Forum

Linux üzerinde...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Linux üzerinden server/client yönetimi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
371 Görüntüleme
(@serdarkok)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba sevgili arkadaşlar;

Forumda biraz araştırdım fakat  nereden başlayacağımı bilemedim.

Çalıştığım iş yerinde haftalık eğitim videoları çekimi yapılıyor ve bir bilgisayar labımız var. Buraya öğrenciler gelip şifre ile giriş yaparak bunları izliyorlar. Biz bunu şuana kadar Windows 2003 srv active directory ile hallediyorduk. Client makinelere Policy yazarak çeşitli kısıtlamalar getiriyor, öğrencilerin video dosyalarını almamaları için de önlemler alıyorduk. Bu işlemi active directory üzerinden yapıyorduk. 

Bu işlemi linux üzerinden yapabilir miyiz? Nereden başlamalıyız? Clientlarda server'da linux olacak.  Yaptığımız kısıtlamalar şunlardı;

 

1- Tek bir şifre ile giriş, örneğin kullanıcı adı kultur, şifre 1234 olunca. genel kultur ile ilgili desktop gelecek ve o derslerin kısayolları gözükecek. ya da yetenek diye başka bir user olacak onun masaustu farklı olacak.

2- Clientlar sağ click, copy-paste, usb vs.. vs.. kullanamayacaklar.

3- şifre değiştiremeyecekler.

4- (Olabilirse süper olur) kullanıcılar login kısmında telefon numaralarını yazdıklarında, database'de kayıtlı ise numarası geçici tek kullanımlık sms şifresi göndericek ve onunla login olacak. (Belki bunun için program yazdırmak gerekebilir mi?)

4- diğer çeşitli güvenlik önlemleri 

 

Yukarıdaki yazdıklarımı linux ile halledebilir miyiz? Linux ile halledebilirsek ne önerirsiniz? Openlpad baktım inceledim ama tam olarak neeler yapabileceğini anlamadım, öyle bir dökümanda bulamadım. Belki 3. parti yazılımlar da gerekecektir ama nereden başlayacağımı bilemiyorum. 

 

Teşekkürler, sevgiler 

 
Gönderildi : 27/10/2014 18:48

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

biz buna benzer bir çalışmayı VDI üzerinde yaptık ve sorunsuz çalıştığını gördük. kullanıcı VDI ortamına bağlanıyor kendisine atanan veya havuzda hazır bekleyen virtual pc'lerden birisini alıyor onu kullanıyor. yada portal gibi bir alan karşılıyor ki bunun üzerine istediğiniz applicationu publish edebiliyorsunuz.

masaüstü sanallaştırma projesi.

 
Gönderildi : 01/11/2014 01:23

Paylaş: