yapılmış bu biraz fark ettirebilir.  

 
Gönderildi : 03/06/2012 04:17

(@gokhankeskin)
Gönderiler: 21
Eminent Member
 

Bu konuyu microsofta sormuştum. Faturada yazan şirket isimi neyse lisans ona aittir. Fatura ile noterden lisans deviri yapılması gerekiyormuş.

 
Gönderildi : 13/06/2012 17:27

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

lisansı alan şirket fatura ile diğer şirkete satmışsa sorun olmaz.(notere gerek yok) (şirket satışı vb.) hisse devri yapmışsa zaten başka bir şeye gerek yoktur.

 

Fatura zaten resmi evraktır. Microsoft bu konuda gereksiz saçmalıyor. 

 
Gönderildi : 14/06/2012 13:52

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

lisansı alan şirket fatura ile diğer şirkete satmışsa sorun olmaz.(notere gerek yok) (şirket satışı vb.) hisse devri yapmışsa zaten başka bir şeye gerek yoktur.

 

Fatura zaten resmi evraktır. Microsoft bu konuda gereksiz saçmalıyor. 

Merhaba,

@ioz 

Noter gerekir gerekmez bilemiyorum ama "Microsoft bu konuda gereksiz saçmalıyor." demişsiniz bence bu söylediğiniz saçma sonuçta Microsoft'un ürününü kullanıyorsanız onların dedikleri gibi lisans devri yapmanız lazım.  

 @Yigit Belevi

Rıza Hocamında söylediği gibi en sağlıklı bilgiyi Microsoft'tan alabilirsiniz. Hatta telefonla görüştükten sonra konuyla ilgili olarak resmi mail adresinize mail atmalarını da isteyin. İlerleyen zamanlarda sorun olursa elinizde bir belge olmuş olur. Söz uçar yazı kalır. Eşeği sağlam kazığa bağlamakta iyidir.

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 18/06/2012 02:29

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

@Murat CAN 

eğer herkesin istediğini yapsaydık dünyada halimiz nice olurdu. Sen sözleşme yapmışsan fatura vs. kesmişsen noter sadece evrak tasdiki yapar. Yani bu adam bu adama şu malları bu faturayı keserek bu bedelle devretmiştir der. başkaca bir espirisi yoktur.

Yani rabbena hepbana siz evrakınızı vs. hakkıyla yapın. sorun çıkmaz. 

Bu kadarda herşeye teslim olmayın derim ben. sizlerinde şirket çalışmalarında bir sürü sorun çıkıyor bunlarda çözülüyor nihayetinde nasıl çözülüyor ?  hep istediğiniz gibi mi  ?

Bknz Eula derki (win 7 pro tr den alıntı)

18. ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE DEVİR.

a.   Windows Anytime Upgrade Dışındaki Yazılımlar.
Yazılımın ilk kullanıcısı yazılımı
ve bu sözleşmeyi, orijinal medyayı, orijinallik sertifikasını, ürün anahtarını
ve alım belgesini devrederek, bir kez üçüncü bir tarafa doğrudan devredebilir.

İlk kullanıcı aygıttan bağımsız
olarak devretmek istediği takdirde yazılımı bilgisayarından kaldırmalıdır.

İlk kullanıcı yazılımın herhangi bir
kopyasını saklayamaz.

b.   Windows Anytime Upgrade Yazılımları.
Yazılımı üçüncü bir tarafa yalnızca
lisanslı bilgisayarla birlikte doğrudan devredebilirsiniz.

Yazılımın hiçbir kopyasını veya
önceki bir sürümünü tutamazsınız.

c.   Diğer
Gereksinimler.

Diğer taraf, izin verilen bir devir işleminden önce bu
sözleşmenin yazılımın devri ve kullanımı için geçerli olduğunu Kabul etmesi
gerekir.
 

Burada devir işlemi için siz fatura ve sözleşme kullanırsınız. Buna bizim yasalarımız izin verir. sözleşme özgürlüğü vardır. (kanunu, özgürlüğü vs. aşmayacak şekilde) 

Ama illa microsoft biz devir işlemi için noteri tanırız diyebilir. Ama sizde buna itiraz edersiniz. mahkeme faturayı ve sözleşmeyi kabul edecektir.

Ama bunu açıkça yazmaması ve bu işlemlerde kendi sirketi içersinde  bir sistem kurmamasından dolayı siz buna zorunlu olmadığınızı belirtirsiniz vs. neyse uzatmayayım.

 
Gönderildi : 18/06/2012 15:00

Paylaş: