Forum

Suse Enterprise Lin...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Suse Enterprise Linux 10 Üzerinde Çift Ethernet Kullanımı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
377 Görüntüleme
(@oguzhanbitlisli)
Gönderiler: 180
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Merhaba

   IBM x3650 Serverim Üzerinde Çift İşlemci 16GB RAM 3x146GB 10.000 Rpm HDD ye sahip bir serverim var. Server Üzerinde Oracle Database 10 g Kurulu.

   1 Merkez 4 Şube Şeklinde Yapı üzerinde Şubeler Otomasyon Programına Kendi Pclerinde Çalıştırdığım Otomasyon Programının Client ve Oracle Client ile Bağlanmaktalar. Oracle Client Server e 1521 Protunu Kullanarak Modem Üzerinden Bağlanmaktadır.

   Sorum Şu ;

 1 - Server Üzerinde bulunan iki ethernetten birini local için diğerini de şubeler için yapılandırıp kullansam olurmu

2  - Eğer Olursa Ethernetı tek kullanmak mı yoksa ayrı ayrı kullanmak mı (cıft) daha performanslıdır.

3 - Suse Kurulu Servere montıtor bagladıgımda komut sıstemı ıle calısmakta acaba ben suse yı grafıksel ekranda nasıl calıstırabılırım yada suse ye uzak masaustu seklınde grafıksel bır ortamda da nasıl baglanabılırım.

4 - Eğer iki Ethernet Kullanacaksam uyum, performans ve hız bakımından hangı ıp bloklarını kullanmalıyım

 
Gönderildi : 30/01/2013 17:41

(@SalihBiLGiN)
Gönderiler: 20
Eminent Member
 

Merhaba,

1- Bu size kalmış.

2- İlk olarak şubelerinizle merkez arasında VPN bağlantısı kurmanızı ve sunucunuzu dış dünyaya kapamanızı öneririm. Bu sunucuda 1Gbit'lik network kartı olduğuna göre sizin ikinci bir karta ihtiyacınız yok. Tabiiki yereldeki kullanıcıların oluşturuğu trafiğin analizlerini yapmanız sağlıklı. Ayrıca 4 şubeden gelen kullanıcıların 10mbit ile sizden bilgi çekiyor yada gönderiyor olmalarında bilr 40mbit gibi bir değer ederki merkezde çalışanlara 960Mbit gibi bir hız kalır.

 3- Grafiksel olarak kullanmanızı gerektirecek bir durum bence yok. Oracle zaten web üzerinden yönetilebiliyor. Diğer işlemlerinizide konsoldan halledebilirsiniz.

4- Eğer kullanacaksanız ip bloklarını bir birinden farklıda olabilir, aynı ip bloğunda da olabilir. Farketmez. Her ikisindede güvenlik duvarı ile vereceğiniz erişim kontrolleri ile sağlayacaksınız.

 
Gönderildi : 30/01/2013 21:59

Paylaş: