Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Redhat 7.4 hk  

  RSS
Mehmet Keskin
(@mehmetkeskin)
Üye

Merhabalar,

Srv 2012 R2 hyper-v failover cluster yapısı mevcut içerisinde 6 adet sanal server var. 1 tanesi redhat 7.4 işletim sistemi üzerinde yazılım çalıştırıyoruz.Fakat kullanıcılar programa bağlanınca ve kullanmaya başlayınca ping değerleri sapıtıyor. Program kasılıyor. Diğer windows sanallarda herhangi bir sorun yok. Önerisi olan var mı ?

Teşekkürler.

ping

 

Alıntı
Gönderildi : 11/02/2020 11:02
Buğra PARLAYAN
(@bugraparlayan)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

Merhabalar,

Bunun birçok sebebi olabilir. İşletim sisteminin kaynak tüketimi ne durumda üzerinde nasıl bir uygulama ( database yada yazılım ) çalışıyor detay verirseniz daha hızlı yol alırız.

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/02/2020 11:05
Vasvi UYSAL
(@vasviuysal)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

Redhat üzerinde hyper-v integration tools kurulu olmayabilir mi ?

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/02/2020 11:08
Mehmet Keskin
(@mehmetkeskin)
Üye

@vasviuysal integration tool kurulu değil.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/02/2020 11:21
Mehmet Keskin
(@mehmetkeskin)
Üye

@bugraparlayan 200 GB bir data var otel yazılım sistemi. Cpu ve ram kaynak tüketimi %5 bile kullanmıyor değil. Ayrıca 8 GB bir yedeklemeyi 5 saat 30 dk gibi bir süre ile yapıyor.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/02/2020 11:23
CumhurAltan
(@cumhuraltan)
Üye Forum Yöneticisi
Gönderen: @mehmetkeskin

@vasviuysal integration tool kurulu değil.

 

Selamlar @mehmetkeskin

 

İntegration tool u kurdujtan sonra test eder misiniz?

***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "ÇÖZÜLDÜ" olarak işaretleyerek benzer problemi yaşayanlara yardımcı olabilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/02/2020 11:44
Mehmet Keskin
(@mehmetkeskin)
Üye

@cumhuraltan integration services kurulumu yapıldı fakat aynı ping değerleri ve programda kasıntılar devam etmekte.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/02/2020 15:15
Vasvi UYSAL
(@vasviuysal)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

@mehmetkeskin kurulum sonrasında sunucu yeniden başlatıldı mı ?

lsmod grep hv* şeklinde modulun yuklenip yüklenmediğini kontrol edebildiniz mi ?

disk tipi seçimi (thin thick vb ) de performansı etkiliyor olabilir.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/02/2020 16:14
Mehmet Keskin
(@mehmetkeskin)
Üye

Merhabalar,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Verdiğiniz bütün bilgileri denedim. Herhangi bir düzelme olmadı maalesef. Redhat işletim sistemini tekrar fiziksel sunucuya taşıyınca düzeldi. Uygulamamız Hyper-v üzerinde maalesef stabil çalışmıyor.

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/02/2020 12:12
Paylaş: