Forum

Linux den Windows p...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Linux den Windows paylaşımına erişmeyi kolaylaştırmak

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
418 Görüntüleme
(@bilgehan)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Ben şu mümkün mü ya da nasıl yapılır başarmak istiyorum. Benzer forum soruları vardı ama tam aradıgımı bulamadım. Yol gösteririseniz sevinirim


Linux makinamdan Windowsdaki bir paylaşıma ulaşmak istiyorum. Fakat kalıcı olsun ve linux restart edilse bile kendi otomatik map etsin istiyorum. Bunu bir scriptle mi yapmak istiyorum. Script Linux un her acılısında calıssın, fakat baglantı icin kulalnıcı adı ve sifre sormasın. Yani Windowsdan baska bir Windowsdaki paylasıma ulasırken net use.. komutu parametrelerinden biri de baglanacak kullanıcının adı ve şifresidir. Bunun gibi birsey olsun kullanıcı adı ve şifre sormadan Linuxden Windows paylasımına ulasayım


Scriptin komutları hakkında ipucu verebilirmisiniz. Script uzantısı ne olsun ve linux her acılısında calısması icin koyabilecegim   Windowsdaki Startup gibi bir klasor varmı Linux de? Yoksa alternatif bir cozum ne onerirsiniz?


 tesekkur ederim.

 
Gönderildi : 03/05/2009 19:33

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba


Sorunuzun ikinci kırmı için cevap yazacağım. Yani linux her açılışta otomatik olarak çalışması istenen programların nereye konacağı kısmı:


Başlangıçta çalışacak programlar ".rc" betikleri (script) ile  belirlenir. Linux'unuz açıldıktan sonra KDE ya da GNOME gibi grafiksel arabirim otomatik olarak çalıştırılıyorsa çalışma-düzeyiniz 5 demektir ve başlangıç betikleriniz /etc /rc.d/rc5.d dizini altında bulunur. Başlangıçta çalıştırılan betiklerin başlarında "S" vardır. Eğer bu betiğin çalışmasını istemiyorsanız isminin baş harfini "S" yerine "s" yapın. "K" ile başlayan betikler çalışan servisleri öldürmek için kullanılır. İlk harften sonra gelen numaralar ise bu betiklerin çalıştırılma sıralarını belirler (küçükler daha önce çalıştırılır). Eğer bu işlemleri grafiksel ara yüzden kapmak isterseniz:


GNOM için Sistem >> Tercihler >> Oturumlar >> Başlangıç uygulamaları >> Ekle


KDE için /Root/.kde/Autostart ın


içerisine çalıştırmak istediğiniz programı, scripti vs koyarsanız sistemin ilk açılması sırasında çalışır.

 
Gönderildi : 06/05/2009 18:10

Paylaş: