Forum

Open Suse 11 boot s...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Open Suse 11 boot sorunu

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
342 Görüntüleme
Gökhan Şen
(@gokhansen)
Gönderiler: 51
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar DELL Vostro 3910 bilgisayara Open Suse 11 kurmaya çalışıyorum. İsoyu rufus ile hem MBR hem de GPT formatında yazdım. Flash disk boot ekranında görünüyor fakat tam boot yapacağı sırada çakılıp kalıyor. Siyah ekran ve sol üstte bir tane alt tire işareti görünüyor. Başka isolar da sorun yok mesala open suse 15 kurabiliyorum. Aşağıdaki yönergede yazılanları uyguladım fakat yine olmadı. Daha önce benzer sorunu yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

https://www.dell.com/support/kbdoc/tr-tr/000123462/linux-sisteminiz-icin-onerilen-bios-ayarlari?lang=tr

 
Gönderildi : 25/08/2022 09:25

Berkay GÜZELBEYOĞLU
(@berkayguzelbeyoglu)
Gönderiler: 176
Reputable Member
 

merhaba 

Dell çok hakim olduğum bir ürün değil ama daha önce benzeri bir sorunu bios içerisinden boot options altında disk mode raid seçili geliyordu bunu uefi yada secure gibi bir ayar yaparak işletim sistemi kurmuştum.

 
Gönderildi : 25/08/2022 14:01

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 3661
Üye
 

15 kurabildiğinize göre durum ayar ile ilgili olmayabilir 11 ile donanım uyumluluğuna bakmanız yerinde olur. Eski OS'lar için temel esas secure boot kapatma ve varsa ayarı legacy mod'a almadır. Yaygın denemeler olmadığı için bu tip durumlarda dell veya suse forumundan daha fazla dönüş alabilirsiniz.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 25/08/2022 14:01

Gökhan Şen
(@gokhansen)
Gönderiler: 51
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Suse 15 sp4 kurdum masaüstünü gördüm. terminalden hangi komutu yazarsam yazayım aşağıdaki hata mesajı çıkıyor.

 

if 'ifconfig' is not a typo you can use command-not-found to lookup the package that contains it, like this

cnf ifconfig

 
Gönderildi : 26/08/2022 14:57

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 3661
Üye
 

https://forums.opensuse.org/showthread.php/456938-Commands-in-Terminal-dont-works-after-install

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 26/08/2022 16:24

Paylaş: