Forum

Dansguardian - Squi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dansguardian - Squid Konfigürasyonu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
363 Görüntüleme
(@kozalak)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar merhaba,

elimde garip bir yapı var. internete çıkış için lokalde kurulu bir squid var bununla sadece domain user ların internete çıkabilmesi sağlanıyor.

bunun dışında DMZ bölgesinde üzerinde dansguardian ve squid olan bir server var. anladığım kadarıyla lokaldeki squid üzerinden isteklerde DMZ teki squid e ve ordan da dansguardian a iletiliyor(değilse nasıl anlarım bunu?).

mevcut yapıda herkes tek bir filtergrouptan çıkış yapıyor. benim yapmak istediğim bazı kişilere ayrıcalık tanımak. bunun için filtergroup oluşturacağım. öğrenmek istediğim şey filtergroup oluşturduk sonra, squid authenticaion olduğu için dansguardian üzerinde hangi plugini kullanmam gerekli? ayrıca a ve b kullanıcısı 2 nolu filtergroupta olsun şeklinde ayarlama yaptım diyelim. geri kalan kullanıcılar otomatik olarak 1. filtergrouptan mı gider?

 

 
Gönderildi : 29/11/2010 13:48

(@alibirinci)
Gönderiler: 278
Reputable Member
 

Filetr gruplar oluşturup bunları cok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. bu yapı yapılırken nasıl bir talep geldiğide onemli. standartta kullanıcılara grup belirtmez isen ilk grupdan çıkartlar.

sen oluşturmak istediğin yapıyı ifade edersen daha net yardımcı olabiliriz..

 
Gönderildi : 30/11/2010 12:50

(@kozalak)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

filtergroup yaratıp denedim ama olmadı. şöyle bir durum var:

lokaldeki squid ntlm authentication yapıyor kullanıcılar internete çıkarken. fakat dansguardian üzerinde authentication plugin olarak ntlm yok. basic-proxy, digest, ip ve ident var. squid ntlm çalıştığı için dansguardian üzerinde filtergroup eşleşmesi yapamıyor sanıyorum.  nasıl çözerim bunu?

 diğer sorunum, squid üzerinde de engellenen bazı şeyler var(video dosyaları vs). squid üzerinde x kullanıcısından gelen taleplerde bu engelleme işlemini yapma deme imkanım var mı? 

 

oluşturmak istediğim yapı bazı kişilerin engellemeye takılmadan internete çıkmaları. 

 
Gönderildi : 01/12/2010 01:15

Paylaş: