Forum

BSA çat kapı g...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

BSA çat kapı geldi ne hakları var, prosedür nedir?

36 Yazılar
24 Üyeler
0 Likes
7,323 Görüntüleme
(@KubilayKoca)
Gönderiler: 6
Active Member
 

Merhaba arkadaşlar.

Benimde sizlere ve  deneyimli arkadaşlara bir sorum olacaktı.

 BSA Türkiye bir işletmeden yazılım envanteri istiyor, aynı zamanda avukat aracılığı ile yazı gönderiyor. İşletmede kısmen lisanslama var fakat eksik lisanslarda bulunmakta. Eksik lisanslar ile ilgili bir rapor cikartiliyor ve isletme yetkililerine durum izah ediliyor fakat işletme yetkilileri çıkan tutardan dolayı lisans alımını işlerin zayıf olması nedeniyle ertelemek istiyor. Durumu izah edince (kanun, cezalar vs.) teklif alınıyor fakat satınalma gerçekleşmiyor. Bu arada BSA avukatlarının envanter ile ilgili verdiği sürede dolmak üzere. Asıl sizlere sormak istediğim konu gelirsek;

Diyelim ki eksik lisanslar alınmadı ve BSA işletmeye ziyarete geldi. Buradan okuduğum ve anladığım kadarıyla ilk önce uzlaşma yoluna gidilerek lisansların belirtilen süre içersinde tamamlanması isteniyor. Lisanslar tamamlanırsa bir sorun yok. Fakat lisanslar alınmadığı taktirde İşletme yetkilileri ve bilgi işlem sorumlusuda yaptığım araştırmalara göre suçlu durumuna düşüyor.

Asıl soruma gelecek olursak;

 Bilgi işlem yetkilisi mevcut lisans ve eksikleri çıkartarak durumu yetkililere aktarmış olmasına rağmen satınalma şirket yetkilileri tarafından gerçekleşmemiş olsa bile bilgi işlem sorumlusu ne derecede suçlu veya değil?

Teşekkürler

 
Gönderildi : 04/05/2012 17:25

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba açık olan alnalar nelerdir? Bsa ağırlıklı olarak Adobe ürünlerini kontrol ediyor.Microsoft tarafında eksik var ise Microsoft çok uzlaşmacı ve kullanıcı dostu? Sizin açıklar nerelerde?

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 05/05/2012 15:16

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Burada iş karışık.

programları yüklemeyle alakalı sorumluluğu olabilir. Ama patron dedi yükledim diyebilirsin.

Ama birde BSA nın kimle ilgili işlem yapmak istediğide durumu değiştirir.

Bilgi işlemci giderde ben bütün programları "hallederim derse" bundan dolayı yardım ettiğinden dolayı mahkemeden bir ceza alabilme durumu olabilir.

Ancak sorumlu her durumda şirket müdürüdür. burada şu uygulanabilir.

Eğer firmanın yeterli alım imkanı yoksa. Envanter çalışması esnasında tüm bilgisaayrlar lisanssız yazılımdan temizlenmeli.

Ama iş işten geçmiş. şimdi önerim şu olabilir. mail imkansızlıklar sebebiyle lisanslama yapamadık ve bu sebeple tüm yazılımları kaldıracaksınız bilgisayarlardan. Bunuda BSA yerinde tespit etmeden önce yapacaksınız.

Bu durumda BSA sizi yine alıma zorlayabilir. en olmadı mahkeyeme verir. Ama sizde mali imkansızlık sebebiyle lisanslamanın size tanınan sürede yapılamadığını bu sebeplede yazılımları bilgisayarlardn kaldırıldığı yönünde savunma yapmalısınız.

Tabi iş sadece lafla değil gerçekten de ücretli yazılımları kullanmıyor olun. ilgili yazılımların ücretsiz alternatiflerini kullanmaya bakın.

Ha o zamanda iş yapamıyoruz derseniz çok yapacak bir şey yok. 10 lisans yerine 1 lisans alın. en azından bir süre idare modunda götürün. 

hangi yazılımlarla sorun yaşıyorsunuz özelden yazın. bakalım önerimiz olabilir mi ? 

 
Gönderildi : 05/05/2012 15:27

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Öncelikle size ulaşıp, neler kullandığınızı döküman halinde istemekteler. Lisanssız ürünler varise kullandıgınız bunarı tammalamanızı söyleyip, tarih veriyorlar o tarihte kontrol için geliyorlar.

 

 
Gönderildi : 12/05/2012 02:46

(@doganbayraktar)
Gönderiler: 1392
Noble Member
 

Eski çalıştığım şirkette de buna benzer bir olay yaşamıştım.

Birkaç lisanssız ürün kullanılıyordu ve bsa dan lisanslar ile ilgili fatura fotokopileri istendi daha sonrasında hem microsoft lisansları ve adobe lisansları olmak üzere komple bir paket alındı dipnot olarak belirtmek isterim ki lisanslama kiti almak normal lisanstan daha maliyetli oluyor biz toplu olarak aldığımızda 10.000 tl filan ödemiştik, daha sonrasında tüm pc lerde oem lisanslarıyla beraber gelmeye başladı.Daha sonrasında hersene fatura fotokopilerini belirli periyotlarda istemeye başladılar. Yani işin açıkçası öyle direk çat kapı gelmiyorlar önce belirli bir süre verilip lisansların tamamlanması isteniyor daha sonrasında ibraz edilmezse gerekli prosedürü uyguluyorlar.

 
Gönderildi : 12/05/2012 04:02

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Sanırım kamuaoyundaki kötü intibadan dolayı BSA faaliyetini ya durdurdu yada artık microsoft ürünlerine bakmıyor.

Bize 2 yıldan beri direkt microsoft tan yazı geliyor.Bu yılda öyle oldu.

 
Gönderildi : 19/05/2012 13:57

(@adembaba)
Gönderiler: 12
Eminent Member
 

Yazılanları baştan sona hızlıca okudum.

En .çok karşılaştığım konu firmaların aranarak lisans envanterinin istenmesi.

Son olarak bir müşterimde 1-2 yıl önce bu envanter verilmiş olmasına rağmen şimdi tekrar istenmesi.

BSA Hakkında aklıma takılan sorular;

- BSA ortada bir ihbar yokken (ki kötü niyetli boş ihbarlarda olabilir.)bir şirketi arayarak lisans envanterini isteme hakkına sahip mi? Sahip ise bu hakkı hangi kanun maddesine dayanarak alıyor.

- Diyelim ki aradı ve istedi. Şirket bu bilgiyi vermek zorunda mı? (Ayrıca verilen bilginin tekrar tekrar istenmesi bu bilgileri hazırlayacak kişi için ekstra bir iş yüküdür.Her firmada bilgi işleme bakan biri yok maalesef)

- Firma iyi niyetle bu bilgiyi verebilir. Ya da ey BSA sen de kimsin diye sorgulayıp vermeyebilir!

- Bilginin verilmemesi durumunda BSA elinde yasal mercilerden alınmış bir savcılık ya da mahkeme kararı olmaksızın çat kapı insanların kapısına dayanabilir mi?

- Diyelim ki dayandı!! İşyeri sahibi bunları kapıdan içeri buyur etmek zorunda mı? Yoksa hadi git işine bu kapıdan içeri adımını atamazsın diyebilir mi?

Bu kadar soruyu niye soruyorum. Çünkü BSA ' nın yasal zemini nedir? İnsanları açıp telefonda niye taciz ederler ? Bunlara "gıcık" oluyorum.

Son olarak bugün bir müşterimi aramışlar.1-2 Yıl önce tüm lisansları tamamlanmıştı ve o zaman BSA 'ya envanter de verilmişti. (10-20 Kullanıcılı bir işyeri.) O Süreçten sonra mesafemizin uzak olması sebebiyle sonradan aldıkları bilgisayarlar varsa bunların lisans durumunu bilmiyorum ama bunun önemi de yok bence.

Telefonda açıp ilgilenen Muhasebedeki kişiye

- sizde kaçak kullanım tespit ettik!!!

- Hatta adresinize posta bildirimde de bulunduk (Müşterinin eline gelen bir belge yok)

- Yasal süreci başlatacaktık ama size zaman tanıyoruz vs. vs.

tarzında müşteriyi suçlayıcı bir konuşma yapıyorlar. Müşterideki arkadaşımzada resmi evrakları göndereceklerini söylüyorlar.

Az önce göndedikleri mail bana ulaştırıldı. Avukat değilim ama okuduğumu anlayabilene içeriğinde hiç bir yasal belge ve dayanağın olmadığını söyleyebilirim.

Gelen mailde bir adet envanter formu, bir adet Microsoft'un hukuk bürosuna verdiği vekaletname, bir adette adrese gönderildiği söylenen ihtar yazısı var.

Yazıda da özet olarak lisans nedir orjinal lisans avantajı nedir girizgahı yapıldıktan sonra, Tam Lisans Sahibiyseniz Teşekkürler,

yok yarım lisansınız varsa ya da hiç yoksa "İşbu bildirim,
Microsoft yazılımını lisanssız kullanımınız nedeni ile hakkınızda
uygulanabilecek çeşitli hukuki ve cezai yaptırımlara ilişkin ihbar ve ihtardır." ibaresi var.

Sonuç kısmı ise aşağıdaki metin ile bitirilmiş

SONUÇ: Geçerli bir lisans olmaksızın kullanılan Microsoft yazılımınızın
olması halinde, söz konusu programları ve işletim sistemlerini işbu bildirimin
tarafınıza tebliğinden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde
lisanslamanızı ve lisanslamayı kanıtlayan resmi belgelerin 21 gün
içerisinde tarafımıza ulaştırılmasını, 

Aksi takdirde, yukarıda izah
olunan hukuki ve cezai yaptırımların yanı sıra, Microsoft’un sözleşme veya
kanun çerçevesinde uygun hukuki yollara başvurma hakkını saklı tuttuğunu İHTAR
VE İHBAR EDERİZ

Burada
verilen bilgilerin, kurumunuz içerisinde lisanslı ürün kullanılmasının öneminin
anlaşılmasında yardımcı olacağına inanmakla, arz edilen hususlarda gereğinin
yapılacağı inancı ile vereceğiniz destek için şimdiden teşekkürlerimizi
sunarız.

 

Benim Sonucum; 

Aslında kafalarına göre sallama sizde kaçak yazılım tespit ettik vb. gerekçelerle bahsettiğime benzer ihbar mektubu gönderiyorlar.

Buraya kadar anlattıklarımda bir tane dahi yasal dayanak göremedim. Benzer bir şekilde benim de yazılım üreten bir firma olduğumu düşünelim. Benim de BSA derneğine bir noter ihbarı gönderip (ÜSTELİK ONLARIN GÖNDERDİĞİ İHBAR MEKTUBU NOTERDEN BİLE DEĞİL) benim geliştirdiğim felanca yazılım var. Bak sen de bunu kullanıyorsan ve lisansımı almadıysan sana kızarım haa o yüzden bana envanter yolla bakalım vs. vs. diyebilme hakkım olmalı değil mi?

Bu arada oldukça BSA'nın keyfi uygulamalarına çok fazla "gıcık" olduğumun farkına vardım. Yazı oldukça uzamış.

Sizlerinde bu konularda ki görüş ve yorumlarınızı bekliyorum.

 

Saygılar, 

 

 
Gönderildi : 08/06/2012 21:10

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4301
Co-Helper
 

BSA'nın mevzuat ve kanunlara uygunluğu tartışılmaya devam edilen bir konu fakat bu uygulamalarını değiştirmiyor. Bir çok noktada kanuni dayanağı olmamasına rağmen keyfi olarak adledilebilecek uygulamaları var ve durum gerçekten ciddi. Adamlar yanların da avukatlarıyla, kolluk kuvvetiyle geliyorlar ve cihazları neredeyse tehdite veren söylevlerle alınan işletme sayısı hiç de az değil. Özellikle internet cafelerde bunlar çok yaşandı hiç bir uyarı bildirimi yapılmamasına rağmen tek bir baskın ile cihazları elinden alınıp mahkeme kapılarına sürüklenen insan çok. Küçük işletmelerde de bunları yapıyorlar. Yaptıkları uygulamalara uygun düşmeyen bir çok kanuni madde var ancak uygulama böyle olmuyor. Israrlı şikayet konularında bildiğim kadarıyla ön inceleme yapmaya ihtiyaç duymuyorlar yada kendi zekaları nispetince incelemeye alacakları şirketlerin araştırmasını iyi yapıp yola çıkıyorlar. Bütün bunlar devletlerin Microsoft gibi globallere tanıdığı alt yapısı hazırlanmamış güvenceler nedeniyle oluyor. Eskiden BSA'nın polis ile baskın yapmasının hiç bir dayanağı yoktu ama yapıyorlardı daha sonra statüsünü değiştirdiler ancak şuan ki durum net olarak nedir bilemiyorum. 
Yaptıkları bildirim veya bildirim olmadan baskın sonucunda mahkeme noktasına varılacağı netleşen durumlarda uzlaşma parası adı altında bir rakam öneriyor avukatları. Buda benim tecrübelerime göre 7 ila 14 bin tl arasında değişiyor. Tabi eksik lisansları da verilen son süre içerisinde almış olmanız gerekiyor.
Tamam işin bu tarafı yarım yamalak yürüyor ancak şirketler, kişiler de birilerinin ARGE harcayıp, emek sarfedip ücreti mukabili sattığı yazılım, hizmetleri kanuna uygun olmayan şekilde kullanıyor bir nevi hırsızlık söz konusu. Oluşan durumlar ile ilgili de kanuni alt yapı aramak pek akli olmuyor. Çok basittir işletim sistemine, çizim programına ayıracak bütçesi olmayan patron o işi yapmayacak, o sayıda bilgisayar bulundurmayacak elinde, ihtiyacı, mecbur olduğu kadarını kullanacak. Bütün bunlar aslında Bilgi İşlemcilerin bu konuyu hafife almasından, yetersizliğinden kaynaklanıyor. Patronlar ister, IT ciler ikna eder...

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 08/06/2012 22:32

(@KeremSugle)
Gönderiler: 51
Trusted Member
 

Bsa gelmeden önce avukatlar aracılığı ile bildiri ve uyarı alırsınız.Bsa kapıdan girdiğinde yanında avukatları ve polis olur ( bölgeye göre Jandarma'da olabilir ) gelirler sizin networkünüze dahil olup tarama başlatırlar.Sisteminizdeki lisanssız ürünleri ( geldiklerinde tek dala bakarlar Örn Microsoft diğerlerini sadece not ederler ) tarama sonucunda çıkan lisanssız ürünleriniz için size yasal haklarınızı anlatırlar.

Bildiğim kadarı ile  lisanssız ürünlerinizin sayı ve adetine göre bir ödeme  ve alım planı yapıp Bsa ile anlaşa biliyorsunuz diye biliyorum

 
Gönderildi : 09/06/2012 01:24

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

- BSA ortada bir ihbar yokken (ki kötü niyetli boş ihbarlarda olabilir.)bir şirketi arayarak lisans envanterini isteme hakkına sahip mi? Sahip ise bu hakkı hangi kanun maddesine dayanarak alıyor.

 

Bu telif hakları yasası kapsamında bunu gerçekleştirebilir. 

 

- Diyelim ki aradı ve istedi. Şirket bu bilgiyi vermek zorunda mı? (Ayrıca verilen bilginin tekrar tekrar istenmesi bu bilgileri hazırlayacak kişi için ekstra bir iş yüküdür.Her firmada bilgi işleme bakan biri yok maalesef)

 

 Burada iş firmanın talebine bağlı olarak gelişir. Firmanın lisans konusunda sıkıntısı yoktur. Ama işi resmi yollardan yapmak isterse bana resmi yazı gönder diyebilir. Ancak bu türden bir durumda BSA durumdan kıllanıp bir mahkeme kararı alır ve şirkette kontrol yaparsa o zaman normalde görmeyeceği şeyden bile sorun çıkarır. bu sizin insiyatifinizde yani 300-500 $lık lisans alımıyla anlaşacak yere 50-150 bin TL lik bir dava peşinde avukatlara para yetiştirmek bence pek mantıklı değil.

  

- Firma iyi niyetle bu bilgiyi verebilir. Ya da ey BSA sen de kimsin diye sorgulayıp vermeyebilir!

- Bilginin verilmemesi durumunda BSA elinde yasal mercilerden alınmış bir savcılık ya da mahkeme kararı olmaksızın çat kapı insanların kapısına dayanabilir mi?

- Diyelim ki dayandı!! İşyeri sahibi bunları kapıdan içeri buyur etmek zorunda mı? Yoksa hadi git işine bu kapıdan içeri adımını atamazsın diyebilir mi?

 

 Kapınıza gelebilirler kendilerine göre ama sizin onları isterseniz kapıdan sokmama veya çay ikram edip bilgisayarları inceletmeme hakkınız mevcut.

 

Bu kadar soruyu niye soruyorum. Çünkü BSA ' nın yasal zemini nedir? İnsanları açıp telefonda niye taciz ederler ? Bunlara "gıcık" oluyorum.

 

 BSA bir dernek yapılanmasıdır. Dünya çapında Telif haklarıyla ilgili firmalar bu derneğe bir aidat ödemesi yapar ve lisans kontrollerini denetlemesi için bu kurumu yetkilendirmiştir.

 

Son olarak bugün bir müşterimi aramışlar.1-2 Yıl önce tüm lisansları tamamlanmıştı ve o zaman BSA 'ya envanter de verilmişti. (10-20 Kullanıcılı bir işyeri.) O Süreçten sonra mesafemizin uzak olması sebebiyle sonradan aldıkları bilgisayarlar varsa bunların lisans durumunu bilmiyorum ama bunun önemi de yok bence.

 

 

Bence telefonda doğrudan suçlayıcı olarak sizde kaçak yazılım tespit ettik gibisinden bir görüşme olması pek muhtemel değil. Eğer böyle bir şey varsa BSA yı siz telefonla arayın ve aramanın gerçek olup olmadığını öğrenin. Ayrıca her ne şekilde olursa olsun bu aramayı yapan hakkında da şikayetçi olun. 

Ama daha önceden lisansları tamamlamış olmak yeniden kontrol edilmeyeceği anlamına gelmez. Yani bu daha önceki görüşmenizdeki puanınıza göre değişir. Sizde olası riski yüksek bulmuş olup yeniden gelebilirler. Heleki siz onların zoruyla lisans alımı yapmışsanız. Kendi prosedürlerinde tekrardan kontrol periyodu var olabilir.

 

Benim Sonucum; 

Aslında kafalarına göre sallama sizde kaçak yazılım tespit ettik vb. gerekçelerle bahsettiğime benzer ihbar mektubu gönderiyorlar.

Mektup göndermeye gerek yok. Zaten BSA bu aralar bölge taraması yapıyor. Örnek sizin bulunduğunuz semtteki ulaşabildikleri tüm telefonları  arayıp bir tarama yapıyor olabilirler. Bununla ilgili aklınızdaki soruları BSA yı arayıp doğrudan sorun bence.

Ayrıca bu bir dolandırıcılık yöntemi olarak karşımıza çıkmasıda olası nihayetinde. Millet BSA dan korktuğu için arayıp lisans bilgilerini öğrenip bu bilgileri sahte COA vs. etikete basıp yeniden satılması gayet olası. Benim müşterimi arayıp gönderdikleri mailde ne bir görev, ne başkaca bir tanımlama olmadığından ben önce bundan şüphelenmiştim. BSA yı aradım. mail gönderenin  çalışan olup olmadığını doğrulattım mesela

 
Gönderildi : 11/06/2012 04:56

(@serkanakbaba)
Gönderiler: 13
Active Member
 

bu yakınlarda arkadaşlarımın yaşadığı birkaç olayı da ben paylaşayım en azından fikir olur.

Bir firmaya autocad 2012 lisansı olmasına rağmen autocad programının daha eski versiyonu kurulu olduğu için iyi bir miktar ceza kesildi.

Başka bir arkadaşımın şirketinde Windows 8 release preview cdsi bulunuyor ve gelen avukat hanım faturası nerede şeklinde soruyor 🙂 .Arkadaşım önce dalga geçtiklerini sanıyor ama ciddi olduklarını anlayınca bu sürümün ne olduğunu ,faturasının olamayacağını anlatmak zorunda kalıyor gelen hanımı zar zor ikna ediyor.

 
Gönderildi : 11/08/2012 02:40

(@SavasKAPLAN)
Gönderiler: 244
Reputable Member
 

Bu iş şans işi gibi bir şey, cinslik yapanı da oluyor. Mülayim mülayim "tamam abi ya çok süper şirketiniz var, kusura bakmayın sizi de rahatsız ettik" diyeni de oluyor. Tabii gelmeden önce arıyorlar şu tarihte orda olacağız diye. Haklarınızı bildiğiniz sürece ve işi kılıfına uydurdurursanız sorun yaşamazsınız, yaşatmaya kalkarlarsa ve bunu yaparken bilmeden bir şeyler söylerlerse -ki Serkan Bey'in örneğinde olduğu gibi ağzınızda iyi laf yapıyorsa o zaman çok rahat boyunun ölçüsünü alırsınız.

bu yakınlarda arkadaşlarımın yaşadığı birkaç olayı da ben paylaşayım en azından fikir olur.

Bir firmaya autocad 2012 lisansı olmasına rağmen autocad programının daha eski versiyonu kurulu olduğu için iyi bir miktar ceza kesildi.

Başka bir arkadaşımın şirketinde Windows 8 release preview cdsi bulunuyor ve gelen avukat hanım faturası nerede şeklinde soruyor 🙂 .Arkadaşım önce dalga geçtiklerini sanıyor ama ciddi olduklarını anlayınca bu sürümün ne olduğunu ,faturasının olamayacağını anlatmak zorunda kalıyor gelen hanımı zar zor ikna ediyor.

O bana denk gelecekti 🙂

 
Gönderildi : 11/08/2012 03:17

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

BSA nın herhangi bir kanuni hakkı yoktur 

sadece mali polis ile birlikte hareket ederek , baskınları , baskın oncesi lisans kontrollerini vs yapmaktalar

yanlarında mali polis (kamu görevlileri ) ile birlikte gelmedikleri zaman kapıdan bile almama hakkınız mevcut

yazılım korsanlığı elbette suç ve müdahale edilmesi gereken bir durum ama bsa tek basına mahalledeki bakkal amcadan farklı değil , avukatları ve mali polise sağladığı bilgiler ile işleri hızlandırıyor sadece  

 

 
Gönderildi : 11/08/2012 03:20

(@mehmetkocakaya)
Gönderiler: 76
Estimable Member
 

Yazılım lisans envanteri programını kullanan var mı.

Bu programı yollayıp çalıştırmamızı ve sonuçları göndermemizi mi istiyorlar.

Firmamıza uzaktan kontrol yapacağız dediler. Adamlara uzak bağlantı açmak zorunda mıyız.

 
Gönderildi : 23/08/2012 15:11

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

spiceworks, foglite, newt professional ile istediğin envanteri çıkarabilirsin. microsoftun bunun için kendi yazılımı var bence kullanışsız.

Ama ben uzak bağlantıya izin vermem. bakacaksa gelip orifste baskın. Eline bildirimini yazısını vs. alsın. geldiğinde gerekirse tutanağını vs. tutsun.

bağlananın kim olduğunu nereden bileceksiniz? 

 
Gönderildi : 25/08/2012 16:37

(@OguzKURT)
Gönderiler: 15
Eminent Member
 

BSA bügünlerde yine türedi direkt olarak avukatlar aracılığıyla bağlantı kuruyor veya goruntusu var. Malum biz millet olarak Avukat ceza vss. konusunda korkak bir toplumuz. nedeni ayrı olarak tartışılacak bir konu ama bsa veya olabilecek vb. benzeri kurulusların yaptırımları konusunda hepimizin aklında sorular var ki zaten diğer sosyal ve mali yaşamımız tarafında bile hukuki konularda sadece avukatlara mahkum bir milletiz.Haklarımız nedir ne deyildir bilmiyoruz. Hatta bir gun yakın tanıdığım bir avukat arkadasımın soyledi bir lafdır asla Türkiye de bir avukat meslektaşıma yaptığı işlerden vss. dolayı dava açmam. !! ağır bir söz. ve ürkütücü .. Türkiye de avukatların kendi aralarında bir racon mu desem bilmiyorum; ayrı bir ilişkilileri var. Kaz misali görüyorlar müvekilillerini anca inat edersen hakhukuk veya aralarında 3-5 kisi basina gelince hakku hukuku ogrenebiliyoruz.  Ama oda ne kanun hukuk ne yandan asılırsın oraya gidiyor Avukatlar bunu çok iyi biliyor. Geçmişte BSA dernekler kanununa göre illegal faliyetler yapıyordu bunlar medyaya da yansıdı bugunne gelirsek budurum nasıldır bilemiyorum Ama mutlaka bizim nereye çekersen oraya çek hukuk yapımızdan mutlaka fayda sağlıyor.

kesinlikle korsanlığa karşıyım konu ne olursa olsun fakat hic bir organizasyon dernek kurum vs. bunun kesin hukuksal dayanakları olmaksızın bunu farklı yöntemler kulanarakda yapamamalı!  Bizim ülkemizde Avukat korkusunu kullanarak bunu bir zoraki bir dayatmasınıda gönlüm elvermiyor.

Konuyu uzatmadan bilişim hukukunda   Türkiye deki uygulanabilirliğinden ve özellik le bsa vb. kurumların Mevcut güncel haliyle Türkiye deki yaptırımları hakkında  detaylı olarak gerçek bilgiye ihtiyaç var. hatta burda bilişim hukuku konusunda bir forum ve makaleler bu konudaki gerçek bilgi sahibi insanların katkılarına bu ortam büyük kaynak olabilir. bu toplumun Çözüm park yöneticlerinden bunu beklentisi olduğuna inanıyorum.

 

saygılar

 

 
Gönderildi : 16/09/2012 01:17

(@MesutGursoy)
Gönderiler: 14
Eminent Member
 

Oguz Bey; tecrübelerimi paylaşayım.Korsana karşı biri olarak,ellerine yetki alanların yada aldığını söyleyenlerin bu kanuni hakkı pazarlama tekniği olarak kullanmalarına şiddetle karşıyım.Sürekli "savcıyla geliriz"tarzında tehdit edilmek hoş karşılanacak durum değil.Üye Rıza Sahan Bey m.softu göğe çıkarmış kullanıcı dostu! vs.(mesela vista kazığını anlatırmı bize acaba)ya hiç tanımamış ya bizim tanıdığımız m.s. başka herhalde......

Bsa tecrübelerimi paylaşayım.Geçen Sene firmamızı önce x satıcı hiç tanımadığım bir firma aradı( isim numaramızı nereden aldılarsa!) "Lisans eksiğiniz varsa kampanyalarımız var alım yaparmısınız?  " vs. ihtiyacımız olmadığını ve düşünmediğimizi belirttim.(Tesadüfen herhalde)1 hafta sonra BSA'dan aradığını söyleyen kişi -" Lisans ve envanter çalışması yapmamızı kendilerine bildirmemizi aksi taktirde Savcıyla baskın yapacaklarını....," Bende kendilerine BSA isimde bir kurumu tanımadığımızı legal olup olmadığı bile şüpheli bir kuruma hiçbir şekilde bilgi vermeyeceğimi belirttim. Sonra yine BSA'dan aradığını söyleyen kişi"- savcıyla gelebileceklerini vs.son şans tanıdıkları" gibilerden konuşma yaptılar...Yine bilgi vermeyeceğimi belirttim.Bir daha aramadılar.

5-6 ay sonra bir avukatlık bürosu M.soft'dan aldıkları yetki belgesiyle müracat ettiler ve nazik bir şekilde envanter talep ettiler.Gelen tebligat yarı resmi bir tebliğ olsa da  gerekli bilgilendirmeyi kendilerine yaptık.Teşekkür ettiler.Konu kapandı.

Detaylı olarak hukuki haklarınızı bilmezseniz sizi sürekli birşeyler almanız için yönlendirebilirler.Bu da ne kadar kullanıcı dostu olduklarını ispatlar! zannederim.Denetim geçirirseniz sizinde yanınızda mutlaka avukatınız ve bilir kişiniz olsun.Fatura fotokopileri vs.hazırsa hiç korkmayın gelen gelsin giden gitsin.Mutlu,sağlıklı,huzurlu,korsansız,bsasız günler dilerim.

 
Gönderildi : 19/09/2012 20:52

Sayfa 2 / 2
Paylaş: