Forum

Pfsense 2.0.1 Limit...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Pfsense 2.0.1 Limiter hız sınırlama problemi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
829 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Pfsense 2.0.1 kullanıyorum. İçerisinde squidguard+captive portal+free radius paketleri aktif. Her kullanıcıya bir tane static ip verdim Toplamda 25 tane kullanıcı var. Fakat hız sınırlamayı ve torrent ağını yasaklamayı bir türlü bulamadım. Traffic Shaper'in içerisinde layer7 de yeni bir kural oluşturdum bunu da firewall rules'in içerisinde aktif etmeye çalıştım. Nitekim aktif olmuş çünkü youtube'dan video açmıyor. Kuralı kaldırınca video normal açılıyor fakat torrente bir etkisi olmuyor. 

 Captive portal'dan " Per-user bandwidth restriction"  kısmından hız sınırlaması yaptım fakat bu seferde hiç bir kullanıcı internete giremedi ,

 Radius'tan her kullanıcıya tek tek bandwith vermeye çalıştım o da olmadı fakat captive portal'da pass-through mac kısmına eklediğim mac adreslerinde bandwith çalışıyor fakat bu sefer de her kullanıcı kendi şifresi olmadan da girebiliyor, 

Traffic Shaper'den limiter'i aktif edip kullanmaya çalıştım yeni bir kural oluşturdum limiter'in altına fakat bunu da aynı layer7 deki gibi firewall'ın altına yeni bir kural oluşturup oradan mı aktif edeceğiz bulamadım.

 

Velhasılı kelam bu Pfsense de traffic shape'in altındaki limiter'i nasıl aktif bir şekilde kullanırım veya torrenti her ne kadar yasaklayamasam da nasıl hız sınırı koyabilirim?  Yardımcı olan olursa sevinirim.:)

 
Gönderildi : 20/02/2012 03:06

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member

Paylaş: