Forum

Linux de paylasılmı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Linux de paylasılmıs klasoru map etme

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
483 Görüntüleme
(@cemil)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Windows kullananlar bilir, net use komutuyla ya da GUI yardımıyla kalıcı bir map işlemi yapıp paylasılmıs klasore ulasılabiliyor,


Aynı sekilde bir Linux makineden,  Windowsdaki veya baska bir Linux deki paylasılmıs kaynaga map islemi nasıl yapılır, ve bunun kalıcı olması nasıl saglanır? Komut yardımıyla nasıl yapılır?


Ayrıca Grafik arabirimden yapılabilir mi, mesela Red Hat de?


Saygılarımla,

 
Gönderildi : 19/04/2009 16:57

(@eroldursun)
Gönderiler: 2170
Famed Member
 

smbmount komutu işini görecektir


 

 
Gönderildi : 19/04/2009 18:07

(@cemil)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

hocam yardımınız için tesekkur ederim, şunu sorabilirmiyim


bahsettiginiz komut gibi mount, smbclient  gibi komutlar da var. Bu komutların hepsi sadece o an için mi baglanmayı saglıyor. Yani Linux client degil de karşı sunucu kapatılıp acılırsa yine bu komutlar girilmelimi?


Bir de bu komutlarla baglanmaya calısan Linux client restart edilirse yeniden bu komutların calısmasını mı saglamalıyız konsole dan,  yoksa daimi bir baglantı mı gerceklesiyor tekrar komut girmeye gerek kalmazmı?


 


 

 
Gönderildi : 03/05/2009 20:43

(@ygemici)
Gönderiler: 2
New Member
 

Sürekli çalışması için istedigin komutu "rc.local" a yazabilirsin.yada Sxx(xx=10,20 gibi herhangi bir rakam) adında bir script haline getirip her start oldugunda çalışmasını saglayabilirsin.Bu scripti de "/etc/rc.d/rc3.d" (3 modunda çalıştıgını varsayıyorum) oluşturabilirsin..

 
Gönderildi : 04/05/2009 19:46

Paylaş: