Forum

Linux ve Windows pa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Linux ve Windows paylaşım guvenliği

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
377 Görüntüleme
(@salih)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar onceki konunun guvenlik tarafını sormak istiyorum, fazla uzun olmasın diye 2 ye boldum konuyu.Madde madde Cevaplarsanız sevinirim.Sabrınız icin simdiden tesekkurler


1.a.Linuxdan workgroup ortamındaki Windows paylasımına ulasırken , windows workgroup mak. lardaki gibi NTLM2 mi kullanılıyor. Bunu belirleyen taraf kaynak windowsda oldugu icin Windows işletim sistemi midir?


   b.Eğer Linux tarafından ulasılmak istenen kaynak Domaindeki bir windows makinesinde ise, Authentication ın windows DC tarafından yapılması saglanabilir mi? Yani varsa boyle birsey eger Linux makineyi Windows domainine mi katmak gerekir ya da nasıl yapılır?


2.a.Windowsdan Linuxdeki bir kaynaga ulasırken k.adı ve sifre guvenli bir sekildemi iletiliyor, bunu SAMBA uzerinden mi ayarlamamamız lazım Linuxdaki kullanıcıların haricinde SAMBA kullanıcıları  olusturarak?


  b.Linux daki klasorlerin uzerinde izinler var, Bu Windowsdan baglanan kulalnıcıları etkiliyormu, yoksa sadece Linux makinaya uzaktan ulasan Baska Linux makineleri icinmi gecerli?


c. Son olarak Aşağıdaki 2  resimde soldaki anlayabildigim kadarıyla Linux daki local tanımlı kullanıcılarla ilgili(yanlıssa duzeltirmisiniz) sagdaki pencere bu makineye uzaktan baglanacak linux ve windows makineleri denetlemek icinmi?


 
Gönderildi : 06/03/2009 00:13

(@aykutbilgin)
Gönderiler: 7
Active Member
 

sen tam olarak ne yapmak istediğini yazarsan daha hızlı cevap alırsın

 
Gönderildi : 06/03/2009 00:24

(@salih)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Linux ve Windows tarafındaki paylasımı anlamaya ve guvenlik acıgı dogar mı bunu irdelemeye calısyorum, Sanal bir lab kurup şirketimde de profesyonel amaclı kullanmak istiyorum

 
Gönderildi : 06/03/2009 00:46

Paylaş: