Forum

Freebsd raid kartı ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Freebsd raid kartı sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
464 Görüntüleme
(@hasanakgoz)
Gönderiler: 62
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar

Dell R210 II ( Raid kartı modeli :PERC H200 Controllers ) model sunucu üstüne  FreeBSD 9 kurmaya çalıştığımda raid kartını görmedi. Offical sitesinde bu desteğin bir iki hafta içinde verileceği yazıyor.Eski sürümlerde bu kartın sürücüsüne destek varmış. Acaba benim bu diskleri FreeBsd gösterme şansım var mı ? CentOS/Ubuntu gibi dağıtımlar nasıl oluyorda görüyorda BSD görmüyor ? Birde merak ettiğm offical olarak destek verilmeyen ( GPL lisansına uymadığı için yada vb.. bir nedenden dolayı çekirdeğe alınmayan ) sürücüleri cd içine nasıl gömebilirim ? Misal debian 6'da Broadcom Netxtreme ethernet kartlarına direk destek vermiyor. Ama deb paketini gösterince yüklüyor.

 

iyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 21/06/2012 03:19

(@bilgehanpoyraz)
Gönderiler: 809
Illustrious Member
 

Selam @hasanakgoz

BSD dünyası Linux ve Windows sistemlere göre biraz farklıdır. Öncelikle FreeBSD desktop amaçlı kullanılmadığı için driver gelişimide Linux ve Windows'lar kadar hızlı değil. Elinizdeki donanım ile eski FreeBSD'lerinde sorunu mevcut. Benim nacizane 3 önerim var bu konuda,

1- FreeBSD kullanacaksanız donanım olarak compatible bir hardware kullanmanız. Bu sayede 0 sıkıntı garanti.

2- donanımı destekleyen sürümü kurarak yeni sürüme upgrade edebilirsiniz

3- Driver desteğini bekleyebilirsiniz. (Bunu şiddetle öneririm)

birde http://p4web.freebsd.org/@@183570?ac=10  adresinde sizin donanım driver'ları var. DVD'de nereye kopyalanması gerektiği yazılmış. Fakat bir sürü download gerekiyor. vede test olarak yayınlanmış. Stabilite garantisi yok. Bence kesin sıkıntılıdır. Çünkü FreeBSD'de  özellikle driver publish etmek çok sıkı kontroller sonrası gerçekleşir.

Bilgehan

 
Gönderildi : 23/06/2012 01:30

Paylaş: