Forum

Samba Server ü...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Samba Server üzerinde yetkisel paylaşım sorunu.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
425 Görüntüleme
(@emrahaltingoller)
Gönderiler: 52
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar herkese iyi forumlar.

Samba üzerinde yapmaya çalıştığım bir paylaşım var. Büyük oranda gerçekleştirdim.

Ntfs diskleri mound edip üzerindeki dizinleri bazı kullanıcılar sadece okuma izinli bazıları ise tam yetkili olarak dizinlere ulaşabilecek.

Örneğin. /ntfs/share dizinine bilgiislem group userları ve ya userı tam yetkili, muhasebe group userları ve ya userı sadece okuma olarak giriş yapabilecek.

Security mode olarak user tercihim yani kullanıcı doğrulaması açık guets mod kapalı olarak dizinleri paylaşıyorum.

Centos 6.4 ile denedim olmadı, Webmin, swat ve ssh üzerinden smb.conf üzerinden ilgili paylaşım kısmına valid group/user olarak tanımlı iki user/group tanımlayıp write ve read user group satılrlarını ayarlamama rağmen olmadı.

Centos 6.4'te samba-system-configration paketi olmadığı ve hatta 6.3 ve 6.2 de dahi bulamadığım için 5.8 sürümüne gidip desktop arayüzünden denemeyi denedim işlem yine olmadı. Webmine yöneldim yine aynı sorun...

ubuntu serker kurdurm desktop ile ayarları yaptım olmadı, webminle yaptım olmadı. smb.conf dosyası aynen düzgün webmin tarafından doğru düzenlenmiş ama yine olmuyor. ne yapılamsı gerekir.

 düzenlemeler sontası gelen uyarı ilgili kullanıcı adı şifresini girdikten sonra yetkiniz yoktur diyor.

Lakin şöyle bir çözüm yolu var. Bir dizini birden fazla kere farklı isimlerde paylaşıp ayarlarsak o zaman sorun düzeliyor ama her dizinden 2 tane paylaşman gerekiyor o da çok şık bir yöntem değil. yada çömzümü bu mu. bilgi sahi olan arkadaşlardan ricam bana bir çözüm... 

 
Gönderildi : 07/01/2014 13:21

(@mustafayilmaz-2)
Gönderiler: 142
Estimable Member
 

Hocam smb.conf dosyanızı paylaşabilir misiniz?

Kolay gelsin

 
Gönderildi : 07/01/2014 18:20

Paylaş: