Forum

open lisans hakkınd...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

open lisans hakkında içinden çıkamadığımız bir konu hakkında yardım.

10 Yazılar
9 Üyeler
0 Likes
2,439 Görüntüleme
(@tarkankurd)
Gönderiler: 66
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

şirketimizdeki Home versiyonları  pro versiyon ile değiştirmeye karar verdik. bunun için open lisans almaya karar verdik. bazı microsoft iş ortakları 

satınalmanın aşağıdaki gibi olması gerektiğini söylediler. tekliflerini bu şekilde geçtiler.

PartDesc PartNumber Açıklama
WinPro 7 SNGL OLP NL Legalization GetGenuine (%5) FQC-02872 Mevcut lisanssız olan makinelerin Lisanslı hale dönüştürülmesi içindir.

WinPro SNGL SA OLP NL 

FQC-02368 Yukarıdaki Lisans ile kullanılarak Open Lisansa çevrilmesi ve 2 yıl ücretsiz yeni çıkacak olan versiyonlara update hakkı içerir.

Firmalar  elimizdeki home versiyonları faturası ve lisans etiketleri olmasına rağmen yokmuş gibi kabul etmektedir.

 

Bazı firmalar ise  WinPro SNGL SA OLP NL almamın yeterli olduğunu beyan etmektedir. 

işin aslı nedir. bilen varmıdır.  

 
Gönderildi : 16/04/2011 19:34

(@erginilgaz)
Gönderiler: 164
Estimable Member
 

Merhaba,

Microsoftun destek numarasından en doğru ürünü öğrenebilirsiniz.Lisans konusu biraz karışık olduğu için bazen microsoft partnerlarda yanlış ürün sunabilirler.Ancak direk microsoft şu ürünü almanız lazım derse, o ürünün fiyatını araştırmanız daha doğru olacaktır.

Microsoft destek hattı : 444 67 87

 

 
Gönderildi : 18/04/2011 18:52

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

XP pro GGWA ve OEM lisans yüklü makine için Upgrade lisansı almalısınız FQC-02371

işletim sistemi olmayan yada domaine giremeyen versiyon yüklü makine için lisanslama kiti GGWA almalısınız. FQC-02872

 
Gönderildi : 06/08/2011 19:52

(@Muratkucukaltun)
Gönderiler: 26
Eminent Member
 

Merhaba Tarkan;

 

Senin elindeki lisanslar OEM lisans olduğu için görmezden gelmişler. OEM lisans tek kullanımlık olarak düşün. yani format attığında biter.

O yüzden sana OPEN lisansı sunmuş olabilirler. Fiyat farkı vardır biraz ama. Her zaman için OPEN lisans tercih et başın ağrımasın.

 

OPEN lisans ise aynı key numarası ile defalarca format atabilirsin..

 

Ben geldiğimde firmaya yazı yollamış Microsoft. Windows'un aldığım lisansları hepsi OPEN şuan.

 

 

Zaten şuan Windows 8 den küçük lisans alamazsın. Windows 8 lisansını aldığında da Windows 7 , xp , wista da kullanabilirsin. zaten en üst lisansa sahipsin.. 

 

 Murat KÜÇÜKALTUN.

 
Gönderildi : 11/02/2013 14:56

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

murat bey, bu bilgiye nasıl ulaştınız, zira elimde Win7 pro lisansım var, Xp pro kurmak istiyorum, Ms XP pro kurmama izin vermiyor. Lisansınız ne ise onu kurabilirsiniz diyor.  

Zaten şuan Windows 8 den küçük lisans alamazsın. Windows 8 lisansını aldığında da Windows 7 , xp , wista da kullanabilirsin. zaten en üst lisansa sahipsin.. 

 
Gönderildi : 24/06/2014 16:34

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Pro lisasnlarda daima downgrade hakkınız olmuştur. Windows8 de politika şu an az farklı gibi 0212 336 69 99 numaralı iletişim hattından bilgi alabilirsiniz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 29/06/2014 21:54

(@ahmetvargelen)
Gönderiler: 23
Eminent Member
 

Arkadaslar,

Tek lisans key`i farkli makinalarda kullanirken dikkat. Standard imaging rights olayini goz onunde bulundurunuz.

Riza Bey`in demis oldugu gibi pro lisanslarda her zaman downgrade hakki vardir. Windows 8 icin belirgin bir degisiklik olmadi. Ayni sekilde downgrade durumu devam etmektedir.

 

 

 
Gönderildi : 30/06/2014 19:35

(@ahmetvargelen)
Gönderiler: 23
Eminent Member
 

Arkadaslar,

Tek lisans key`i farkli makinalarda kullanirken dikkat. Standard imaging rights olayini goz onunde bulundurunuz.

Riza Bey`in demis oldugu gibi pro lisanslarda her zaman downgrade hakki vardir. Windows 8 icin belirgin bir degisiklik olmadi. Ayni sekilde downgrade durumu devam etmektedir.

 

 

Downgrade etmek için W7  imajini nail indirmek gerekiyor ? (OEM,Pro olarak alinmis)

Merhabalar,

Ben lisanslama konusunda bilgi sahibiyim. Teknik konuda diger arkadaslar sorunuza cevap vericeklerdir.

 
Gönderildi : 30/06/2014 20:17

(@emredemirci-2)
Gönderiler: 226
Reputable Member
 

>Ben lisanslama konusunda bilgi sahibiyim. Teknik konuda diger arkadaslar sorunuza cevap vericeklerdir.

Zaten lisans sorusu sodum ama ? 🙂 Yani kısaca w8 alinmis bunu w7 downgrade edebilmek için ilgili w7 imajini nereden indirmek gerekiyor. w8 alan kisi pro. sürüm kullaniyor. w7 downgrade için kullanilacak lisansli imaj dosyasini nereden indirebiliniyor. w8 alana w7 key veriyorlar mi ?

 

Sorduğunuz soru yasal konu değil, teknik soru. Ben şöyle cevap veriyim. oem kısmına MS zaten destek vermiyor. Onu oem firmayla görüşmek gerekiyor. Mesela En son aldığımız HP W8 pro'lu PC'de W7 yüklü gelmişti. Yani zaten downgrade durumda geldi.

MS tarafına geçersek, Box olarak alınan pro'larda downgrade medyası ve key'i gelmiyor. MS'e telefon açıyorsun "bul bir yerden yükle" diyor. Tecrübe ile sabit. Sadece open lisan olduğunda downgrade imajlarını ve keylerini Volume lisans alından direkt kullanıyorsun.

 
Gönderildi : 21/08/2014 19:46

(@sakirsen)
Gönderiler: 21
Eminent Member
 

Firma teklifi doğru geçmiş. Yıllardır yaptığımız bir lisanslamanın bir kaç gün önce yanlış olduğunu öğrendim. Bu zamana kadar da bunu doğru yapana rastlamadım desem yalan olmayacaktır.

İki tür lisanlama vardır; Tam sürüm ve yüksetme sürümü.

Tam sürüm lisanslar: OEM, GGK ve Kutu'dur.

Yüksetme sürümleri ise Volume Lisans'dır. Volume lisansında Open, Open Value, Open Select gibi seçenekleri vardır. Bu seçenekler şirketin büyüklüğü ve yazılım güvencesi alıp almadığı gibi durumlara göre değişir. Ama en çok ifade edileni, kullanılanı Open'dır.

Yükseltme sürümleri adından da anlaşılacağı gibi mevcut bir işletim sistemini upgrade etmek için kullanılır. Onun için altta bir işletim sistemi olması gereklidir. Yalnız elimizde bulunan home versiyonları (Microsoft buna tüketici versiyonları diyor) OPEN lisans kapsamında upgrade edemiyorsunuz. Dananın kuyruğunun koptuğu noktada burası zaten.

Üzerinde OEM (Windows XP Home'dan upgrade yapılabilir), Windows 7 Starter, Windows 8 SL, Windows 7 Home Basic-Premium vs. işletim sistemli alınan bir pcyi Open lisansla direk upgrade edemezsiniz. Araya ya GGK ya da kutu lisans almalısınız. Başka bir seçeneğiniz KESİNLİKLE yok. GGK alırsanız pc çöp olursa GGK da çöp olacağından şiddetle tavsiyem KUTU alınmasından yana.

Hal böyle olunca open almanın bir yararıda pek olmuyor. Sadece tek keyden kurulum yapmak için mi o kadar ücret ödenecek. Zaten elimde GGK ya da kutu Pro versiyon var. Open'a gerek yok ki.

Bundan 5 sene önce aldığımız Oem Vista Home Basic bir laptop için o anda domaine dahil edebilelim diye Kutu Vista Business aldığımızı düşünelim. Şu an bu laptopu upgrade etmeye değmez ki. Zaten çöp olacak bir zamana gelmiş. Laptopu attık elimizde kutu lisans kaldı. Şu anda bir laptop daha aldık. Büyük ihtimal Windows 8 SL olacak. O zaman Open lisans almak mantıklı. Çünkü elimdeki kutu Vista lisansını yeni alınan laptopa uygularım ve Open ile upgrade ederim.

 Özetle 5 sene önce hep kutu lisanları takip etmek zorundayım belli bir zamana kadar. Ama sonrasında Opene geçerek daha esnek olabilirim. 

 
Gönderildi : 28/03/2015 20:56

Paylaş: