Forum

Linux başlangıç...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Linux başlangıç komutları

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
388 Görüntüleme
(@bilgehan)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Önceki sorumla çok benzer ama affınıza sığınarak çok az farklı birşey sormak istiyorum. Olayı hem program , komut ve script dosyası bazında hem de sistemin acılması ve kullanıcının logon olması bazında ele alırsak


1.Linux sistemi açıldığında(kullanıcı daha logon olmadan)  çalışmasını istediğimiz komutları yazacagımız bir dosya , ve script dosyalarını yerleştirmemiz gereken bir klasor var mı?


2.Herhangi bir kullanıcı sisteme girince çalışmasını istediğimiz komutları yazacagımız bir dosya , ve script dosyalarını yerleştirmemiz gereken bir klasor var mı?


3.Bütün kullanıcılar için çalışmasını istediğimiz bir  baslangıc programını, ve sadece bir kullanıcı için çalışmasını istedigimiz bir programı nereye koymamız gerekir


Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 03/05/2009 22:14

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Merhabalar


Bir önceki sorunuzda bunun cevabını vermiştim kısaca yeniden yazayım.


1. GNOM için Sistem >> Tercihler >> Oturumlar >> Başlangıç uygulamaları >> Ekle, KDE için /root/.kde/Autostart ın içerisine çalıştırmak istediğiniz programı, scripti vs koyarsanız sistemin ilk açılması sırasında çalışır.


2. KDE için /home/kullanıcı_adı/.kde/Autostart klasörüne istediğin programın linkini koyman gerek.. GNOM da ise yine oturumlardan yapacaksın.


3. Bütün kullanıcılar için çalışmasını istiyorsan bunu /root/.kde/Autostart a koyabilirsiniz. Yada her kullanıcı için tek tek yaparsınız onuda 2. madde de yazdım.

 
Gönderildi : 06/05/2009 18:15

Paylaş: