Forum

SQL server lisansla...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SQL server lisanslama

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
476 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

http://www.microsoft.com/turkiye/lisanslama/kucukisletme/sql.mspx

Linkte sanallaştırma başlığı altında bir lisanslama yönteminden bahsetmiş.

"Workgroup ve Web sürümlerinin tercih edilmesi durumunda : Her bir sanal makina üzerindeki sanal işlemci sayısı, fiziksel makinadaki toplam çekirdek sayısına bölünür ve çıkan rakam en yakın tam sayıya yuvarlanır. SQL Server çalıştıran bütün sanal makinalar için aynı işlem tekrarlandıktan sonra elde edilen sayıların toplamı kadar işlemci lisanslanır. "

gibi bir açıklama yapmış.

Bize 2 tane fiziksel işlemci olacak(her biri 8 core) ve sadece 1 adet SQL server olacak. Bu hesaba göre biz nasıl bir konfigürasyon yaparsak yapalım tek işlemci lisansı yeterli gibi görünüyor.Danışmanlık hizmeti aldığımız firmalar ise tek işlemci lisansının yetmeyeceğini söylüyorlar.Hatta Micorosft'un kendi satış danışmanı bile 2 işlemci lisansı almalısınız diyerek başka bir hesaplama yolu gönderiyor. Gerçi o hesaba göre bile tek işlemci yetiyor.Biz mi birşeyi yanlış anlıyoruz?

 
Gönderildi : 19/03/2011 13:22

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

   Selamlar ;

Linki inceleme  fırsatı  buldum bende sizin  sonuca ulastım vm sql' e  12 core  atasanız bile 12/16 = 0.75 ve 1  e  yuvarlanır  1/2 = 0.5 konuyu  Microsoft ile  detaylı görüşün bence  kaynak  olarak da  ilgili  linki  belirtin.

Teşekkürler.

 

 
Gönderildi : 19/03/2011 15:04

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Görüştük ve linki attık ama daha dönmediler.

İlk görüşmemizde farklı bir hesaplama yöntemi göndermişler. Hyper-threading açık-kapalı durumuna göre değişiyor. Hyper-threading kapalıysa fiziksel core sayısını ikiye bölüyor ki o hesaba görede 1 işlemci lisansı yeterli geliyor.

 
Gönderildi : 19/03/2011 17:22

Paylaş: