Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Linux Cluster

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
494 Görüntüleme
(@EnginAkyildiz)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba sanal ortamda iki tane linux makineyi cluster yapmak istiyorum. Open Filer server kurdum ISCI target'ı ESXI'e bağladım. Bundan sonra nasıl bir yol izlemem konusunda bir fikri olan var mı? Forumda bu konuya bir örnek buldum ancak, Open Filer'dan blok bazlı 1 adet quarum, 1 adette data alanı nasıl verebilirim ve her iki linux sunucuya bu alanları nasıl gösterip mount edebilirim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

 
Gönderildi : 09/05/2014 12:36

(@hasanakgoz)
Gönderiler: 62
Trusted Member
 

Hangi servis'i cluster yapmak istiyorsunuz ?

 
Gönderildi : 12/05/2014 00:54

(@EnginAkyildiz)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hangi servis'i cluster yapmak istiyorsunuz ?

 

Hangi servis olduğu önemli mi? Ben konuda sorduğum kısmı anlamadım eğer onu yapabilirsem servisin bir önemi yok bence? yani linux'u kurarken direk desktop ve HA'yı seçtim kurdum ben.

 
Gönderildi : 12/05/2014 16:48

(@hasanakgoz)
Gönderiler: 62
Trusted Member
 

Merhaba örneğin mysql gibi bir database için cluster kurulumu yapılacaksa mysql'in native olarak desteklediği ndb yapısı kullanılmalıdır. Her servisin kendine ait bir cluster yapısı genelde bulunuyor. Bu yüzden hangi servis diye sormuştum. Başlangıç olarak buradan http://servercraftmen.com/how-to-configure-redhat-cluster başlayabilirsiniz. Openfiler'dan iscsi alan ayırmaya ve iscsi target tool ile mount etmeye kadar geniş bir anlatım bulunuyor. 

 
Gönderildi : 15/05/2014 02:17

Paylaş: