Forum

webserver aktarma
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

webserver aktarma

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
392 Görüntüleme
(@bteleman)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

daha önce ubuntu üzerinde çalışan webserver patladı. :-))  yeni bir centos 5,4 kurdum daha önceki ubuntu üzerinden bilgileri nasıl aktaracağım 

bu konuda yardıma ihtiycım var.

 

 

 
Gönderildi : 01/04/2010 14:32

(@SelcukUNAL)
Gönderiler: 319
Reputable Member
 

Selam,

centos üzerinde yeni bir webserver kurduktan sonra, ubuntunun bulunduğu diski centos'a 2.disk olarak takıp webserver ile ilgili klasörleri ve konfigürasyon dosyalarını centos'takilerin üzerine yazarsan olabilir diye düşünüyorum.

Ya da herhangi bir live cd ile açıp webserver datalarını ve konfigürasyon dosyalarını export alabilirsin belki. Sadece sesli düşündüm çok bilgim yoktur. Haberin olsun 🙂

 
Gönderildi : 02/04/2010 12:07

(@fatihakkus)
Gönderiler: 372
Honorable Member
 

selam.Arkadaşın tavsiye ettiği gibi dosyaları değiştirme ile çalıştıramazsın bunu bil.Yapman gerekenler önce disk bozulmadı ise www klasöründe veya siteni hangi dosya folder altında yayınlıyorsan önce onun yedeğini al.Sonra web serverını sadece web server olarak mı yoksa dns server mail server mysql server gibi serverlarda bunun üzerindemi.Eğer bunun üzerinde ise bunlarıda centostaki Konfigurasyonuna yardım etmesi için almalısın. Ayrıca php mysql bağlantın varsa eski datalarınıda alabilliyorsan al.


Centos konfigurasyonunu http://www.howtoforge.com/perfect_setup_centos5.0  budaki anlatıma benzer bir şekilde kurarsın.http/conf.d folderın içinde sitelerin için aliasları tanımlayabilirsin.mysql kurup datalarını import edersin.Ayrıca dediğim gibi dns falanda varsa bind dını ayarlamalısın.


 


İyi çalışmalar.


 

 
Gönderildi : 02/04/2010 22:54

Paylaş: